reklama
K
kaira24
Gość
Gogac 2 cm to ja od 20tc mialam.i od srodka.rozwarcie a do 34 donosilam dacie rade te 2 tyg jak nic,.a po 2 waga piekna wiec spokojnie bedzie wszystko dobrze
K
kaira24
Gość
Ewa ja nie moglam miec zadnego passera ani szwu zalozonego zw na bakterie ktore mialamw szyjce. Non stop antybiotyki. A brzuch sie stawial od 12tc. I mimo wszystko sie nie otworzyla do samego konca. byle.przejsc 36 tydzien ale jak.wczesniej tojuz jest taki sprzet i medycyna ze ratuja te male.kurczaczki
Iris34
Fanka BB :)
u mnie twardnienia i stawianie się brzucha też występują od jakiegoś czasu. Ostatnio co noc czuję skurcze/twardnienie (1 albo 2) takie 30 sek, muszę zmienić pozycję i przechodzą. czy są to skurcze BH? czy może coś innego i powinnam się martwić? wczoraj cały dzień brzuch twardy, mimo tego, że biorę nospę i magnez. Sądzę, że to była kwestia gazów Po spacerze trochę przeszło, ale leżenie na kanapie nie pomagało.
enya81
Gogac ale u Ciebie jest bardzo ładnie!! Ja w 34tc miałam szyjkę 14 mm + 1cm rozwarcia (od 22tc). Sytuację ratował tylko pessar i myślę że gdybym była mniej aktywna to dotrwałabym do tego 37tc. :-)
Iris ciężko powiedzieć jak jest z tymi skurczami, bo są też skurcze przepowiadające które powodują że macica przygotowuje się do porodu. Ja tylko jeden jedyny raz w tej ciąży odczułam twardnienie brzucha (już wiedziałam że to co wczesniej czułam to nie było to) a typowe skurcze nieregularne zaczełam czuć w 33-34 tc. Wcześniej zdarzały mi się różne bóle i kłucia.
Dziewczynki piszę jako pośrednik - dziewczyna z innego forum ma do odsprzedania heparynęi cytuję:
"Zostało mi 60 ampułko-strzykawek clexanu (40 mg) i 20 ampułko-strzykawek Fraxiparine 0,3ml. Udało mi się je zdobyć z refundacją. Może jest na forum ktoś, komu się refundacja nie należy i chciałby odkupić odkupić clexane za 74,28zł i Flaxiparine za 10 zł? Za clexane mam nawet jeszcze rachunek ;-)"
Chętne dziewczyny proszę o wiadomość na priv
Iris ciężko powiedzieć jak jest z tymi skurczami, bo są też skurcze przepowiadające które powodują że macica przygotowuje się do porodu. Ja tylko jeden jedyny raz w tej ciąży odczułam twardnienie brzucha (już wiedziałam że to co wczesniej czułam to nie było to) a typowe skurcze nieregularne zaczełam czuć w 33-34 tc. Wcześniej zdarzały mi się różne bóle i kłucia.
Dziewczynki piszę jako pośrednik - dziewczyna z innego forum ma do odsprzedania heparynęi cytuję:
"Zostało mi 60 ampułko-strzykawek clexanu (40 mg) i 20 ampułko-strzykawek Fraxiparine 0,3ml. Udało mi się je zdobyć z refundacją. Może jest na forum ktoś, komu się refundacja nie należy i chciałby odkupić odkupić clexane za 74,28zł i Flaxiparine za 10 zł? Za clexane mam nawet jeszcze rachunek ;-)"
Ostatnia edycja:
G
gość 94049
Gość
Gogac ale u Ciebie jest bardzo ładnie!! Ja w 34tc miałam szyjkę 14 mm + 1cm rozwarcia (od 22tc). Sytuację ratował tylko pessar i myślę że gdybym była mniej aktywna to dotrwałabym do tego 37tc. :-)
Enya czy już masz chętna na clexane? Ja nie mam refundacji :-(
Esperanza86
Iris, Lumia, Dominmumin, ale tez inne dziewczynki, które stosowały zastrzyki typu Gonapeptyl czy Ovitrelle[FONT=arial, sans-serif]. Czytam, ze one fałszują wyniki "sikańców" i raz są opinie, że można wykonywać test dopiero po 10 dniach od zastrzyku, raz, ze po 12, a raz, że dopiero w dniu spodziewanej @. Jakie Wy macie opinie na ten temat? Coś Wam mówili lekarze? U mnie beta w labie kosztuje 40zł i 45zł, więc już na @ poczekam, bo i tak w tym cyklu wszystkie leki przyjmuję już od owu, ale jakbym mogła sikańca zrobić wcześniej to super, bo ja z tych niecierpliwych [/FONT]:-)
reklama
dominmumin
Zaciekawiona BB
Esperanza, ja przepłakałam dziś poranek.. zrobiłam test no i dupa. zastrzyk miałam dwa tyg temu we wt. najgorsze jest to, że byłam pewna, że się udało. stosuję npr więc znam siebie. nie wiem może po tym zastrzyku wszystko zwariowało lekarz w sumie mówił, że jutro najwcześniej mam robić test więc jeszcze mam nadzieję ale słabą..
Podziel się: