reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Kurde czyli jedynie to. Na accofilu już miałam transfery i na samym encortonie też. Jeden z accofilem się udał niestety poronilam, ale ok, ważne że jest na to jakis sposób...nie rozumiem kompletnie tej immunologii. Nie znam chyba kogoś komu wyszłoby wszystko ok ,🤔

reklama
Kurde czyli jedynie to. Na accofilu już miałam transfery i na samym encortonie też. Jeden z accofilem się udał niestety poronilam, ale ok, ważne że jest na to jakis sposób...nie rozumiem kompletnie tej immunologii. Nie znam chyba kogoś komu wyszłoby wszystko ok ,🤔
Ja znam a i tak poronienia, więc żelazny zestaw bez poparcia badaniami. Na NK jest też kuracja intralipidem, swego czasu były tu dziewczyny, ktore brały sporo wlewów. Jak zawsze: jednym się udało, innym nie :(

Skąd jesteś? Moja dr zajmuje się tematem immunologii od dekady i nieźle jej to wychodzi. Na sobie jeszcze nie testowałam, ale znajome zadowolone ;)

Ja znam a i tak poronienia, więc żelazny zestaw bez poparcia badaniami. Na NK jest też kuracja intralipidem, swego czasu były tu dziewczyny, ktore brały sporo wlewów. Jak zawsze: jednym się udało, innym nie :(
To jest to..jedne mimo problemów zachodzą naturalnie inne mają mały problem i tylko z dodatkami typu sterydy się udaje. Na forum znam takie dziewczyny z żelaznymi zestawami bez skutków.
To jakoś obłęd. Okazuje się że leczenie niepłodności jest jak rosyjska ruletka 🥴

Z moją pracą to ciężko. Jest w Bydgoszczy immunolog o podobno niezła od niej właśnie mam zlecenie to zobaczę co powie
Jak ta Bydgoszcz nie wyjdzie, to myślę, że Łódź... A w Twojej klinice nic nie ogarniają? Oni Cię wysłali na te badania czy sama szukasz przyczyny?

Jak ta Bydgoszcz nie wyjdzie, to myślę, że Łódź... A w Twojej klinice nic nie ogarniają? Oni Cię wysłali na te badania czy sama szukasz przyczyny?
Jestem w Invicta Bydgoszcz. Lekarz id nich stwierdził że to wszystko przez mutacje V Leiden ale czytając internet zauważyłam że raczej 6 lat starań bezowocnych to nie może być tylko przyczyna mutacji. ( Mam Mthfr hetero, V Leiden hetero i Pai-1 homo). W transferach miałam accofil i była heparyna. Swoją drogą do mutacji też doszłam sama po poronieniu czytając forum weszłam na stronę testdna i zamówiłam taki pakiet. Od tego się zaczęło bo Invicta jak dotąd nic w kierunku szukania przyczyn nie zrobiła. Oni mają jedną tezę: próbować do skutku. Hahaha no wiadomo dla nich to zysk.

reklama
Jestem w Invicta Bydgoszcz. Lekarz id nich stwierdził że to wszystko przez mutacje V Leiden ale czytając internet zauważyłam że raczej 6 lat starań bezowocnych to nie może być tylko przyczyna mutacji. ( Mam Mthfr hetero, V Leiden hetero i Pai-1 homo). W transferach miałam accofil i była heparyna. Swoją drogą do mutacji też doszłam sama po poronieniu czytając forum weszłam na stronę testdna i zamówiłam taki pakiet. Od tego się zaczęło bo Invicta jak dotąd nic w kierunku szukania przyczyn nie zrobiła. Oni mają jedną tezę: próbować do skutku. Hahaha no wiadomo dla nich to zysk.
Bardzo słabe podejście... A dawkę heparyny masz dobrze dobrana? Jakieś głębsze badania hematologiczne ktoś Ci robił? V leiden i Pai to jest obciążenie, ale jeśli to Ci morduje każda ciążę, to złe leczenie hematologiczne i naczyniowe.

Do góry