reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Porzeczuś, dziewczynko póki co stoją trochę w miejscu, bo odstawili im żywienie pozajelitowe i sa tylko na moim mlesiu. Ponoć to normalne ale zaczynam się już trochę niecierpliwić, bo prawie od 2 tygodni oscylują w granicach 1000-1100g. Malunie są, ale taaaaaaaaaaakie kochane :)

@Marthi, aż brakuje mi słów... trzymaj się jakoś bidulo :* tak strasznie, strasznie mi przykro ;(
Kochana mimo wszystko troszkę urosły ale wyobrażam sobie , ze to kruszki malutkie. Teraz muszą ruszyć z wagą mleko mamy najlepsze. Każdego 26 myślę o Was , że to miesiąc do przodu , że sa o miesiąc silniejsze. Nie męczę Cie już przytulam mocno Was wszystkich czekam na informacje wierzę , że będą tylko dobre.

reklama
Dziewczyny, orientujecie się czy jeśli biorę jeszcze antybiotyk - ma on wpływ na ewentualne przeciwciała (ACA, ASA, ANA?). Chciałam jechać dziś zbadać, ale nie wiem czy mogę czy nie kłóci się to z antybiotykiem, który teraz biorę. Czy nie zafałszuje on wyniku???

@basiawol - tak, Jeszcze ten tydzień jestem na L4.

@ovli22 - mi się zdarzało zapominać, z której str. robiłam heparynę.

@dżoasia - dziekuje...

@nafoczka - powodzenia i udanych wakacji!

@Marthi moim zdaniem nie ma to znaczenia ale niech sie dziewczyny wypowiedzą ... ja nawet kariotypy robiłam z antybiotykiem 6 dni po poronieniu... asa, ana itd 1,5 tygodnia po łyżeczkowaniu i wtedy ana wyszły mi 1:200 świecenia ziarniste i dodatnie asa a później już tylko wszystko ujemne... takze jak jest ciąża organizm mój szaleje.

@nafoczka kochana miłych wakacji . Chorwacja piękna zazdraszczam pozytywnie. Pracę też dobrze zmienić .. bedzie dobrze jeszcze chwilę wytrzymasz. Kiedy zdiagnozowano chorobę u Wikusia? Dajesz radę?

@ovli22 ja wbijam gdzie popadnie bo u mnie zrosty siniaki jednym słowem meczarnia z zastrzykami

@Marthi moim zdaniem nie ma to znaczenia ale niech sie dziewczyny wypowiedzą ... ja nawet kariotypy robiłam z antybiotykiem 6 dni po poronieniu... asa, ana itd 1,5 tygodnia po łyżeczkowaniu i wtedy ana wyszły mi 1:200 świecenia ziarniste i dodatnie asa a później już tylko wszystko ujemne... takze jak jest ciąża organizm mój szaleje.

@nafoczka kochana miłych wakacji . Chorwacja piękna zazdraszczam pozytywnie. Pracę też dobrze zmienić .. bedzie dobrze jeszcze chwilę wytrzymasz. Kiedy zdiagnozowano chorobę u Wikusia? Dajesz radę?

@ovli22 ja wbijam gdzie popadnie bo u mnie zrosty siniaki jednym słowem meczarnia z zastrzykami

Dziękuję. Podpytałam na jeszcze jednym forum i tam dziewczyny sugerują by badania na przeciwciała i te genetyczne (typu kir) robić 2-3 tyg. po antybiotyku... Myślałam, ze na genetyke w ogóle nie ma wpływu antybiotyk, ale ponoc ma - jednej łasce, która robiła kariotypy po antybiotyku, nie mogli czegos tam wyhodować i musiała powtarzać badanie. A co Twój lekarz mówił na wyniki dodatnie a potem ujemne?

@Destino @Auri_a - a Ty jak uważasz?

Kurde, chciałam załatwić to w tym tygodniu póki mam jeszcze L4, a teraz już sama nie wiem :(

Dziękuję. Podpytałam na jeszcze jednym forum i tam dziewczyny sugerują by badania na przeciwciała i te genetyczne (typu kir) robić 2-3 tyg. po antybiotyku... Myślałam, ze na genetyke w ogóle nie ma wpływu antybiotyk, ale ponoc ma - jednej łasce, która robiła kariotypy po antybiotyku, nie mogli czegos tam wyhodować i musiała powtarzać badanie. A co Twój lekarz mówił na wyniki dodatnie a potem ujemne?

@Destino @Auri_a - a Ty jak uważasz?

