reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

apolinka ja się szczepilam w Lublinie ciotka mi tam zalatwila doktorka ale czasem miałam wrazenie ze jestem królikiem doswiadczalnym i miałam się gdzie zatrzymac a dawcow miałam dwóch sama sobie niestety musiałam zalatwic, szczepien miałam wsumie 7 z jednym dawca 4szczepienia i 0% a z drugim 3szczepienia i cos się ruszylo wiec to jakiś cud ale ponoc w Krakowie tez szczepią ja już ostatecznie miałam uderzyć do lodzi... wsumie jak bym nadrugi raz potrzebowala szczepien to do krakowa podjade ... poza tym musze cos pomyslec bo chyba się jakos na początku ciąży doszczepia

dziewczyny dziś 22dpt beta 38505 !!!!! 16dpt była beta 6926 wiec chyba ladna beta ta z dzisiaj i chyba dobrze przyrasta ?????????? progesteron 24,90 (norma dla 1trymestru 9,3- 33,2) wiec wsumie niby niski progesteron ale w normie się mieszcze :))

a i jeszcze sprawdziłam kom NK i z 12 spadly mi na 7 (norma od 7 do 32) wiec tak naprawdę to ja już nie wiem co mi pomoglo czy ze te kom mi spadly czy te pciala hamowania czy po prostu clexane i acard... wsumie nie wiem już sama

reklama
Enya jaki jest koszt pobrania krwi pępowinowej? Też się nad tym mocno zastanawiam.
Dziś miałam wizytę. Przy poprzedniej byłam 8 dni do tyłu a teraz 5 do przodu:eek:
Dzidzia waży prawie 1kg . Tak się cieszę!!!

Same super informacje,Enya Alokin, mimi Magda, gosia szkoda tyle kasy ale żeby wyszło na zdrowie
Zulus Co i doradzić szczerze nawet ja w 25 bylam wszpitalu a non stop antybiotyki bo wieczne bakterie, bo sie wystraszyłąm z tymi wodami,
z blizniakami jeszcze gorzej. A przez week tak nic nie zrobia wiec jakbys dzis poszla moze do week wypuscza.Wymazy w szpitalu czeka sie ok 3 dni na cito

Zuluś ja też nie wiem co Ci radzić....Ja pewnie bym nie poszła do szpitala tylko tak jak piszesz poczekała, a swojej gince nie musisz mówić że robiłaś jakieś wymazy...
Kaira no szkoda tej kasiory na leczenie, ale ja nie żałuję nic bo wreszcie się udało a to najważniejsze:-)

Mimi ja się szczepiłam 2 razy w ciąży bo moje MLR było cały czas 0 (tzn po 7 szczepieniu ostatni raz badałam MLR a potem już nie). Mnie szczepionki pomagały na inne parametry w teście IMK i CBA więc może i u Ciebie tak było i sie ruszyło?? Może encorton zadziałał?? Ważne że jest super, beta piękna, progesteron też i wcale nie za niski. Super!!!

Alokin
zalezy jaką opcję wybierzesz i jaką firmę. Ja wybrałam Progenis bo mają promocję do końca sierpnia (2 kasety w cenie jednej i przechowywanie tej jednej gratis) i siostra mojego męża też tam zdeponowała krew (Ona ma wtedy rok przechowywania gratis). Mnie kosztować to będzie 650 zł (umowa wstępna + zestaw pobraniowy), 1250 (pobranie i badanie krwi płatne po porodzie- ja rozłożyłam na 6 rat), 540 zł roczne przechowywanie płatne po roku od urodzenia dziecka (ale można też np opłacić z góry na 5 lat). Najbardziej chyba rozwiniętą ofertę ma PKBM ale jest trochę droższy i w sumie mnie takie bajery nie były potrzebne.
Firmy które jeszcze mają ofertę to :Diagnostyka, PBKM i na coś jeszcze patrzyłam ale nie pamiętam. Ja rozważałam te trzy. Przede wszystkim musisz dzwonić i pytać się czy w szpitalu gdzie będziesz rodzić mają podpisaną umowę z tą firmą bo opłacają położne do pobrania. Ja już jestem zgłoszona podobno w szpitalu:)
Alokin kilogram to już coś:-)

