reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Alusia cieszę się ogromnie!!! Kochana dbaj o siebie, odpoczywaj, bierz wszystkie tabletki i relaksuj na maxa.
Misiejku myślę, że wczoraj jakiś taki dzień był marny i stąd te nasze nerwy. Jesteś taką super koleżaneczką i tylu nam już tutaj pomogłaś, że nawet nie chcę słyszeć że z jakiegokolwiek powodu robisz sobie wyrzuty! Mamą pewnie jesteś jeszcze lepszą!
Zuluś skrobnij cokolwiek.

Wszystkim ciężarówkom gratuluje! Trzymajcie sie dzielnie, ja juz dostalam recepty na sterydy i heparyne, bo mi sie nalezy na NFZ. Pozniej Wam opowiem o lekarzach.
Juz nie bede tu zaglac przed wyjazdem, bo jutro pranie, walizki i Kanaryyyyy :cool2: Bede Wam wysylac cieple fluidy :) no i jeszcze kolonoskopia z gastroskopia przed wyjazdem :D
No koniec dodam, ze dzis musialam wypic 4 litry srodka na przeczyszczenie przed zabiegiem i pekla nam rura od kaloryfera i zalalam dwa pietra. Rura byla w scianie wiec musieli kuc i spuszczac wode w calej kamienicy,a ja..... siedzialam zatykajac cieknaca z dziury wode palcem i rozmyslajac jak mam puscic rure, zeby isc do toalety i nie zalac kolejnego pietra.... :-):-D takze tego. Taki dzionek. Oj Boziu... mam tyle rzeczy od ktorych musze odpoczac na tym urlopie, ze powinnam urlopowac przez rok :-)

Trzymajcie sie Kochane! Buziaki dla wszystkich i do uslyszenia :rolleyes:

Alusiu jeeeeeeeeeeee kolejny pięknie rosnący cudzik:) Zobaczysz że tym razem ten dzidziuś okaże się silniejszy niż wszystkie Twoje problemy - dobrze że bierzesz encorton:) Super, gratuluję!!!

Misiejku kochana moja tak jak Ty ma większość kobiet po porodzie :-) Ja z pokarmem miałam problem 2 dni, potem nawał i już nie narzekałam ale babybluesa miałam i po Ali i po Basi. Tylko po Ali ścisnęło mnie już w szpitalu gdzieś w 2 dobie a przy Basi dopiero w 7 dobie. Ryczałam jak bóbr aż mi głupio było przed dziewczynami z sali hehehe. To wszystko jest normalne a laktacja się unormuje. Możes sobie strzelić Karmi, pij herbatki laktacyjne i dużo wody;-) I nie daj sie zwariować żadnej położnej że Jasio przybiera za mało itd. Mnie tak jak Ewę schizowali teraz strasznie bo faktycznie Bachna mało na poczatku przybierała - nie mieściła się w normach (a jeszcze do tego wcześniak). Ja kiwałam głową ale swoje myślałam - dziecko to nie robot ;-) No i z czasem się rozkręciła moja dziewuszka. I nie czuj sie absolutnie gorsza że dokarmiasz mm. Moją Basię dwa razy dokarmili w szpitalu a ja jak wychodzę na dłużej to mój mąż też ją karmi mm. Ja tylko przez pierwszy miesiąc bawiłam się w odciąganie pokarmu i mrożenie. Tak jak Kaira napisała większego luzu nabiera sie przy drugim dziecku chociaż ja i tak nigdy nie byłam jakąś mamą -kwoczką:-p

Iris, Ewa czekamy teraz na Wasze serduszka:-D

Esperanza udanego wypoczynku, rozbawiłaś mnie hehehe

Olusiu co do koleżanki to dziwi mnie że dopiero teraz ma brać tą lutkę. Ja na wyregulowanie cykli brałam dupka od owu przez 5 dni ale miałam brać conajmniej 3 cykle. Nie sądzę żeby po jednym coś się zmieniło. W takim wypadku ta lutka raczej nic nie zmieni bo u mniej nie ma znaczenia termin owulacji skoro ma mieć transfer a najważniejsze jest endometrium. Co do witamin to zawsze coś z czymś jest słabiej wchłanialne niż brane osobno. Ja kiedyś łykałam witaminy B w jednym ale lekarz mnie uświadomił że efektu to nie daje żadnego więc zaczęłam łykać osobno.

Ostatnia edycja:
Esperanza odpoczywaj relaksuj sie i nabieraj sił:-):-):-)

Raptus skoro juz sie szczepisz to nie jestes w czarnej d....w koncu chyba po szczepieniach dostaniesz zielone światło do staranek? Raptus ja tez miałam szczepienia i tylko przy pierwszym mialam bulwę i swędziała kolejne dwie bez problemu tylko że mi szczepienia nie pomogły mi się wydaje że im bardziej cie swędzi tym lepiej:-) bo to ozn, że działa...można miec nawet gorączkę

Truskawko a wy kiedy zaczynacie działać?

Iris powodzenia na usg:-)

Alusia ściskam:-)

Olusia ja czuje się dobrze, dużo odpoczywam leżakuje..mało chodzę po dworze niby z szyjka ok ale wole dmuchac na zimne
Ja będę miała synusia:-):-):-):-):-)

Resztę dziewczyn sciskam

Ostatnia edycja:
Iris trzymam za Ciebie kciuki na usg... Niech ten krwiak idzie juz w niepamięć... Odezwij się kochana po badaniu...

Esperanza tylko pozazdrościć ;) wypoczywaj...

Raptus ja szczepień nie miałam, ale kiedyś czytałam ze te swędzące bomble to raczej normalność po szczepieniach... Dobry znak na przyszłość

Gogac chłopczyk ;) supcio...

aaaaaaaaaaaaaale mnie tu dlugo nie bylo ;-) dziewczynki gratuluję dzidziusiow narodzonych i tych w brzusiu :****
Niestety nie nadrobię wszytskie co pisalyscie ;p
Dzis Piotruś konczy 6 miesiecy ( w tygodniach) oto kolejne forumowe dzieciątko: DSC_0435.jpg

Nie wiem czemu zdj jest bokiem :((((

Załączniki

• DSC_0435.jpg
    DSC_0435.jpg
    21 KB · Wyświetleń: 53
reklama
Do góry