reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

No tak chyba zrobię, ale nawet jak wyjdzie coś strike z reumatyzmem to chyba ni jak się nie ma do płodności, nie? Zapomniałam dodać że miałam też wykonywana histeroskopie operacyjna, bo na usg po ostatnim poronieniu cały czas endometrium było niejednorodne i już myśleli że to polip/zrosty po pierwszym lyzeczkowaniu, ale okazało się że to skamieniale resztki po poronieniu... (poronilam w sierpniu a histeroskopia była w listopadzie...). Powirdzcie mi jeszcze moje drogie czy Malina albo Paśnik od razu kwalifikuje do szczepień czy mają też jakieś inne swoje metody? Jak to u Was wyglądało?
320 to nie jest szalone miano. Ja mam wyższe i reumatolodzy mówią, że jak najbardziej mogą być poronienia (plus wady serca u płodu), poza tym toczeń układowy wcale nie musi wychodzić w antykoagulancie.

reklama
Ja nie leczyłam się u Prof. Malinowskiego, ale czytałam mnóstwo historii i wydaje mi się, że 100% dziewczyn się szczepi. Ostatnio byłam na rutynowej wizycie u młodego lekarza specjalisty, który właśnie pracuje w klikinice leczenia niepłodności (zadawał mi sporo pytań, bo był zainteresowany moją historią) i mówił, że na największych światowych sympozjach ginekolodzy zaprzeczają, że szczepienia mają jakikolwiek sens. Oczywiście ja myślę, że nic nie jest zero jedynkowe i człowiek jest w stanie sięgnąć po każdą metodę, żeby doczekać się upragnionego dziecka, samo uwierzenie, że to pomoże już jest krokiem do szczęśliwego macierzyństwa...
No tak chyba zrobię, ale nawet jak wyjdzie coś strike z reumatyzmem to chyba ni jak się nie ma do płodności, nie? Zapomniałam dodać że miałam też wykonywana histeroskopie operacyjna, bo na usg po ostatnim poronieniu cały czas endometrium było niejednorodne i już myśleli że to polip/zrosty po pierwszym lyzeczkowaniu, ale okazało się że to skamieniale resztki po poronieniu... (poronilam w sierpniu a histeroskopia była w listopadzie...). Powirdzcie mi jeszcze moje drogie czy Malina albo Paśnik od razu kwalifikuje do szczepień czy mają też jakieś inne swoje metody? Jak to u Was wyglądało?

Witam Was ja jestem na forum kto po invitro ale od początku staramy się już prawie 5 lat w 2018 miałam 6 zarodków w invimedz i z tego 2 zarodki 5 dniówek puste jajo zrobiłam badania imunologiczne u paśnika i cytokiny poknocone nk16 procent zalecenie danie leków imunosupresyjnych i po nich podanie zarodków 3 dniowych i ciąża biochemiczna i zlecenie przez doc Paśnika kir AA niestety wyszły więc w lutym 2019 ostatni zarodek 6 dniowy z accofil cała dawka co 3 dni encorton 10 mg niestety beta niedrgnela potem 2019 grudzień w Czechach adopcja zarodka te same leki od Paśnika i ciąża biochemiczna potem wizyta 2 w Łodzi u Paśnika każe zrobić Ana 3 prawidłowe i allo mllr 56 procent w lipcu tamtego roku teraz w lutym 2022 Czechy transfer u Lachciny w eurofil z zarodków od dawczyni i dawcy 2 zarodki wzięliśmy 1 i w lutym transfer 1/4 dawki accofil codziennie beta mała rośnie trochę a później spada znów ciąża biochemiczna pisze do Paśnika co zrobić został ostatni zarodek a on każe powtórzyć allo mllr bo już pół roku minęło jestem umówiona na 13 kwietnia na to badanie z mężem ostatnia nasza szansa bo ostatni zarodek i koniec szans o dziecko

Hej Dziewczyny:) Jestem po 3 poronieniach i 2 biochemicznych, z pierwszej ciąży mam zdrowego Syna. Robilam mnóstwo badań, wszystko ok, allo super bo 86%, NK 11%, Kir Bx, ale bardzo rozchwiane cytokiny. Czekam na termin do immunologa, czy myślicie że na te rozchowane cytokiny to encorton wystarczy? Czy na to się też szczepienia daje?

