reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
O jaaa apolinka, raptus gratulacje!! Forum pelne brzuchatek i tak powinno byc juz do konca

Iris piekny brzuszek:)

Encorton bralam dopiero 1 cykl 7.5mg i przy @ odstawialam od razu. Gin kazal mi przyjsc po 3 cyklach nieudanych wiec pewnie za miesiac sie u niego pokaze, zeby obgadac dalszy plan:/

Dziewczyny może wy się orientujecie w wynikach glukozy. Przed obciazeniem 76 po 75g po 1h 153 a po 2 h 152. Podobno norma do 140 po 2h :( Czy mam się czym martwić ?

A w ogole d-dimery wyszly ok 2000. Zmienilam ostatnio dawke fragminu na 5000 i sa dość wysokie :(

Nie wiem co to są dimetry, ale glukoza po 2 h za wysoka niestety. Pewnie poradnia, dieta, glukometr i powinnaś utrzymać w ryzach.

Od kilku lat obniżyli normy dla cukrzycy ciazowej. Niestety zdarzało się, że jej nie rozpoznawano i potem zdziwienie, de dziecko duże, przedłużająca się zoltaczka.
Ma ktoś cukrzycę w rodzinie? Nie martw się na zapas, można sobie z tym poradzić. Ja miałam z Franiem, teraz pewnie też będę miała.
Jest na fb, jeśli korzystasz, grupa wsparcia przy cukrzycy ciazowej. Można się dowiedzieć wielu ciekawych rzeczy.

Raptus różnie dziewczyny reagują. Mnie też brzuch bolał, bo to jest normalne, ale leków nie brałam.
Na szyjce się nie znam :-(

Iris34 nie masz podanych norm przy wyniku? Robiłam w Diagnostyce i napisali mi, że po 2 godzinach powyżej 126 jest zagrożenie cukrzycą ciążową. Ja mam na czczo 80, po godzinie 90 a po 2 godzinach 86. Samo badanie zniosłam fatalnie, miałam okropne zawroty głowy, słabo mi było, duszno, dobrze, że mąż mnie odebrał, bo do domu bym sama nie dotarła.

Tez robilam w diagnostyce ale norm jeszcze nie mam. Jak wygeneruja pdf z wynikami to zapewne beda normy. Zapewne takie jak u Ciebie i wizyta w poradni diabetologicznej mnie nie ominie :( ja się czułam bardzo dobrze, pelna enargii, bez zawrotow głowy i mdłości. Tylko młoda od razu poszła spać.

reklama
Do góry