Kurde, chciałam załatwić to w tym tygodniu póki mam jeszcze L4, a teraz już sama nie wiem :(
Ta moja lokalna gin wiedziała , że robię to od razu bo 18 maja miałam łyżeczkowanie ona mi robiła to byl 12 tydzień ciąży tydzień później kariotypy prywatnie i kilka dni później asa ,ana. A nawet do Maliny pojechalam chyba 3 lipca i nie było 6 tygodni od poronenia i robił mi immunologię powtarzał ana i asa i juz były ujemne. Jednego i drugiego lekarza zdanie jest takie , że ja niby " zdrowa" bez ciąży a w ciąży organizm się buntuje i chce odrzucić zarodek wszystkimi siłami. Do tego mrl itd. Stąd encorton w ciąży w dawce 15 mg czyli wiecej niż standard i heparyna 0,6 chodź Malina twierdzi , że 0,4 wystarczy teraz ale ja sama podjełam decyzję za namową mojej gin lokalnej , żeby ta 0,6 stosować jak w poprzedniej ciąży. Zresztą coś przebłakuje , że chciałaby mi dac 0,8 od ok 29 tygodnia jak z Zosią ona mi nie pisze ryczałtu teraz to muszę kombinować z zastrzykami Malina pisze R ale 0,4. On uzależnia większa dawkę od cytokin ktore mam zrobić w 20 tygodniu bo one już całkowicie żyją swoim życiem wszystko na odwrót. Ja na razie żyje tym co jest tu i teraz. Jeśli ktoś doradził Ci , że ma antybiotyk wpływ to może poczekaj bo ja na tych kirach się nie znam mi wyniki wyszły bez powtórzeń mimo robionej genetyki immunologi i tych wszystkich przeciwciał. Zresztą Ana i Asa moim zdaniem warto i nawet trzeba zrobić do 6tygodni po poronieniu ja robilam jeszcze przeciwciała łożyskowe, jajnikowe i jeszcze jedne ale nie pamiętam jakie i tu ujemne wszystko.

@Porzeczka1234 - dzwoniłam do Wrocławia do Instytutu Terapii Immunologicznych czy jakos tak i wg. nich antybiotyk nie jest przeciwwskazaniem do KIR wiec pewnie pojadę w tym tygodniu zbadać. Co do przeciwciał chce zbadać ponownie: APA, ACA, ASA, p.c. p. fosfatydyloseryjne, p.c. p. Beta-2-glikoproteinie, antykoagulant rocznicowy. Do tego męża chce przebadać tez we Wro, dokładnie nasienie: fragmentacja DNA, ASA w nasieniu, morfologia, wymaz z nasienia.

@SheWolf mam nadzieje, ze dotrwasz jak najdłużej :/. 23 tc to faktycznie za szybko na maleństwo. Kciuki. Czemu w ogole robiłaś to badanie? Jakues wskazania miałaś czy pro forma i to wyszło?
@ovli22 ja tez czasem zapominałam gdzie robiłam dxien wczesnuej. Dont stres :)
@dżoasia ogrom serduszek i dużo siły dla Twoich okruszkow. Majka miała 2145 wagę spadową i wiem jak ona była mała - same kosteczki, a co dopiero u Was - 1 kg :/. Ale wierzę, że dziewczyny będą dzielnie walczyć i wszystko skonczy się dobrze. I będziesz miała modelki ;)
@Destino Helenka jaka wyluzowana :)
@nafoczka udanego urlopowania :)

@Porzeczka1234 - dzwoniłam do Wrocławia do Instytutu Terapii Immunologicznych czy jakos tak i wg. nich antybiotyk nie jest przeciwwskazaniem do KIR wiec pewnie pojadę w tym tygodniu zbadać. Co do przeciwciał chce zbadać ponownie: APA, ACA, ASA, p.c. p. fosfatydyloseryjne, p.c. p. Beta-2-glikoproteinie, antykoagulant rocznicowy. Do tego męża chce przebadać tez we Wro, dokładnie nasienie: fragmentacja DNA, ASA w nasieniu, morfologia, wymaz z nasienia.
To super też tak myślałam , że to nie ma wpływu jeśli mogę coś doradzić moze zrób re przeciwciała przeciw antygenom łożyska na nie jest chyba steryd nasza @iveo je miała one tez sa nie bez znaczenia a koszt to ok 20-30 zł z tego wszystkiego co wymieniłaś to chyba najtaniej. Wspieram Cię mnie trzymało przy życiu po poronieniu wlaśnie badania znalezienie lekarza do interpretacji i działanie. Cieszę się, że sie nie poddaliście i szukacie przyczyny wierzę ,że walka będzie wynagrodzona. Przytulam

To super też tak myślałam , że to nie ma wpływu jeśli mogę coś doradzić moze zrób re przeciwciała przeciw antygenom łożyska na nie jest chyba steryd nasza @iveo je miała one tez sa nie bez znaczenia a koszt to ok 20-30 zł z tego wszystkiego co wymieniłaś to chyba najtaniej. Wspieram Cię mnie trzymało przy życiu po poronieniu wlaśnie badania znalezienie lekarza do interpretacji i działanie. Cieszę się, że sie nie poddaliście i szukacie przyczyny wierzę ,że walka będzie wynagrodzona. Przytulam

Tak, te przeciwciała przeciw antygenom łożyska to właśnie te APA, które wymieniłam... ich koszt taki niski nie jest - 120-160 zł mniej więcej, ale zrobię... niemniej jak 5-ty raz się nie uda to chyba odpuszczę... moje ostatnie 4 lata życia to nie życie, to walka, badania, szukanie, czekanie, itd. Ile można...

reklama

Tak, te przeciwciała przeciw antygenom łożyska to właśnie te APA, które wymieniłam... ich koszt taki niski nie jest - 120-160 zł mniej więcej, ale zrobię... niemniej jak 5-ty raz się nie uda to chyba odpuszczę... moje ostatnie 4 lata życia to nie życie, to walka, badania, szukanie, czekanie, itd. Ile można...

Do góry