reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Inusia, mieliśmy też problem z zajściem, przez 4 lata, powodu nie znaleziono.... Zdecydowaliśmy się na in vitro, przy pierwszej stymulacji na 6 zaplodnionych komórek udało się uzyskać 5 zarodków które dotrwaly do 5 doby co jest dobrym wynikiem. Pierwszy transfer od razu się powiódł ale niestety ciąża obumarla ok. 8 tc... Drugi transfer się nie powiódł, teraz był trzeci...
Nafoczka to 7 dzien po transferze więc jakby porównywać do dnia po owulacji to chyba 12 (bo 7 dpt + 5 dni zarodka)....
Raptus - biorę 12 mg - 2 tabletki rano i jedna w południe. Mam brać do 9 tc

A nie wiecie czy Wójtowicz podtrzymuje metformine w ciąży? Bo sklanialabym się do wizyty u niego, ale z drugiej strony ja chcę brać metę w ciąży bo poprzednio odstawiłam przed transferem i skończyło się jak się skończyło.... I jeszcze jedno pytanko :) ile kosztuje w City clinic badanie na nk? Bo w invikcie trzeba zrobić całe subpopulacje i kosztuje to ponad 300 zlotych....

Apolinko, jestem i podczytuję cały czas ale nadal się mega stresuję i nie mam siły pisać... od piątku miałam plamienia ale ustały. wczoraj byłam u lekarza i wszystko było ok. dzisiaj jest 8t6d. trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę bo to dziś prawda? &&&

Miłego dnia wszystkim :)

Kurczę, do wojtowicza strasznie odległe terminy, teraz zapisują na połowę czerwca :( mam co prawda we wtorek wizytę u kunickiego w invikcie to podpytam o wszystko, ale nie wiem czy w tej sytuacji nie iść do jerzak jeszcze....

Dziekuje dziewczyny. zciskajcie tylki na ile mozecie i lezec zeby nie wczesniak ;)bo ten rok mnie wykonczyl najabrdziej chodz nagroda jest wspaniala.apolinko super wiesci
Szczesliwa jesli tyle razy poronila to muai byc jeszcze inna przyczyna.

reklama
Mam znajomą, która poroniła już 9 razy. Lekarze mówią, że przyczyną jest bardzo nasilone PCOS i niedoczynność tarczycy. Od jakiegoś czas pije inofem dwa razy dziennie i mówi, że czuje się lepiej. O ile się nie mylę musi ten suplement przyjmować m.in trzy miesiące. Czy któraś z was go piła? jak się sprawdził?
Moja liczba poronień jest bliska Twojej znajomej i teraz tez wyszlo na jaw, że mam wyniki insuliny nie bardzo, biorę Metformax, ale tez pije Inofolik, to jet to co Inofem, tez piję go 2 razy dziennie i minimum chyba trzeba przyjmowac przez 2 cykle. Moje znajome, które mają problemy z insuliną piją ten specyfik i wszystkie sobie go chwalą. Niektórzy lekarze bojąc sie podawania metforminy w ciąży zlecaja picie wlasnie Inofolicu.

Sykatynka, a nie możesz zagadać w sprawie wizyty do Wójtowicza, że zależy Ci stasznie, bo jesteś w ciąży i potrzebujesz zlecenia na Interlipid? Może Cie jakoś wcisną :-(A metrorminy przy takich problemach z insuliną bym w ciąży tez nie chciała odstawić za wszelką cenę.

Do góry