Załączniki

• IMG_20220330_215223.jpg
    IMG_20220330_215223.jpg
    69,1 KB · Wyświetleń: 60
Witam Was ja jestem na forum kto po invitro ale od początku staramy się już prawie 5 lat w 2018 miałam 6 zarodków w invimedz i z tego 2 zarodki 5 dniówek puste jajo zrobiłam badania imunologiczne u paśnika i cytokiny poknocone nk16 procent zalecenie danie leków imunosupresyjnych i po nich podanie zarodków 3 dniowych i ciąża biochemiczna i zlecenie przez doc Paśnika kir AA niestety wyszły więc w lutym 2019 ostatni zarodek 6 dniowy z accofil cała dawka co 3 dni encorton 10 mg niestety beta niedrgnela potem 2019 grudzień w Czechach adopcja zarodka te same leki od Paśnika i ciąża biochemiczna potem wizyta 2 w Łodzi u Paśnika każe zrobić Ana 3 prawidłowe i allo mllr 56 procent w lipcu tamtego roku teraz w lutym 2022 Czechy transfer u Lachciny w eurofil z zarodków od dawczyni i dawcy 2 zarodki wzięliśmy 1 i w lutym transfer 1/4 dawki accofil codziennie beta mała rośnie trochę a później spada znów ciąża biochemiczna pisze do Paśnika co zrobić został ostatni zarodek a on każe powtórzyć allo mllr bo już pół roku minęło jestem umówiona na 13 kwietnia na to badanie z mężem ostatnia nasza szansa bo ostatni zarodek i koniec szans o dziecko
powtórz allo. Weź większy steryd. Poproś o ovitrell i weź przy transferze. Oczywiście nie piszę z perspektywy transferu, a osoby starającej się naturalnie. Dobrze mieć tez heparynę. Choćby profilaktycznie na lepsze ukrwienie macicy i implantację. Ja brałam jeszcze ACC Optima. No i pytanie, czy zarodek zbadany. Bo jeśli jest wada genetyczna, to żadne leki nie pomoga

powtórz allo. Weź większy steryd. Poproś o ovitrell i weź przy transferze. Oczywiście nie piszę z perspektywy transferu, a osoby starającej się naturalnie. Dobrze mieć tez heparynę. Choćby profilaktycznie na lepsze ukrwienie macicy i implantację. Ja brałam jeszcze ACC Optima. No i pytanie, czy zarodek zbadany. Bo jeśli jest wada genetyczna, to żadne leki nie pomoga
Większy steryd to ile 15mg czy 20mg heparynę biorę 0.6 bo 3 lata temu miałam.zakrzepice zarodek nie zbadany bo od dawczyni i dawcy został.ostatni a brać też intrapild kroplówkę bo nigdy jej nie brałam a te AAC Optima na co brałaś pozdrawiam serdecznie

Większy steryd to ile 15mg czy 20mg heparynę biorę 0.6 bo 3 lata temu miałam.zakrzepice zarodek nie zbadany bo od dawczyni i dawcy został.ostatni a brać też intrapild kroplówkę bo nigdy jej nie brałam a te AAC Optima na co brałaś pozdrawiam serdecznie
ja bral 15, bo na więcej wątroba nie dawała rady. Miałam guza. Ale warto i 20 wziąć. Z intralipidem nie podpowiem. Tu już sama musisz zdecydować. Wiem, że dziewczynom pomógł. ACC rozrzedza wydzieliny różne. To podpowiedź dziewczyny, która mi pomogła.

Intralipid pięknie obniża np NK. Jest bardzo pomocny. Jeśli nie jesteś uczulona na soję, to na pewno nie zaszkodzi.
pozdrawiam

reklama
cześć
Tak już po, zalecono nam badania Trombofillia, immunofenotym oraz Mąż rozszerzone badania nasienna.
Wszystko zrobiliśmy i wysłałam badania do Pani dr.
Pani dr. odpisała i kazała umówić się na wizytę w celu dalszego postępowania.
Powiem że dała nam nadzieje i walczymy dalej.
Kiedy masz wyznaczoną wizytę?
Hej, zdążyłaś już może być na wizycie? Jeśli tak to co lekarka powiedziała?

Do góry