Witam, dziękuję za wszystkie mocno zaciśnięte kciuki ;*
Właśnie wróciłam z malej wycieczki do Tarnowa i tak jak
Ewcia pisałaś, pan doktor jest najwspanialszym lekarzem jakiego dotąd spotkalam. Żaden lekarz a nawet wszyscy razem wzięci nie poświęcili mi tyle czasu. Wizyta trwała blisko godzine. Niech ktoś mówi co chce, ale jeśli jesteście choc troche z okolic Krakowa/Tarnowa to CAŁYM SERCEM GO POLECAM!!! Fakt leczy tylko pacjentki z niepłodnością i to tylko do końca ¾ miesiąca ale informuje o tym otwarcie. Zrobil USG wszystkiego co się dało z nerkami, trzustką i wątrobą włącznie, a przy tych badaniach to cenę na MEGA niską!
Może nie tryskał optymizmem ale w takiej sytuacji trudno szaleć. Teraz zaleciła tak:
1)najlepiej by było wysłać do
GENESIS skrawki materiału celem zbadania chromosomów płodu bo dało by to nam odpowiedz na wady genetyczne płodu a jest to wg niego dość spora szansa patrząc na reszte badań- i tu pytanie, czy któraś z was robiła to badanie?
2)przypuszcza również przeciwciała antyjajnikowe bo mam po owulacji dużo torbielek, poza tym jajniki określił, że ”minął ich okres świetności” a endometrium 9mm więc witam w klubie….
3) homocysteina 9,40 za wysoka a insulina hmm niby też ale nie rozwijał tematu, skończyl na: „dieta”
4) do zrobienia troche badan, które przypuszczałam, ALLO-MLR, TEST CYTOTOKSYCZNY, AMH i CHROMATYNĘ męża ale to już wycieczka do Krakowa
5) wg niego heparyna tylko może mi zaszkodzić a nie pomóc..?
WIĘC DO ZIELONEGO ŚWIATŁA MI DALEKO…
PS najbardziej przeraża mnie to badanie wyskrobin
co wy na to? mojej krwi niech biorą ile chcą...
PS II - a czy widziałyście bon rabatowy w diagnostyce na badania przed ciążą, w trakcie i dla dzieci na 65% zniżki. Jak chcecie to mam wiadomość na mailu