reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Pami123 ja byłam pacjentka dr Przybycienia i na pewno jeszcze za jakiś czas będę znow :) ale ja się nie szczepilam, dr Przybycien jeśli się nie zgodzisz na szczepienia spróbuje lekami podtrzymać ciąże

reklama
Jeśli można wiedzieć jakie leki brałaś ?
I czy miałaś problem z zajściem w ciąże czy jej utrzymaniem ?
U mnie 2 poronienia na koncie, które spowodowały niedrożność jajowodów dr P zrobił mi w gabinecie hsg i zaszłam od razu (ja nie miałam problemow z zajściem, w 2 straconych ciążach zachodziłam po 1 razie). U mnie problemem była wada macicy, możliwe ze immunologia choć dr P obstawiał właśnie wadę bo miałam ścianę pośrodku która trzeba było usunac. Bez tego pewnie by się nie udało bo dziecko nie miało by miejsca na rozwój... dodatkowo allo-mlr 3,6% (wg dr Sachy ciąży nie donoszę), nk: 15% i po dodaniu czegos po 2 h aktywność: 32%, wątpliwe ana 3. Leki: encorton 20mg, clexane, progesteron :)

U mnie 2 poronienia na koncie, które spowodowały niedrożność jajowodów dr P zrobił mi w gabinecie hsg i zaszłam od razu (ja nie miałam problemow z zajściem, w 2 straconych ciążach zachodziłam po 1 razie). U mnie problemem była wada macicy, możliwe ze immunologia choć dr P obstawiał właśnie wadę bo miałam ścianę pośrodku która trzeba było usunac. Bez tego pewnie by się nie udało bo dziecko nie miało by miejsca na rozwój... dodatkowo allo-mlr 3,6% (wg dr Sachy ciąży nie donoszę), nk: 15% i po dodaniu czegos po 2 h aktywność: 32%, wątpliwe ana 3. Leki: encorton 20mg, clexane, progesteron :)
Bardzo gratuluje mam nadzieje ze jak pójdę do niego to tez coś poradzi

Hej dziewczyny.

Co sądzicie o dr Sacha ? Komórki NK
Przepraszam, ja sie wtrace choć na forum to trafilam czytajac post dżoasi. Ja go nid polecam. Jesli immunolog to doc Pasnik, ew. Sydor który przyjmuje i w Krakowie i w Katowicach. U nas była koniecznosc szczepien i NK były zawyzone. Ze bliżej mam do Krakowa niż Łodzi to umówiliśmy sie do niego z czescia badan które zlecil dr Sydor a który polecal do szczepien Lodz. Niby fajny konkretny doktor. Na pierwdzej wizycie skierowal ns szczepienia a potem juz po szxzepienuach, po kontrolnym badaniu allo mlr dal zielone światło do transferu i zabronił intralipidu gdyz jego zdaniem szczepienia wszystko załatwia. Moim zdaniem gdybym miala podany intralipid to niebylaby potrzebna kolejna procedura bo w kolejnej procedurze zrobilam tak jak zalecal dr Sydor i doc Pasnik i synek juz ma roczek.
Ja na Twoim miejscu umawialabym sie do Łodzi. Doc tez odpisuje potem na maile swoim pacjentom, taki trochę lekarz nie z tej ziemi w pozytywnym tego slowa znaczeniu

Cześć. Zamierzam przejrzeć cały wątek. Ale może ktoś kto ma podobny problem do mojego i zagląda tu i jest mi w stanie podpowiedzieć co dalej robić i da nadzieję, że jest szansa aby urodzić dziecko.
w skrócie przedstawię moją historie : W tym roku poroniłam dwa razy: 9 tc i puste jajo płodowe. o Ciąże staraliśmy się 2 cykle, a o drugą w pierwszym cyklu pykło. Po poronieniu zbadałam : trombofilia wrodzoną, kariotyp ( mój i męża ), zespół antyfosfolipidowy, antykoagulant tocznia, białko c i s, czynnik krzepnięcia VIII i IX, fibrynogen, antytrombina, ANA, homocysteina, B12, OB, CRP ilościowo. Mąż - badanie nasienia z morfologią, Fragmentacja dna.
Złe wyniki :
trombifilia wrodzona : MTHFR C677 hetero, PAI 1 4G hetero
ANA dodatnie 1:2560.
homocysteina za wysoka = 13 - juz obniżona do 7.22
B12 = 187 - na dzien dzisiejszy wynik podniesiony = 422
zażywam wit b12 i b6 metylowana i kwas metylowany.

Czekam na wyniki ANA2 i ANA3.

Czy mam szansę na ciążę z takim wysokim wynikiem ANA ? :(

dziękuje z góry za odpowiedzi

reklama
Cześć. Zamierzam przejrzeć cały wątek. Ale może ktoś kto ma podobny problem do mojego i zagląda tu i jest mi w stanie podpowiedzieć co dalej robić i da nadzieję, że jest szansa aby urodzić dziecko.
w skrócie przedstawię moją historie : W tym roku poroniłam dwa razy: 9 tc i puste jajo płodowe. o Ciąże staraliśmy się 2 cykle, a o drugą w pierwszym cyklu pykło. Po poronieniu zbadałam : trombofilia wrodzoną, kariotyp ( mój i męża ), zespół antyfosfolipidowy, antykoagulant tocznia, białko c i s, czynnik krzepnięcia VIII i IX, fibrynogen, antytrombina, ANA, homocysteina, B12, OB, CRP ilościowo. Mąż - badanie nasienia z morfologią, Fragmentacja dna.
Złe wyniki :
trombifilia wrodzona : MTHFR C677 hetero, PAI 1 4G hetero
ANA dodatnie 1:2560.
homocysteina za wysoka = 13 - juz obniżona do 7.22
B12 = 187 - na dzien dzisiejszy wynik podniesiony = 422
zażywam wit b12 i b6 metylowana i kwas metylowany.

Czekam na wyniki ANA2 i ANA3.

Czy mam szansę na ciążę z takim wysokim wynikiem ANA ? :(

dziękuje z góry za odpowiedzi

Na ana w ciąży bardzo dobrze działa encorton. Ja miałam dużo niższe miano, dostałam najniższa dawkę encortonu (5mg) i urodzilam córeczkę ;) także głowa do góry! Metyle bierzesz i widać zaczynają działać. Przy pai1 dobrze byłoby pewnie brać heparyne w ciąży i ewentualnie acard. Masz jakiegoś sensownego lekarza prowadzącego?

Do góry