Ostatnia edycja:
enya ja wlasnie się zastanawiam nad doszczepianiem... no wkoncu cos ruszylo ale dopiero przy drugim dawcy a jedynie badałam Nk na reszcie się nie znam i tego zabardzo nie badałam bo tez wsumie na takiego lekarza trafiłam ze jemu inne bad nie były potrzbne mysle ze zabardzo się nie znal ale wsumie ważne ze pomoglo :))) nie wiem co ale cos pomoglo... a w którym tyg się doszczepia bo musze się wybrać do lekarza... encortonu nie brałam i nie biore wsumie jak udało mi się bez to nie chce go poronien nie miałam przeciwciał tez nie jedynie tylko to MRL miałam kiedyś 0% i wyszlo mi to bialko S i muacja wiec mysle ze ta clexane i acard pomogl bo na acardzie już dluzszy czas przed bylam... no mam nadzieje ze nie jest zamaly ten progesteron :)

a dziewczyny powiedzcie mi przy acardzie i clexane mam zbadac to bialko S co miałam niedobór i jakies bad na krzepliwość tez zbadac i dedimery????? jakby ktoras mogla podpowiedzieć cos będę wdzieczna :)))

Mi mi ja badałam APTT, czas PT, czas TT, D-Dimery i Fibrynogen. Teraz już nie badam bo przy tak dużej ciąży one i tak są ponad normę a dla ciężarnych norm jako takich nie ma:)

Czołem Dziewczyny, ja troche opuściłam ale zamieszanie było że hej, bo w sobote miałam wesele brata, potem poprawiny,
jezcze rodzinka u nas nocowała , dzisiaj mam w końcu troche spokoju..
I włąsnie pod wpływem impulsu postanowiłam podreptac do fryzjera i obciąć sie na krótko :)
mam nadzieje żałować nie bede , ale chce te moje kłaki troche zregenerować i nie farbowac przez te kilka miesięcy.

Gosiu dobrze ze w łodzi się udało, ale maż też sie załapał na te swoje badanka :) ?
Madziu widze że działanie Cie troche uskrzydliło:-), mi tez w tym ciężkim okresie po poronieniach ukojenie dawał jakis plan działania...
a histero nigdy wcześniej nie miałas ?, bedziesz prywatnie robić czy w szpitalu ?
tak czy siak, dobrze ze lekarz tak postanowił, tak na prawdę to chyba powinno być podstawowe badanie po poronieniach.

Mimi jesli chodzi o Maline to on zleca doszczepianie w ciaży na samym początku, praktycznie miałam zalecenie że jak tylko potwierdzę beta ciążę zapisywac sie na szczepionke na pierwszy termin.
Tyle że szczepionki w sumie sa wazne 6 miesiecy, a Ty przed samiutka ciążą uzyskałas ten dobry wynik ponad 40 %, wiec myśle że jak chce sie szczepic to spokojnie mozesz sie już gdzieś zapisywac.
Ja przed samą ciązą mialam 49 %, a doszczepiałam sie chyba około 8 tygodnia ciaży.
Dla pocieszenia powiem, ze ten MLR tak szybko nie spada, moj po 4 szczepionkach był 47%, potem około pol roku nie mogłam zajsc, wiec brałam jedno doszczepianie i po nim miałam 49%

Ostatnia edycja:
Dzień dobry wszystkim! Jestem nowa na forum. Trafiłam tutaj, bo nigdzie w necie nie mogę znaleźć sensownych informacji. Od lekarzy też słyszę sprzeczne opinie. Jestem posiadaczką dwóch zmutowanych genów: mam mutację genu protrombiny i mutację genu MTHFR w sekwencji C. Wiem oczywiście, że przez cała ciąże i po muszę brać zastrzyki z heparyny. Ale mam pytanie o suplementy. Wyczytałam już tutaj, że polecacie suplementy z firmy Nutralibo, zamierzam sobie takie kupić, ale znalazłam tylko preparaty z metylowanym kwasem foliowym i metylowaną witaminą B12. A co z witaminą B6? Czy ona też musi być w formie metylowanej? Czy jakaś firma taka robi? Czy mam po prostu kupić sobie zwykłą?
Lekarze zalecają mi stosowanie zwykłych form kwasu foliowego (5 mg) i witaminy B6 (25 mg), ale ja mam obawy czy jednak nie powinnam zażywać form metylowanych, bo od lat mam problemy z tak zwaną "słabą krwią". Od dzieciństwa często mam anemie, albo wyniki na pograniczu anemii. Brałam już zwykłe witaminy na to i zwykły kwas foliowy, ale wyniki ani drgną, więc wydaje mi się, że mogę nie przyswajać niemetylowanych form.
Z góry dziękuję za waszą pomoc, pozdrawiam serdecznie.

reklama
Dzięki dziewczyny. Ja właśnie staram się być ostoją spokoju:) wizytę u tego mojego lekarza z Luxmedu udało mi się umówić na piątek. Oby był już wynik wymazu.

Kaira- a Ty te infekcje miałaś bakteryjne? Pytam bo mnie wyszły drożdżaki wcześniej i powiedzieli mi, że to nie jest takie niebezpieczne dla płodu. A tak dzisiaj widzę, że ten Gynazol nie pomógł i dalej coś mi wypływa:(

Gosia- mnie też wyszły u Maliny ASA a w Diagnostyce nie...

Do góry