reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Charlotte21 tylko 1 wlew z intralipidu?

@Oczekujaca123 kochana 27+2 ;). Jak sie czujecie? Kiedy wyprawkę zaczynasz? Jak dzieciaki ? Jaka waga kiedy usg?Pokaż wózek link to pocieszę oko w jakim wozie będą jeździć?
Powoli się rozglądam, A kupować zacznę po 28tc. Choć przyznam , że kilka rzeczy z Rossmana już zamówiłam.
Czuje się średnio. W nocy prawie zemdlalam jak szłam do wc... jedni mówi że nisko cukier drudzy ze źle reaguje już na leki... czekam A badanie u profesora zobaczymy co tam "wymaca"... A na usg niby dzieciaki w normie ale 1 1250g A drugi 980g dziwna różnica ale u niego zawsze takie wychodziły... niby i to i to jest w normie....

Screenshot_20190402-115017_OLXpl.jpeg
IMG_20190324_121320-3.jpeg

reklama
Ja właśnie jestem po wizycie z lekarka. De Janosz i mam zielone światło. !!! 16 kwietnia tylko wlew z intralipidu o działamy
Mam nadzieję że wszystko się uda ;)
A której z was udało się i jak szybko po intralipidzie ? :)
Byłam u tej pani doktor raz na konsultacji i odniosłam bardzo miłe wrażenie, serdeczna i ponoć dobry lekarz :) powodzenia!

@Oczekujaca123 wózek klasa. Wiesz tą waga bym sie nie martwiła bo pewnie trudno zbadać dokładnie 2 dzieci w jednym brzuszku a to jeden kolo drugiego a to sie ruszy itd u Ciebie 2 jaja i 2 łożyska to zespół podkradania unikniony a to bardzo ważne. Słuchaj ja mam tez spadki cukru ogolnie im chudsza jestem tym czesciej mi sie zdarzają i są to zawroty glowy , prawie omdlenia jeżdżę samochodem z czekoladą od razu mi przechodzi po zjedzeniu. Jeszcze Ci napisze ze wydaje mi sie , że mozrsz mieć takie zawroty bo przecież ty ciagle Leżysz jak wstałaś byc moze zbyt gwałtownie zakreciło sie w głowie moze to jest przyczyna aż mnie dziwi , że nikt bie brał tego pod uwagę. Ja jak lezałam 11 tygodni to ledwo do łazienki podchodziłam szłam po scianach albo z mężem tak mi sie w głowie kreciło. Kiedy rozmowa z prof. Jesteś bardzo a to bardzo dzielną mamą ❤❤❤

@dżoasia @marzycielka81 @Hatice jak u Was ?

Dziewczyny tak malo piszecie , ze juz nie pamietam kto jest w ciąży

@Oczekujaca123 wózek klasa. Wiesz tą waga bym sie nie martwiła bo pewnie trudno zbadać dokładnie 2 dzieci w jednym brzuszku a to jeden kolo drugiego a to sie ruszy itd u Ciebie 2 jaja i 2 łożyska to zespół podkradania unikniony a to bardzo ważne. Słuchaj ja mam tez spadki cukru ogolnie im chudsza jestem tym czesciej mi sie zdarzają i są to zawroty glowy , prawie omdlenia jeżdżę samochodem z czekoladą od razu mi przechodzi po zjedzeniu. Jeszcze Ci napisze ze wydaje mi sie , że mozrsz mieć takie zawroty bo przecież ty ciagle Leżysz jak wstałaś byc moze zbyt gwałtownie zakreciło sie w głowie moze to jest przyczyna aż mnie dziwi , że nikt bie brał tego pod uwagę. Ja jak lezałam 11 tygodni to ledwo do łazienki podchodziłam szłam po scianach albo z mężem tak mi sie w głowie kreciło. Kiedy rozmowa z prof. Jesteś bardzo a to bardzo dzielną mamą [emoji173][emoji173][emoji173]

@dżoasia @marzycielka81 @Hatice jak u Was ?

