reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Barbinka, NK 12%, aktywność 2%, CD56 - 9% (norma do 8%). Insulinę mam na czczo 3,7 po 1 godzinie 62 a po 2 godzinach 52... Myślałam, że jest ok ale jak się okazało to nie jest ok... Mam w obrazie usg liczne pęcherzyki - powyżej 12 kwalifikuje się na PCO. Ja mam właśnie gdzieś tyle w tym miesiącu...Oczywiście to nie jest jedyna przesłanka. Hormony też mam zawsze w normie, tylko AMH 7,1 - to też wskazuje na PCO
Iza - dr Jerzak chce między 3 a 5 a Pani dr, która wykonuje to usg powiedziała, że może być 2-6dc więc spokojnie.

reklama
zula to ja mam tak: NK 18%, CD56% 17%, aktywność NK 19% (to po szczepieniach). Poza tym mam pęcherze na jajnikach (mam obraz PCO ale zwykle najwięcej pęcherzy to było 8 na jednym jajniku). Moje AMH to 2,3 (czyli chyba nie mam PCO??? :eek:). Hormony też zawsze ok. Moja insulina - na czczo 9,4, po godzinie 43,8, po 2 godzinach 52,5. To też źle? Ciekawe... hmm...

Zula ja też mam niby PCO : wielotorbielowate jajniki i AMH - 7,00. Ale z kolei stosunek FSH do LH tego nie potwierdził. Przy PCO LH jest w 3-5 dc wyższe od FSH i stosunek tych dwóch hormonów jest wyższy od 1, a u mnie wyszło odwrotnie: 0,25. Mało tego, zaczęłam pić zioła i łykać castagnusa - w szpitalu przed histeroskopią robili mi USG i wyszło pięknie - nie potwierdzili i PCO a lekarka była zdziwiona że niby je mam. Wygląda na to że "wyleczyłam się" ziółkami:-)

Dziewczynki po długim, długim czasie poczułam potrzebę żeby iść do kościoła, wyspowiadałam się nawet. Oczywiście w konfesjonale był płacz, myślałam że mi serce wyskoczy, ale tego własnie było mi trzeba.....Ten kamień jaki miałam na sercu po prostu spadł a ja odetchnęłam z większą ulgą....Miałam duży kryzys nie tyle wiary jako takiej tylko kryzys w sensie żalu że Bóg mnie tak doświadcza. A teraz dalej - nie wiem, ale jest mi po prostu lepiej, łatwiej mi stawić czoła jutrzejszemu wyrokowi chociaż nie ukrywam że pewnie będą mi się ręce jutro trzęsły....:no: Już sobie prochy przygotowałam;-)

A Ty misiejku jak przed jutrem???

Ostatnia edycja:
Dzięki za wsparcie Kochane:-)
Enya no stresik mnie dzisiaj dopadł, już w pracy siedzę, bo spać
od 5 nie mogłam :sorry:
Trzymam kciuki za Ciebie :), mam nadzieje że napiszemy jeszcze dzisiaj z dobrymi wieściami.

Enya Misiajek trzymam kciuki za wasze wyniki

Enyo co do wiary to ja też mam nieraz żal do Boga, że mnie tak doświadcza chwilę się wkurzam ale i tak później wracam do modlitwy ona daje mi straszną siłę:-) i mam nadzieje, że moje prośby zostaną w końcu wysłuchane:tak:

a co do wypadku twojej córeczki to faktycznie z tego co pisałaś to wyglądało groźnie dobrze, że już wszystko ok:tak:

U mnie brak hamowania. Nie mam już siły. Nie chcę kolejnych szczepień. Miałam już 7, w tym 4 od dawcy. Nie jestem w stanie dalej organizować wyjazdów do Łodzi i płacić tyle kasy. Pojadę na wizytę ale juz wiem że wóz albo przewóz. Powiem Malinie że zaryzykuję ciążę bez hamowania. Niech tylko da mi leki i koniec. Mam już tego dość, a jeszcze nie pogodziłam się faktem że mogę mieć tylko jedno dziecko.

reklama
Do góry