reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Hej, jestem po 2 poronieniach zatrzymanych, pierwsze przed pojawieniem się serduszka, drugie krótko po. Sporo badań zrobionych, teraz zaczęliśmy robić bardziej szczegółowe. Czy ktoś potrafi jakoś wstępnie ocenić te wyniki?

Załączniki

• IMG_20220402_134248.jpg
    IMG_20220402_134248.jpg
    2,5 MB · Wyświetleń: 71
reklama
Hej dziewczyny 😊 Czy któraś wie ile trwa obniżenie komórek NK? Mam 17% plus trombofile. Jestem po 2 poronieniach w 7 tygodniu i mam syna (6lat). Z góry dziękuję 😘

Screenshot_20220406-183416.png
Screenshot_20220406-183416.png
Hej. Jestem po poronieniu w 6 - 7 tyg prędzej same nie powodzenia. Robię immunologie i tu jeden z wyników. Widzę że jest niewielki(?) odchyl od normy. Pytanie czy to ma jakieś znaczenie ? Co na to stosują lekarze ?

Tzn poronienie było w tamtym roku (sorry za nieścisłość).
Teraz robiłam kilka dni przed okresem badanie. Co jest nie tak ?
Tak jak napisałam, jeśli dobrze liczę (nie wiem czemu lab nie policzył, zwykle na wynikach to jest): komórki NK / liczba limfocytów to u Ciebie 0.18/0.89=20% i to już jest do konsultacji z immunologiem i prawdopodobnie do leczenia. Ferrytyna dramatycznie niska, zdecydowanie do leczenia żelazem. Czy sprawdzałaś poziom witaminy D, B12, kwasu foliowego?

Tak jak napisałam, jeśli dobrze liczę (nie wiem czemu lab nie policzył, zwykle na wynikach to jest): komórki NK / liczba limfocytów to u Ciebie 0.18/0.89=20% i to już jest do konsultacji z immunologiem i prawdopodobnie do leczenia. Ferrytyna dramatycznie niska, zdecydowanie do leczenia żelazem. Czy sprawdzałaś poziom witaminy D, B12, kwasu foliowego?
Dziękuję bardzo. Tak B12, kwas foliowy i D3 mam w normach laboratorium. Te z grupy B to nawet przy górnej granicy.
Ile wg Ciebie powinno być tych NK?

reklama
Dziękuję bardzo. Tak B12, kwas foliowy i D3 mam w normach laboratorium. Te z grupy B to nawet przy górnej granicy.
Ile wg Ciebie powinno być tych NK?
Wczoraj byłam u lekarza i norma to 10-12%. Ja mam blisko 26% i żadnych szans na udaną ciążę bez konkretnego leczenia (accofil + encorton)

Do góry