Dziewczyny tak malo piszecie , ze juz nie pamietam kto jest w ciąży
Brali pod uwagę, ale ja wstałam ok 1.45 do wc potem ok 2 badaja to tętno to bylam w lozku i nie umiałam zasnąć przed 3 znów poszłam do wc i ja już od 2tyg normalnie chodzę do wc zazwyczaj o tej samej porze przed lub po badaniu tętna no i było ok... być może za wcześnie zjadłam bo ok 20.30 Tylko bułkę i śledzie i pomidory potem już nic...no A zawsze przed 22 jadłam...no innego pomysłu brak. Najpierw lekarka myślała że to od tego leku j leżenie z głowa nizej niż pupa więc podniosła mi głowę zrobiła okłady otwarla okno i zmniejszyła dawkę leku, ale jak się dowiedziała, że ok 2 zmierzyła cukier i był 72... to stwierdziła że ok tej 3 mógł być ok 60 i muszę coś zjeść. Zjadłam kanapkę i ogórki i zasnelam. Więc przywróciła mi
Ta dawkę leków co miałam.
Jutro profesor mnie zbada , bo dziś mu nagle cesarke wypadła, więc na fotelu sprawdzi szew i szyjke i zobaczymy co ustali.

Co do wózka nie wiem gdzie się nim zamieszczę , ale mąż stwierdził , że damy radę. Udało nam się odkupić używany z gwarancją na 12miesiecy :) zapłaciliśmy zaliczkę i możemy odebrać jak dzieci się urodza (para która nam sprzedaje była w podobnej sytuacji w tym samym szpitalu więc rozumieją, że wczesniej nie chcemy )

Najpierw miał być bebetto 42, ale jednak jeden za drugim to tak średnio mi się podobał bo te drugie dziecko tak niżej mało widoczne...;p zobaczymy jak w praktyce będzie z takim wielkim

Ostatnia edycja:
@Porzeczka1234 dziękuje Kochana ze o mnie pamietasz :) u mnie kiepski nastrój, dopadły mnie lęki.... ciagle mam koszmary, boli mnie brzuch, mam rwę kulszowa i niestety pessar mnie denerwuje. A narzekać nie cgce tak na forum gdZie tyle dziewczyn się stara i chciałoby mieć te moje problemy ;) wada serduszka się potwierdziła, do tego jest tez mała dziurka która ponoć sama moE się wchłonąć.... wiec codziennie schizuje czy to moje malutkie serduszko dalej bije.... ale czuje już ruchy także jak się trochę porusza to mam na chwile spokój.
Mam obecnie problem z robieniem zastrzykow clexane. Wbijam igle w brZuch i niestety udaje się wstrzyknąć tylko trochę a potem blokada, muszę na druga cZesc dawki szukać nowego miejsca. Nie wiem dlaczego tak się dzieje ? Zrosty? Napięta skóra za bArdzo? Mam mega siniaki i przez to boli mnie nawet noszenie legginsów. O wstaniu z kanapy mając rwę to już nje wspomnę. Chodzenie to już w ogóle :/

Podczytuje cały czas, gdyby były jakieś pytanka i będę znała odpowiedz to będę się odzywać a tak sama z siebie to nje wiem co pisać bo ciąża jest dla mnie nieziemsko trudna :( denerwuje mnie wszystko i wszyscy :( boli mnie całe ciało, od grudnia jestem jak niepełnosprawna. Szukam tej radości z bycia w ciąży i nie znajduje.... ale nie poszukam pocieszenia bo mnie nawet pocieszanie denerwuje hehe jestem trudna ciężarna ! Nje czytam, nie gotuje, nie szykuje wyprawki.... leżę i śpię i czekam na męża. A kiedyś byłam taka aktywna ! Teraz nje mam sił jednej strony w książce przeczytać :/ mam nadzieje ze jeśli będzie wszystko dobrze i urodzę w sierpniu to ze zapomnę o tej trudnej ciąży i będzie mimo trudów jakaś radość :)

@Porzeczka1234 ja tez w nie najlepszej formie i nie chce smecic. Hormony mi buzuja i wszystko mnie wkurza. Ruchy czuje bardzo rzadko i jestem posrana ze strachu. Jutro mam wizytę u lekarza i diabetologa to napisze coś wiecej
Ja czasami nic nie czuje cały dzień... a jest dobrze
Mi tak hormony buzują ze rycze nawet teraz jak pisze to na forum ;)

reklama
Witajcie. U mnie też różnie, ale z przewagą na lepiej :) w piątek mam wizytę kontrolną to jestem bardzo ciekawa.
Brzuch stawia się nadal od tego 15 tygodnia. Najcześciej w nocy lub nad ranem potrafi mnie to wybudzić (o ile zasnąć mi się uda bo z tym ciężko). Spotkałam znajoma położną i mówiła że jestem szczupła i dlatego bardziej to odczuwam.
Mam tylko nadzieję że szyjka się okaże w porządku.
My już fura zakupiona, resztę postanowiłam zacząć w czerwcu kupowac.

Do góry