reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

U mnie kolejny idealny cykl nie udany. Czy możliwe że szczepienia zamiast pomóc to zaszkodziły ? A może na efekt trzeba czekać jakiś czas ? Po jakim czasie dziewczyny zaszłyście w ciążę ? Nie chce sobie nic wkręcić ale gin też zdziwiony ze znowu sie nie udalo. A było wszystko przypilnowane.
Kochana, ja się nie szczepilam, ale na 7 prób, byłam 7 razy w ciąży, więc nie wiem jak to jest czekać A może jesteś "zablokowana", bo o tym myślisz, hmmm kto wie. U zdrowej pary nie bez powodu jest rok na zajście w ciążę, więc choć nie możesz się doczekać, to rzeczywiście daj sobie czas.

reklama
Cześć dziewczyny
Czy któraś z Was stosujących encorton w ciąży zaobserwowała plamienia przy zmniejszaniu dawki? Jestem po 3 poronieniach, obecność przeciwciał przeciw HLA II, encorton w dawcę 15mg jeszcze przed zajściem.Obecnie jestem w 13+0 zdrowej ciąży, progesteron w normie.Po zmniejszeniu dawki do 10mg zaobserwowałam mocno brązowe plamienia.Czy któraś z Was ma może z tym doświadczenia?

to ja mam bardzo podobnie. Ale Malina powiedział, że to nie takie proste i tylko 18% kobiet które się starają zachodzi w ciążę i że nie trzeba się stresować. Trzeba cierpliwie czekać ;) a że nie należę do grupy ludzi cierpliwych to mam mały problem ;/
Ja o 1 ciążę starałam się półtora roku. Z cierpliwością też mam problem :/

Kochana, ja się nie szczepilam, ale na 7 prób, byłam 7 razy w ciąży, więc nie wiem jak to jest czekać A może jesteś "zablokowana", bo o tym myślisz, hmmm kto wie. U zdrowej pary nie bez powodu jest rok na zajście w ciążę, więc choć nie możesz się doczekać, to rzeczywiście daj sobie czas.
Bez stymulacji niestety nie mam owulacji. Więc ciężko mi całkowicie o tym nie myśleć bo jednak muszę pilnować cykli i biegać do gina. Ale kto wie może i jest coś w tym. Tylko jak sobie z tym radzić to już nie wiem:D

Cześć dziewczyny
Czy któraś z Was stosujących encorton w ciąży zaobserwowała plamienia przy zmniejszaniu dawki? Jestem po 3 poronieniach, obecność przeciwciał przeciw HLA II, encorton w dawcę 15mg jeszcze przed zajściem.Obecnie jestem w 13+0 zdrowej ciąży, progesteron w normie.Po zmniejszeniu dawki do 10mg zaobserwowałam mocno brązowe plamienia.Czy któraś z Was ma może z tym doświadczenia?
Ja odstawiałam dopiero po 30 tygodniu, więc nie podpowiem. Może masz jakiegoś mini krwiaka i akurat to się zbiegło z odstawianiem sterydu.

Ja odstawiałam dopiero po 30 tygodniu, więc nie podpowiem. Może masz jakiegoś mini krwiaka i akurat to się zbiegło z odstawianiem sterydu.
W badaniu w 10tc nie było krwiaków widocznych na USG ale jest jeszcze opcja że to nadżerka, jestem po konizacji szyjki i w ciąży często robią się nadżerki;-( tylko dziwne jest, że akurat było czysto do momentu gdy zmniejszyłam dawkę.Oczywiście wróciłam do większej dawki, po konsultacji z lekarzem i od dwóch dni spokój z plamieniem.

Cześć dziewczyny
ja po 20 tc zmniejszałam z 15 na 10 mg, ale bardzo powoli 2 tyg brałam 12,5 mg i dopiero po tym czasie zeszłam do 10 mg. Nic się nie działo, ale na tej 10 chyba zostanę już do końca.

