reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Esperanza grupę II ma chyba większość kobiet, ponoć grupę I to raczej tylko dziewice.... Ale te bakterie skonsultuj, co prawda mi lekarz mówił że infekcje to jakiś tam tylko promil niepowodzeń w staraniach (lekarz z Lux Medu - nie dał się namówić na zrobienie wymazu na tzw. Wszelki wypadek), ale dla nas nawet 1 promil się liczy przecież :) lacibios z tego co wiem można spokojnie stosować nawet w ciąży, najwyżej podpytaj sięw aptece na wszelki wypadek.

reklama
Ja nigdy nie miałam I grupy :-D Legenda głosi, że mają ją dziewice, ale one nie latają na cytologię...
Jeśli miałaś wymaz z kanału szyjki i posiew wyszedł czysty, to nie masz infekcji. Cytologia tylko określa mniej więcej, że jest stan zapalny, widocznie Twój nie jest od bakterii, tylko może od tych zaburzeń immunologicznych? Ja biorę probiotyki codziennie, tylko dzięki temu jeszcze jakoś się trzymam ;-)

Dostałam od mojego dr rodzinnego kw. foliowy w dawce 15mg. Wczesniej przepisywał mi 5 mg. Biore też Femibion Natal 1 i pije Inofem. Tak się zastanawiam czy mi za dużo nie dał tego. Wczesniej brałam 5mg iten Femibion i homocysteine miałam 5,5 a przed braniem tej 5mg miałam ok 8 homecysteine.

Esparanza może wymaz zrób w kierunku bakterii. Będziesz miała celowane leczenie. Jakąś infekcje masz. Bynajmniej tak to rozumiem

tylko właśnie tak, jak pisze
Jeśli miałaś wymaz z kanału szyjki i posiew wyszedł czysty, to nie masz infekcji. Cytologia tylko określa mniej więcej, że jest stan zapalny, widocznie Twój nie jest od bakterii, tylko może od tych zaburzeń immunologicznych
wymaz powinien jakąś bakterię wykazać. Dziwna sprawa. Ciekawe jak doktory do tego podejdą....

Wymaz miałaś dokładnie z tego miejsca co cytologię, więc skoro znaleźli lactobacillusa, to co innego też by znaleźli. A cytologia bada głównie zmiany komórkowe w kierunku nowotworu, dlatego wymaz pewniejszy :tak:Ale zawsze lepiej się poradzić gina, co to może być za dziwna infekcja. Ja biorę Trivagin doustnie, bo taki polecił mi gin i wychodzi trochę taniej od lacibios femina, a kilka kilo już tego zjadłam. Do tego lactovaginal dopochwowo, oba od początku starań do teraz. Do tego jeszcze mam żel Provag do smarowania - full pakiet. Luteina strasznie zabija te pałeczki kwasu mlekowego, przynajmniej moje :confused2:

Dokładnie tak to rozumiem Ewa, ale jak Ty to napiszesz to człowiek od razu spokojniejszy :tak: Będę miała opinie trzech ginów, więc zobaczymy. Ja mam dziś 27 d.c. i nic. Jutro zrobię bętę, żeby mieć pewność, że znów nic z tego i spokojnie zapijać smutki w sobotę, bo już mam już miesiąc przerwy w sterydzie, więc sobie odbije te 4 miesiące wstrzemięźliwości.

Esperanza ja bralam lacibios w trakcie staran i nawet w ciazy. Lekarz nie mial zastrzeżeń. Trivag tez moze byc, tanszy jest.
Generalnie probiotyki z kwasem mlekowym sa jak najbardziej wskazane, warto tylko podpytac w aptece na ktorych jest napisane że mozna stosowac w ciąży ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry