reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Nafoczka ja badała materiał z 1 poronienia to był 8 tydzień wyszło że był to zupełnie zdrowy chłopak i z 3poronienia to był 6 tydzień ale w kostce parafialnej były tylko jakiś strzępy nie było kosmowki więc nie udało się zbadać i za to Genesis zwrócił mu kase

reklama
Generalnie mówią żeby zbadać ciąże która była najdłuższa osobiście dla mnie to badanie dało mi tylko ulgę ze dziecko nie było ciężko chore ciężko powiedzieć co by było gdyby wyszła jakąś straszną wada może dałabym się dalej starac

Ale przykład enyi u której wyszła trisomia pokazuje ze można urodzić zdrowie dziecko a to był tylko przypadek ja na twoim miejscu zbadalabym 1 zarodek

Też mi się tak wydaje z tą kasą...Tzn wiem, że doktor liczy się z kasą pacjentek i nie zleca niepotrzebnych badań, ale z drugiej strony, co ta informacja wniesie do diagnostyki? Na pewno nawet jeśli Dzidziuś był chory, to przyczyna musiała być jeszcze jakaś, nie mógł być chory za każdym razem, więc w sumie chyba trzeba się skupić na tym, co można wyeliminować na przyszłość. 850 złotych to kuuupa kasy :-(

Ewa właśnie zauważyłam, ze doktor liczy się z kasą pacjentek bo 100 za tak pełną diagnostykę plus te wszystkie USG to szok dla mnie- w Rz. za otworzenie drzwi placilam 120-150... ale fakt 850 do drogie badanie a poznawanie ewentualnej choroby z pewnością spowoduje, że się wycofamy. Tą trisomią trochę mnie nastraszył ale, że Enya ją ma to nie wiedziałam, a Gogac dobrze pisze, że w końcu kariotypy sa prawidłowe. Zresztą poznawanie wad i płci to dla mnie trochę rozdrapywanie ran dlatego zapytałam Was o zdanie... i muszę się mocno nad tym zastanowić :( reszte badań przyjmmuje bez problemu na klatę.. :)

Enya nie ma trisomi tylko badała zarodek z ostatniego poronienia i tam wyszło. Nafoczka Ewa ma rację też nie wierzę że przyczyną poronien jest wada genetyczna tylu zarodków

Ostatnia edycja:
Kaira byłam w piątek na wizycie szyjka ma 2cm i było lekkie rozwarcie od wewnątrz więc dla bezpieczeństwa mój gin położył mnie w szpitalu po badaniach okazało się ze z tym rozwarciem nie jest zle widocznie mały tylkiem mocno ucisnal i tak leżę sobie i pewnie już zostanę do cc

reklama
Do góry