Hej dziewczyny
Mało się tu udzielam ale podczutuję.
U mnie prawdopodobnie znowu się nie uda 😔.
Przed leczeniem u prof.M 1 ciąża rozwijała się do 5 tc a 2 do 6tc poronienia były samoistne ale w 1 i 2 przypadku po miesiącu.
Pojechaliśmy do prof M szczepiłam się i wynik 21 ,doszczepienia co 2 miesiące. Udało się w 5 cs i była ciąża biochemiczna 😧teraz udało się w 2cs po biochemie i nie mam praktycznie żadnych objawów ,jeszcze piątek, sobota czułam że jest ok ,od niedzieli mam złe przeczucia .
Test w 15dpo i 18dpo są takie same ,nie ciemnieje🤦‍♀️.

A Beta HCG w 18dpo/34 dc ( wczoraj) tylko 113
.To moja 4 ciąża już nie mam siły na to wszystko, myślałam że prof .M pomoże
Jutro jadę na 1 wizytę i doszczepienie w ciąży ciekawa jestem co powie .

Hej dziewczyny
Mało się tu udzielam ale podczutuję.
U mnie prawdopodobnie znowu się nie uda 😔.
Przed leczeniem u prof.M 1 ciąża rozwijała się do 5 tc a 2 do 6tc poronienia były samoistne ale w 1 i 2 przypadku po miesiącu.
Pojechaliśmy do prof M szczepiłam się i wynik 21 ,doszczepienia co 2 miesiące. Udało się w 5 cs i była ciąża biochemiczna 😧teraz udało się w 2cs po biochemie i nie mam praktycznie żadnych objawów ,jeszcze piątek, sobota czułam że jest ok ,od niedzieli mam złe przeczucia .
Test w 15dpo i 18dpo są takie same ,nie ciemnieje🤦‍♀️.

A Beta HCG w 18dpo/34 dc ( wczoraj) tylko 113
.To moja 4 ciąża już nie mam siły na to wszystko, myślałam że prof .M pomoże
Jutro jadę na 1 wizytę i doszczepienie w ciąży ciekawa jestem co powie .
Kochana trzeba wierzyć do końca , że się udało przeczucia to za mało ale wiem , że ciąże nasze to nie jest lekko. Kiedy robiłaś 1 bete i kiedy 2. Napisz konkretnie bo trudno się odnieść do tego co napisałaś . Trochę masło maślane.😁

@Tosiaczkowa85 wiesz co trudno powiedzieć myślę , że zmniejszenie encortonu nie powiduje plamień. Czy bierzesz luteinę dopochwowa? Może coś uszkodziłaś przy aplikacji. Wiesz co co do krwiaków to napiszę Ci , że to że krwiaka nie było w 10 tygodniu nie oznacza , że go teraz nie ma . Kiedy USG?
Bez stymulacji niestety nie mam owulacji. Więc ciężko mi całkowicie o tym nie myśleć bo jednak muszę pilnować cykli i biegać do gina. Ale kto wie może i jest coś w tym. Tylko jak sobie z tym radzić to już nie wiem:D
U burczuś szczepienia coś zablokowały z zachodzeniem w ciążę. Ile się teraz staracie ? Wiesz co ja w 1 cyklu i 2 zaszłam ale ja wcześniej nie zachodziłam w ogóle dla odmiany . Więc nie nastawiałam się na szybką ciążę raczej modliłam się żeby chociaż w tym okresie 6 miesięcy się wyrobić. Kochana no może jakiś spontan alkoholowy z winem . U mnie zawsze dzieci z tego były 😆🤪🤪

reklama
Porzeczka
1bete zrobiłam wczoraj i wynosi 113 ( 18 dpo)
2 beta będzie dopiero w środę przed samą wizytą .

Dziś mam 4t6d objawów żadnych, czułam piątek- sobota ( 15- 16 dpo) że objawy zaczynają się rozkręcić ( lekkie mdłości, delikatne pobolewanie piersi ,twarde piersi ) . Wtedy też na testach ładnie ciemniała kreska .
Od niedzieli (17dpo)wszystko praktycznie ustało,a poniedziałek (18 dpo) test ciążowy już nie ciemniał a kreska była taka sama jak w 15dpo.

Ja wiem że nie powinnam się sugerować wynikiem bety bo trzeba patrzeć po przyroście.Jednak 18 dpo wynik 113 raczej nie napawa optymizmem .
Moim zdaniem już 15 dpo beta była w okolicach 113 a teraz już wszystko się zatrzymało i stad test nie ciemnieje a ja nie odczuwam objawów. Jutro beta pokaże czy mam rację, oby nie 😔

Do góry