reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Inusia a jakie ty masz wynikiinsuliny? U Ciebie ta insulina to jedyny problem? Bo teraz przerazilam się nie na żarty.... Najgorsze jest to, że ja już sobie te insulinę unormowalam a teraz mi się znów tym sterydem 'rozwalila'.....

reklama
A nie wiecie czy Wójtowicz podtrzymuje metformine w ciąży? Bo sklanialabym się do wizyty u niego, ale z drugiej strony ja chcę brać metę w ciąży bo poprzednio odstawiłam przed transferem i skończyło się jak się skończyło.... I jeszcze jedno pytanko :) ile kosztuje w City clinic badanie na nk? Bo w invikcie trzeba zrobić całe subpopulacje i kosztuje to ponad 300 zlotych....

A jak te nk mogą być oznaczone inaczej? Bo ja chyba ich nie robiłam, no chyba, że oznacza się je inaczej.
Ją brałam metformax e ciąży. Najpierw mówił, że będę brała do 20 tc, ale skoro trzymałam dietę to mi kazał odstawić w 12 tc. Jednak do polowkowego brałam jeszcze pół tab, bo się bałam.
Dzwon i mów jaka sprawa, może Cię przyjmie między pacjentkami. Normalnie przyjmuje swoje jak przyjdą z problemem.

Apolinko super, że jest ok. Który to już tydzień?

Kruszka to są subpopulacje limfocytow albo jakoś cytometria coś tam, wiem że w tym City clinic nie robią tylko wysyłają na oddzial reumatologii do jakiegoś tam szpitala, tak mi powiedziała dziś babka przez telefon.... Kruszka a jaka dawkę bralas w ciąży? Ty sterydow nie bralas, dobrze pamiętam? Ja dietę trzymam naprawdę na Maxa, od wczoraj jeszcze bardziej, boję się tylko działania tego sterydu... No ale najważniejsze teraz do jutrzejszej bety....

A to robiłam cytometrie przepływowa na spartanskiej, koszt 200 zł. Wynik: odsetek o fenotypie bla bla wynosi 10%, norma do 5%.
Tak stetydow nie brałam, metformax przed i w trakcie brałam 1 tab 500.

Kciuki za betę &&&&&

Hmmm ja biorę 1500 xr.... No nic nie ma co gdybac, sama do niczego nie dojde, zobaczę jaka będzie jutrzejsza beta, we wtorek mam wizytę u kunickiego i potem będę kombinować

Dziewczyny, nie wiem czy pamietacie, ale w zeszlym miesiacu raz po przytulaniu lekko krwawilam i lekarz zlecil cytologie. Dzis opisal wynik: "Wynik konsultacji specjalistycznej Grupa II, kontrola za 12 miesięcy, w obrazie mikroskopowym niespecyficzna infekcja bakteryjna."
Nic wiecej. Napisalam juz do gina-onkologa co o tym mysli i czy nie powinnam przyjmowac lekow w zwiazku z tym. Nie mam pojecia jaki to moze miec wplyw na ewentualna ciaze. Spotkalyscie sie z czyms taki?

Esperanza86- mi często wychodzi 2 grupa, konsultowalam u paru lekarzy ale wszyscy mówili, ze teraz niewielu osobom wychodzi 1 i 2 tez jest ok. Natomiast jeśli była informacja o infekcji zawsze dostawałam cos na podleczenie. co do wpływu na ciaze to niestety nie wiem.

dziękuję bardzo kinga, tez teraz czytam, ze "grupe I mają zakonnice i to nie wszystkie" ;) martwi mnie jednak ta "niespecyficzna infekcja bakteryjna". Lekarz żadnej info nie napisal, ze mam przyjsc na wizyte czy, ze dostane leki. No nic dzis ide do innego gina, a we wtorek mam wizyte w klinice nieplodnosci i obawiam sie, ze nas to zablokuje na miesiac-dwa, bo każą podleczyc i powtorzyc cytologie, a na sam wynik czekalam miesiac :-(

Esperanza zrob sobie może wymaz szvzegolowy z pochwy albo czasem niektóre lab mowia o tym czystosc pochwy to będziesz wiedzieć konkretnie jaka bakterie wychodowano. Podpytaj o to lekarza dzisiaj na wizycie.
Co do cytologii ja tylko raz mialam 1- jak bralan regularnie co msc po 10 tab lacibios femina. Polecam. Tak to zawsze 2, bo mialam malo pałeczek kwasu mlekowego.

reklama
Dzieki Iris, w Medicover raczej takiego badania nie zaznasz, mialam tylko razem z cytologią Posiew wymazu z kanału szyjki macicy i wynik jest super: Z badanego materiału wyhodowano Lactobacillus spp. - wzrost (+++), ale dziś zapytam. Jeśli nie będą mieć, to we wtorek w Gamecie, a jeśli i tam nie to nawet nie wiem, gdzie tego szukać, ale się postaram. Czytałam gdzieś, że niespecyficzna infekcja bakteryjna może mieć z wiązek z zaburzeniami immunologicznymi, a ja brałam wtedy Metypred 12mg, ale nie wiem czy to wiarygodna informacja.
A te Lacibios Femina można brać też w trakcie starań/w ciąży?

Do góry