reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Kaira, u nas wszystko w porządku, Ewa jutro kończy osiem miesięcy, jest kochana, bardzo żywa, uwielbia wygłupy;) jeszcze nie raczkuje, pełza, turla się i próbuje się podnosić, może pominie etap raczkowania, zobaczymy. Ostatnio wszyscy się nią zachwycają bo nauczyła się robić "papa" i jest słodka :) na szczęście (odpukać) nie choruje w ogóle , od urodzenia nie miała nawet kataru.
Misiejku, jak tam Jasiu? Zula? Odezwijcie się.
Pozdrawiam wszystkie brzuchatki i staraczki.
A to moja Ewcia

Załączniki

• 1433013549755.jpg
    1433013549755.jpg
    20,7 KB · Wyświetleń: 71
  • 1433013644187.jpg
    1433013644187.jpg
    16,9 KB · Wyświetleń: 73
  • 1433013749186.jpg
    1433013749186.jpg
    21,9 KB · Wyświetleń: 65
reklama
Witam,
Neli śliczna Ewcia, no i mama ;) boszze jak ten czas leci, a dopiero pamiętam jak jeszcze było przed...

A tak do porodu wracając… ja nikogo oczywiście nie przekonuje, wy będziecie wiedzieć najlepiej same ;* chciałam wam tylko przekazać, że przy porodzie SN panie pielęgniarki/położne zagładały do mnie co pół godziny i rzadziej, a w tym czasie był ze mną mąż i gdybym w tych skurczach i innych takich była sama to bym „zwariowała” a tak raz stękalam a raz się śmialiśmy razem i tak w koło… dla mnie to było ogromne psychiczne wsparcie ale na sam samiusi poród zawsze można go wyprosić, chociaż i tak wolałabym, żeby patrzył „paniom” na ręce.. byłam spokojniejsza, a i pępowine mógł juniorowi odcinać ;) Obyście znalazły ten złoty środek spokoju :*

Pozdrawiam was słonecznie ;*

A my wczoraj tak cudownie naładowaliśmy akumulatorki ;-)

PS przypomnialo mi się, ze chcialam zapytać te z was, ktore miały zastrzyk na pęcherzyk (np. Ovitrale) Doktor kazał mi przyjechać między 8-10 dc. a ja moge albo w 8 dc albo 10 ale mysze wtedy wziąć urlop ;/ i pytanko brzmi... jak uwazacie, czy 8 dc. to nie za wcześnie na zastrzyk???

Ostatnia edycja:
Nafoczka wybacz glupawe pytanie( pozno juz) co ma ovitrelle do tak wczesniego dnia cyklu? Masz wtedy owulke? Ja bylam jakos w 14 i pecherzyk mial jakos 18mm i doktorek nastepnego dnia rano kazal sie kluc ovitrelle i tyle[emoji12]

Strasznie szybko mi minal weekend:( za szybko.

Dobranoc moje drogie.

Raptusku skoro wszystko jest ok to się nie martw :-) może po prostu taka Twoja uroda,że plamisz w ciąży, niektóre kobiety tak mają, i trwa im to do 4-5 miesiąca. Także nie martw się,a ciesz się Skarbami,które nosisz pod sercem ;-) tym bardziej że już chyba skończyłas 1szy trymestr, prawda? Zazdroszczę ;-)

Ja bym jechała do szpitala albo szła do gina. Moj gin twierdził że żadno plamienie w ciąży nie jest normalnym zjawiskiem. Może to jakiś krwiaczek?

Raptus uwiez może być dobrze ja krwawilam cała muszla była zalana krwią i tak parę razy a mimo to się udało a może masz teraz termin miesiączki? Wtedy też się czasem plami

Raptus ja do 16 krawawilam a dlatego mialamnodstawionybacard
Adidka tak samo non stop krwawila i w szpitalu lezala i jest jeszcze pare innych przykladow ktore szczesliwie sie zakonczyly.

Raptusku ja bym też udała się do szpitala - poleżysz, będziesz pod opieką. Może w dzień za dużo się przemęczasz albo co? Spokojnie. U Ciebie trzeba szczególnie uważać bo i ciąża wyjątkowa - bo podwójna ;) ale grunt to się nie stresować, musi być ok.

Apolinko a ty kiedy kończysz I trymestr? :-)

Ja też do 12 tyg nie ustawiałam suwaczka, teraz mam. Mam nadzieję, że zła passa za mną ;)

Nafoczko ja byłam w 14 dniu cyklu na usg i dostałam receptę na Ovitrelle, dałam sobie ten zastrzyk w 16 d.c. (u mnie cykle były po 30-35 dni). Zależy jak długie masz cykle.

A u mnie dziewczyny leci powoli - nie mogę uwierzyć, że już połowa zleciała :szok: teraz zaczynam mieć dylemat, gdzie rodzić, jak rodzić - po prostu strach mnie ogarnia... Niby jeszcze jest czas, aaaaleee... boję się.

Barbinko /Portia juz wie ;)/ ja cykle mam dość długie ok 32 dni ale tak sobie wyczytałam, że w ulotce ovitralle pisze, że należy go podać w ciągu 24-48 h po uzyskaniu optymalnej stymulacji pęcherzyka. Moja stymulacja lemettą ma być do 3-7 dc. wiec moze dlatego juz w 8-10 mam pojechać? pojade w 8dc i najwyzej mi powie, ze zastrzyk trzeba podać później... i już ;-)

Raptusku, ja bym tez starała sie o pozostanie w szpitalu, nawet, zebym miała krecić...ale byc spokojniejsza, zwłaszcza, ze ty masz dwa bąbelki.

trzymam kciuki i wspominam w modlitwach wszystkie te, ktore potrzebują wsparcia &&&&

reklama
Barbinko, właśnie dziś zastanawiałam się gdzie jesteś? Woooow! To już połowa u Ciebie!! :-) Jak się czujesz? Pracujesz? Czy na L4 jesteś? U mnie w czwartek zaczyna się 12 tydzuen, a 12 czerwca mam usg genetyczne...już się powoli stresuje...

Do góry