reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Gogac 2 cm to ja od 20tc mialam.i od srodka.rozwarcie a do 34 donosilam dacie rade te 2 tyg jak nic,.a po 2 waga piekna wiec spokojnie bedzie wszystko dobrze

Ewa ja nie moglam miec zadnego passera ani szwu zalozonego zw na bakterie ktore mialamw szyjce. Non stop antybiotyki. A brzuch sie stawial od 12tc. I mimo wszystko sie nie otworzyla do samego konca. byle.przejsc 36 tydzien ;) ale jak.wczesniej tojuz jest taki sprzet i medycyna ze ratuja te male.kurczaczki

Dziękuję Ci Kochana :* Mnie się brzuch stawia od 14 tc, w pierwszej ciąży zaczął dopiero w 21, ale wtedy był fenoterol...

u mnie twardnienia i stawianie się brzucha też występują od jakiegoś czasu. Ostatnio co noc czuję skurcze/twardnienie (1 albo 2) takie 30 sek, muszę zmienić pozycję i przechodzą. czy są to skurcze BH? czy może coś innego i powinnam się martwić? wczoraj cały dzień brzuch twardy, mimo tego, że biorę nospę i magnez. Sądzę, że to była kwestia gazów :zawstydzona/y: Po spacerze trochę przeszło, ale leżenie na kanapie nie pomagało. :no:

Gogac ale u Ciebie jest bardzo ładnie!! Ja w 34tc miałam szyjkę 14 mm + 1cm rozwarcia (od 22tc). Sytuację ratował tylko pessar i myślę że gdybym była mniej aktywna to dotrwałabym do tego 37tc. :-)

Iris ciężko powiedzieć jak jest z tymi skurczami, bo są też skurcze przepowiadające które powodują że macica przygotowuje się do porodu. Ja tylko jeden jedyny raz w tej ciąży odczułam twardnienie brzucha (już wiedziałam że to co wczesniej czułam to nie było to) a typowe skurcze nieregularne zaczełam czuć w 33-34 tc. Wcześniej zdarzały mi się różne bóle i kłucia.

Dziewczynki piszę jako pośrednik - dziewczyna z innego forum ma do odsprzedania heparynęi cytuję:
"Zostało mi 60 ampułko-strzykawek clexanu (40 mg) i 20 ampułko-strzykawek Fraxiparine 0,3ml. Udało mi się je zdobyć z refundacją. Może jest na forum ktoś, komu się refundacja nie należy i chciałby odkupić odkupić clexane za 74,28zł i Flaxiparine za 10 zł? Za clexane mam nawet jeszcze rachunek ;-)"
Chętne dziewczyny proszę o wiadomość na priv:)

Ostatnia edycja:
Gogac ale u Ciebie jest bardzo ładnie!! Ja w 34tc miałam szyjkę 14 mm + 1cm rozwarcia (od 22tc). Sytuację ratował tylko pessar i myślę że gdybym była mniej aktywna to dotrwałabym do tego 37tc. :-)

Iris ciężko powiedzieć jak jest z tymi skurczami, bo są też skurcze przepowiadające które powodują że macica przygotowuje się do porodu. Ja tylko jeden jedyny raz w tej ciąży odczułam twardnienie brzucha (już wiedziałam że to co wczesniej czułam to nie było to) a typowe skurcze nieregularne zaczełam czuć w 33-34 tc. Wcześniej zdarzały mi się różne bóle i kłucia.

Dziewczynki piszę jako pośrednik - dziewczyna z innego forum ma do odsprzedania heparynęi cytuję:
"Zostało mi 60 ampułko-strzykawek clexanu (40 mg) i 20 ampułko-strzykawek Fraxiparine 0,3ml. Udało mi się je zdobyć z refundacją. Może jest na forum ktoś, komu się refundacja nie należy i chciałby odkupić odkupić clexane za 74,28zł i Flaxiparine za 10 zł? Za clexane mam nawet jeszcze rachunek ;-)"
Chętne dziewczyny proszę o wiadomość na priv:)

Enya czy już masz chętna na clexane? Ja nie mam refundacji :-(

Iris, Lumia, Dominmumin, ale tez inne dziewczynki, które stosowały zastrzyki typu Gonapeptyl czy Ovitrelle[FONT=arial, sans-serif]. Czytam, ze one fałszują wyniki "sikańców" i raz są opinie, że można wykonywać test dopiero po 10 dniach od zastrzyku, raz, ze po 12, a raz, że dopiero w dniu spodziewanej @. Jakie Wy macie opinie na ten temat? Coś Wam mówili lekarze? U mnie beta w labie kosztuje 40zł i 45zł, więc już na @ poczekam, bo i tak w tym cyklu wszystkie leki przyjmuję już od owu, ale jakbym mogła sikańca zrobić wcześniej to super, bo ja z tych niecierpliwych [/FONT]:-)

reklama
Esperanza, ja przepłakałam dziś poranek.. zrobiłam test no i dupa. zastrzyk miałam dwa tyg temu we wt. najgorsze jest to, że byłam pewna, że się udało. stosuję npr więc znam siebie. nie wiem może po tym zastrzyku wszystko zwariowało :( lekarz w sumie mówił, że jutro najwcześniej mam robić test więc jeszcze mam nadzieję ale słabą..

Do góry