Anasta07
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Wydaje mi się, że masz 20% komórek NK to trochę dużo na ciążę. Robiłaś badanie kilka dni przed okresem?Zobacz załącznik 1387327Zobacz załącznik 1387327 Hej. Jestem po poronieniu w 6 - 7 tyg prędzej same nie powodzenia. Robię immunologie i tu jeden z wyników. Widzę że jest niewielki(?) odchyl od normy. Pytanie czy to ma jakieś znaczenie ? Co na to stosują lekarze ?
Tzn poronienie było w tamtym roku (sorry za nieścisłość).Wydaje mi się, że masz 20% komórek NK to trochę dużo na ciążę. Robiłaś badanie kilka dni przed okresem?
Tak jak napisałam, jeśli dobrze liczę (nie wiem czemu lab nie policzył, zwykle na wynikach to jest): komórki NK / liczba limfocytów to u Ciebie 0.18/0.89=20% i to już jest do konsultacji z immunologiem i prawdopodobnie do leczenia. Ferrytyna dramatycznie niska, zdecydowanie do leczenia żelazem. Czy sprawdzałaś poziom witaminy D, B12, kwasu foliowego?Tzn poronienie było w tamtym roku (sorry za nieścisłość).
Teraz robiłam kilka dni przed okresem badanie. Co jest nie tak ?
Dziękuję bardzo. Tak B12, kwas foliowy i D3 mam w normach laboratorium. Te z grupy B to nawet przy górnej granicy.Tak jak napisałam, jeśli dobrze liczę (nie wiem czemu lab nie policzył, zwykle na wynikach to jest): komórki NK / liczba limfocytów to u Ciebie 0.18/0.89=20% i to już jest do konsultacji z immunologiem i prawdopodobnie do leczenia. Ferrytyna dramatycznie niska, zdecydowanie do leczenia żelazem. Czy sprawdzałaś poziom witaminy D, B12, kwasu foliowego?
Wczoraj byłam u lekarza i norma to 10-12%. Ja mam blisko 26% i żadnych szans na udaną ciążę bez konkretnego leczenia (accofil + encorton)Dziękuję bardzo. Tak B12, kwas foliowy i D3 mam w normach laboratorium. Te z grupy B to nawet przy górnej granicy.
Ile wg Ciebie powinno być tych NK?