reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Tak, te przeciwciała przeciw antygenom łożyska to właśnie te APA, które wymieniłam... ich koszt taki niski nie jest - 120-160 zł mniej więcej, ale zrobię... niemniej jak 5-ty raz się nie uda to chyba odpuszczę... moje ostatnie 4 lata życia to nie życie, to walka, badania, szukanie, czekanie, itd. Ile można...
O Jezu to się popisałam z ceną ja szczerze raz robilam z pakietu medicover a raz u Maliny a tam wybuliłam 3800 także nawet nie wiedziałam , że taka cena. Kochana ja Cię rozumiem sama od 2013 zaczełam starania a urodziłam żywe dziecko pod koniec 2017 . Próbuj póki starczy sił kazdy zna swój limit.

@kasiula222 jak sie czujesz?

reklama
@marshia to badanie robia mi ze wzgledu na to ze ciaza ze szwem na szyjce, a co za tym idzie wysokiego ryzyka. Mam miec to badanie co 2 tygodnie, do 26tc o ile sie nie myle. Tylko nie wiem po co je robia skoro nie reaguja kiedy jest ryzyko porodu. Myslalam, ze poloza mnie na patologie na obserwacje, ale niestety - nie praktykuja tego :/
No chyba ze pojawia sie bole lub plamienia...

Cześć. Jestem tu nowa i zbliża sie moj wielki dzien-porod. Obecnie 39tc. Od samego początku ze względu na wcześniejsze poronienia dostałam clexane 0,4 od początku ciąży.. Oprocz krwawien z nosa raz na miesiąc wszystko ok, ale boję sie porodu bo jeśli cos sie zacznie dziać to nie robic zastrzyku i musi minąć 24h. To moja pierwsza ciąża i ja niewiem jak to sie zacznie przecież i spać juz przez to nie mogę. Mam wizję ze dostanę krwotoku podczas porodu i ogólnie jestem przerażona... Dziewczyny czy któraś z Was miała taka sytuację? Szukajac w lupce trafiłam na to forum wiec mam nadzieję ze dodacie mi otuchy z własnego doswiadczenia.. Pozdrawiam :*

@Anima2689 z doświadczenia powiem tak zrób badanie aptt na 24 h po zastrzyku jeżeli będziesz miała powyżej wynik 30 s odstawiła bym heparyne na 24+12. Ja miałam taki wynik i oczywiście przy CC krwotok i dreny. Odstawiina hepatyna była za późno.

@Marthi Ty chyba nie wierz jak Ci współczuję naprawdę cały czas o Tobie myślę:( :(
Ale jeżeli chcesz znać moje zdanie to ja poczekalabym do wyniki z.poznania z dzidziusia.... Ja po swoim ostatnim poronieniu u Jerzego nie robiłam już więcej badań nie szukałam większej dziury w całym. Uznałam że leczenie było nie trafione. Zmieniłam leczenie. Sama nie wiem może spróbuj większy steryd? Może nie bi3rz sterydu i Heparyny w każdym cyklu tylko włączysz po pozytywnej becie. Dodatkowo jak zaczniesz dalej szukać to przeciagniesz ciążę w czasie a ja uważam że najwieksza szansa na sukces jest szybko po poronieniu :( wydaje mi się że wtedy te komórki jajowe są lepsze...
Po za tym i tak robiąc te wszystkie dodatkowe badania leczenie masz to samo, a skoro i tak nie chcesz ani szczepień ani wlewów to po co się dalej zdiagnozować? Może jedyne sensowne badanie to to co Ci porzeczka sugerowała męża z nasienia ? To czy on ma przeciw ciała? Może jakby on brał stery w Twoje owu no sama nie wiem... Ale tylko to mi się wydaje ma sens. Reszta bym odpuscila.

@Anima2689 z doświadczenia powiem tak zrób badanie aptt na 24 h po zastrzyku jeżeli będziesz miała powyżej wynik 30 s odstawiła bym heparyne na 24+12. Ja miałam taki wynik i oczywiście przy CC krwotok i dreny. Odstawiina hepatyna była za późno.

@Marthi Ty chyba nie wierz jak Ci współczuję naprawdę cały czas o Tobie myślę:( :(
Ale jeżeli chcesz znać moje zdanie to ja poczekalabym do wyniki z.poznania z dzidziusia.... Ja po swoim ostatnim poronieniu u Jerzego nie robiłam już więcej badań nie szukałam większej dziury w całym. Uznałam że leczenie było nie trafione. Zmieniłam leczenie. Sama nie wiem może spróbuj większy steryd? Może nie bi3rz sterydu i Heparyny w każdym cyklu tylko włączysz po pozytywnej becie. Dodatkowo jak zaczniesz dalej szukać to przeciagniesz ciążę w czasie a ja uważam że najwieksza szansa na sukces jest szybko po poronieniu :( wydaje mi się że wtedy te komórki jajowe są lepsze...
Po za tym i tak robiąc te wszystkie dodatkowe badania leczenie masz to samo, a skoro i tak nie chcesz ani szczepień ani wlewów to po co się dalej zdiagnozować? Może jedyne sensowne badanie to to co Ci porzeczka sugerowała męża z nasienia ? To czy on ma przeciw ciała? Może jakby on brał stery w Twoje owu no sama nie wiem... Ale tylko to mi się wydaje ma sens. Reszta bym odpuscila.
Na czczo trzeba iść? Czyli jeśli robię zastrzyk o 18 to Na drugi dzień o 19 iść na badanie? Co to oznacza odstawiwnie 24+12? Hmm
Na czczo o 19 heheh tez jestem dobra. Dopiero doczytałam co napisałam :D

@Porzeczka1234 dziekuje kochana że pytasz ;) Dziś na szczęście lepiej ,wczoraj wypłakałam chyba wszystkie swoje skutki .:(( Łzy mi same leciały nie miałam na nich wpływu ;(ten żal i ból musiałam wypłakać chyba .. Chciałam się zapisać do Przybycienia ale dopiero w sierpniu mam dzwonić by się umówić . Chce skonsultować z nim te wszystkie moje badania i znać jego zdanie co do tych poronien. Sama już nie wiem czy ja za bardzo chce że nie wychodzi .. czy po prostu odpuścić i tyle .. tylko to nie takie proste ;(
@Marthi ja bym drugi raz nie powtarzała tych samych badań bo i tak będziesz obstawiona lekami . A zawsze zostanie w kieszeni .

Hej Dziewczyny,
odebrałam wyniku posiewu i wyszło Streptococcus agalactiae a przy tym opis, że wzrost obfity. Myślicie, że to może odpowiadać za moje nawracające infekcje i objawy typu pieczenie, swędzenie itd.?

reklama
Hej Dziewczyny,
odebrałam wyniku posiewu i wyszło Streptococcus agalactiae a przy tym opis, że wzrost obfity. Myślicie, że to może odpowiadać za moje nawracające infekcje i objawy typu pieczenie, swędzenie itd.?
Może ale nie musi. Ja miałam infekcje za infekcja i zrobili mi kolponoskopie i okazało się że miałam hpv. Jak to przeleczyli to przestałam kąpać grzybki i bakterie

Do góry