reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Ewcia dasz rade skarbiw, ja dostawalm.relanium.na.poczatku bo oprucz uspokojenia dziala.rozluzniajaco na macice. Jesli masz brzuch jak kamien to wiecej magnezu, nospy, i melisa, a strach cie do konca nie.opusci.

Irys cudne wiesci

pozdrawiam.dziewczyny

reklama
Kwiatuszku ja steryd brałam sama od siebie dla swojego spokoju... I zabezpieczenia.

Iris cudne wieści... Cieszę sie ze u Was wszystko ok. Tak trzymać !
Ewuś kochana to juz my forumowe ciotki mamy większa wiarę w Twojego malca :* zafunduj Wam trochę relaksu...
Gogac 35 tc ehhh super... Kochana jesteś juz tak bliziutko.
Kruszka od Ciebie to na prawdę wiosenna nadzieje czuje sie na kilometry :)
Nafoczka cieszę sie z takiego oprotu sprawy... Lekarza tylko pozazdrościć ;)
Nut jak tam?
Esperanza ciagle Ci dopinguje kobietko...
Witam nowe koleżanki...
Misiejek napisz co tam u Was? Udało sie juz okiełznać Twoje szczęście ?

Czesc Dziewczynki,

Kwiatuszek, Lumia, Tola witajcie:)

Ewa my wierzymy za Ciebie. Bedzie dobrze. Musi;)

Kruszka gratuluje udanego polowkowego. Ale ten czas szybko leci. Szok...

Esperanza ja tez bym tak nie brala do serca slow tej doktor. Wiem, ze to siedzi w tyle glowy ale ja zaczynam myslec coraz czesciej, ze to jak ma sie udac to sie uda mimo, ze kazda z mas ma troche inne dolegliwosci. Trzeba wierzyc.

Ja znow "strace" jeden cykl staran bo postanowilismy jechac na wyprawe zycia. Licze, ze mi sie psychika troche rozluzni a moze uda sie wrocic w trojke?!:)
Oczywiscie martwie sie, ze jak znow nie zaskoczy to bede musiala najpierw usunac ta torbiel i pewnie zaczac monitoring:(

Gogac to juz na prawde blisko. 35 tydzien, zazdroszcze ale tak pozytywnie:*

Aaa i jeszcze ktos pytal o encorton. Ja bralam podczas zeszlego cyklu staran, ale raczej teraz bede czekac do pozytywnego testu. Wskazan wlasciwie nie ma: 2 poronienia i dodatnie ANA2

Tola właśnie miałam Ci pisać że przy mutacji MTHFR powinnaś łykać kwas foliowy z zwiększonej dawce a najlepiej metylowany. To samo z witaminami B6 i B12. :-) W przypadku wykrytego zespołu antyfosfolipidowego, niskiego białka S i C przysługuje refundacja na heparynę:)

Lumia moja Basia po sterydzie w ciąży bardzo dobrze się ma i pomimo wcześniactwa w ogóle nie jest w tyle za rówieśnikami;-)

Esperanza kobieta była sfrustrowana, chciała sobie pogadać i popsuła Ci humor. Jak widzisz z niskim AMH można zajść w ciążę i to naturalnie:-D

Ostatnia edycja:
Dzieki dziewczyny za ciepłe słowa, ale przyznam, że nastrój mi ostro padł, ale nic. Nie odpuszczam tylko chyba trochę przyspieszę działania. Postanowiłam, że w kwietniu idę do kolejnego lekarza, tym razem do Gamety. AMH nie powtarzam, bo się boję, no chyba, że nowy lekarz też się uprze na to. Ma dobre opinie ponoć nie naciąga na kasę i nie ma w zwyczaju straszyć. Ja wiem, ze o mojej rezerwie jajnikowej nie można powiedzieć nic dobrego, ale chce spróbować jeszcze jeden (trzeci) cykl naturalnie i potrzebuje lekarza, który we mnie uwierzy i wesprze monitoringiem, choć wiem, że nie powinnam tracić czasu dlatego jeśli w kwietniu się nie uda to potem ewentualnie inseminacje (myślę, że max 3) i jeśli i to nie pomoże to wtedy rzeczywiście rozważymy invitro.
Co więcej zrobiłam tez zastrzyk na pękniecie pęcherzyka z Gonapeptylu w poniedziałek i wczoraj wieczorem miała nastąpić owulacja, a dziś rano zmierzyłam temperaturę i dupa... nie drgnęła nawet o 0,01, identyczna jak wczoraj, wiec chyba zastrzyk nie zadziałał :wściekła/y: Ma któraś doświadczenie i tymi zastrzykami?

Ostatnia edycja:
Esperanza, powiem szczerze, że ja przy stymulacji in vitro gonapeptyl miałam na poprawę jakości/powolny wzrost pęcherzyków, na pęknięcie dostawałam Ovitrelle. Trochę mnie zdziwiło, że pisałaś o gonapeptylu na pęknięcie, ale aż tak to ja się na tym wszystkim nie znam.
Znalazłam coś takiego w ulotce:
" Gonapeptyl Daily zawiera tryptorelinę, która jest syntetycznym odpowiednikiem naturalnego hormonuu walniającego gonadotropiny (GnRH). GnRH reguluje uwalnianie gonadotropin [hormonów płciowych: hormonu luteinizującego (LH) i hormonu folikulotropowego (FSH)]. Gonapeptyl Dailyblokuje działanie GnRH, zmniejszając w ten sposób aktywność LH i FSH (jest to tak zwana desensytyzacja przysadki mózgowej). Prowadzi to do zapobieżenia przedwczesnej owulacji(uwolnieniu komórek jajowych). "
A o ovitrelle " Lek Ovitrelle jest podawany w celu uwolnienia komórek jajowych (owulacja), po uprzednim zastosowaniu innych leków pobudzających rozwój pęcherzyków. "

Tak, że ten, tego... ja mam w domu jeszcze jeden zastrzyk ovitrelle, ale trzeba go przechowywać w lodówce. Jeśli jesteś z Łodzi mogę Ci go przekazać.
edit -- sprawdziłam, przeterminował się w grudniu :(

Ostatnia edycja:
Nosz kuźwa nie wierzę :crazy: Czemu ona to zrobiła w takim razie??? Ja też idiotka, że nie doczytałam w necie o tym, ale jasno prosiłam o lek na pęknięcie pęcherzyka i tak powiedziała ze mi daje. W aptece dostałam tylko strzykawkę bez ulotki. Ona powiedziała, że po tym zastrzyku pęcherzyk musi pęknąć i, że musimy się przytulić dopiero kolejnego dnia między 23:30 - 24:00. Mam to wyraźnie napisane w zaleceniach. Ostra jazda :szok: "Prowadzi to do zapobieżenia przedwczesnej owulacji(uwolnieniu komórek jajowych). " No ja nie wierze po prostu. Mężowi nawet nie powiem tego, bo chyba coś rozniesie...

reklama
Nie mów mężowi. A jesli LH skoczy to owu i tak bedzie tylko może na bardziej dojrzalym pecherzyku. Jeden zastrzyk z gonapeptylu dużo szkód nie wyrzadzi. Ja brala większe ilości.
Moja rada to: sex dla przyjemnisci teraz ile się da i nie myśleć o tym. A na nastepnej wizycie zapytać co lekarka miała na myśli? Chociaż jeśli chcesz podejsc do stymulacji to chyba lepiej w klinice, bo oni chociaż wiedzą co dają.
Moja zwykła ginka nawet nie wiedziala za bardzo co to ovitrelle ;) też chciała dawać mi dziwne leki, wycofane z rynku...

Do góry