reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Ania7727: Karpidlak już odp na Twoje pyt ;)

gogac85: dzięki za odp. ja miałam poronienia 6-7 tydzień. Biore tran 2x dziennie. O colostrum słyszałam, ale nie brałam. To ciekawe, że mając pc zachodziłaś w ciąże. Nam naturalnie nie wychodzi. Po tym co czytam to już nie wiem czy dalej leczyc sie u kurpisza... czy u kogo :/ jak mozesz to podaj mi prosze tu lub na priv dane do tego drugiego lekarza.

reklama
Sykatynko acard i heparyna działają trochę w inny sposób, jeśli nie pomieszałam to acard działa na płytki krwi a heparyna rozrzedza krew.
Raptus nie stresuj się, ja plamiłam do 11 tc tak w sumie potem bez powodu ( w 9 tc ewakuował mi się krwiak).

Będzie dobrze!

Aniu to forum jest bardzo szczęśliwe;) Jesteś z samych Kielc? Do kogo chodziłaś? Malina jest drogi, to prawda ale może spróbowałabyś u Wilczyńskiego? Ja sama u Jerzak nie byłam ale po wypowiedziach dziewczyn mam mieszane uczucia.

Ostatnia edycja:
Witajcie dziewczyny to forum jest szczesliwe i juz mamy wiele cudow na tym swiecie.

Ze swej strony moderatorskiej prosiłabym o nie umieszczanie reklam
I PISANIA posta pod postm prosze edytować wpis jesli się komus cos przypomni !!!!!!

Sykamtka z doswiadczenia wiem ze kobieta po poronieniu i nasza psychika nigdy nie poczuje bezpiecznego okresu"ale w praktyce 2 trymestr juz jest spokojniejszy

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ania7727- niestety nie. Sama zleca wszystkie badania u swoich lekarzy. Wyczytałam, że nie miałaś robionych mutacji. Nam sie udało zrobić na NFZ w Łodzi. Opłacało sie pojechać na jeden dzien.

Dziewczyny, proszę doradźcie mi czy mam jescze cos zbadać w związku z krótkimi cyklami 25-26 dni. Czy to jest ok? A moze wybiorę sie do Boryczko?

Karpidlak, ja miałam zawsze 24-28. Nikt mi nic nie zlecał. Ale może sprawdź jaką masz fazę lutealną? wiesz kiedy masz skok temperatury? bo jeśli min 11 dni to raczej wszystko jest w porządku.

Karpidlak- patrząc na pozytywne strony, dzięki krótszym cyklom masz częściej owulacje niż np ja z moimi przydługimi cyklami;)
Nafoczka - widzę, że wiele nas łączy, więc trochę mi raźniej;) A jak często chodzisz na monitoring cyklu? Bo u mnie lekarze powiedzieli, że jeśli w poprzednie ciąże szybko zachodziłam, to nie ma co tego monitorować, a tak jak tu czytam wiele z Was regularnie sprawdza jak wygląda sytuacja. Mi powiedzieli, że mogę chodzić 17 dnia cyklu, żeby sprawdzić czy była owulacja, a zastanawiam się czy nie lepiej chodzić częściej?

reklama
Cześć dziewczynki. Jestem teraz w przelocie, a wieczorem będe dłużej to podczytam sobie trochę:-)
Enya ja jestem z Ostrowca Świętokrzyskiego, wybrałam dr Jerzak dlatego, że ona specjalizuje się w PCOS a u mnie ta choroba bardzo wpłyneła na ciąże dlatego że moje komórki są słabe jakościowo. Do tego przed u mnie dochodzą androgeny. Przed IVF miałam podwyższony testosteron przy normie do 0,90 miałam 1.50 najwyżej, też 1.10, najmniej miałam w górnej granicy normu 0,80. Teraz jest ok. W ogóle ja rzadko samoistnie miałam @, dopiero bo IVF zaczełam mieć cykle w miare regularne bez leków. Po pierwszym poronieniu od 4 cyklu zaczełam mieć @ co 2 miesiąc i tak zaszłam w ciążę czyli pózne owulacje. Nie miałam robionej żadnej genetyki nawet do in vitro mi nie zlecili kariotypu. Mój obecny lekarz mówi ( to ginekolog położnik z mojej miejscowości) że przeciwciala antykardiolipinowe raczej odpadają bo po nich przeważnie następuje poronienie samoistne, a u mnie nie ma żadnych plamień, krwawien nic, tylko się ciąża zatrzymuje w rozwoju i trzeba wywoływać poronienie i zabieg .Ale powiedziała żeby zrobić te przeciwciala i jescze ANA1 i tocznia.
Karpidlak czyli nawet krzywą insulinową i hormony muszę zrobić gdzie mi wskaże? To chyba jednak nie będe robić tych przeciwcial.
Jak robiłaś badania na NFZ to skierowanie miałam od rodzinnego czy od dr. Jerzak?

Ostatnia edycja:
Do góry