reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Esperanza, ja miałam owulacje po ok 36h. Niestety lekarz mnie uprzedził, że nie zawsze lek zadziała ale np. w kolejnym cyklu bedzie ok i zadziała. Jeśli chodzi o temp to owu moze byc 2 dni przed i dwa dni po skoku a śluz i szyjka wcale nie musza isc w parze..

reklama
Dziś temp.urosla, ale trudno to nazwać skokiem, bo z 36,35 na zaledwie 36,51.Zanim zaczęliśmy się starać to skoki miałam z 36,09 na 36,6...nie wiem, co o tym myśleć.Mam nadzieję,że kolejny cykl będzie lepszy.Milego dnia!

Esperanza, to jeszcze nic nie oznacza. Zobacz jak u mnie tempka rosła w cyklach ciążowych i nieciązowym

cykl ciązowy.jpg cykl nieciązowy.jpg

Załączniki

• cykl ciązowy.jpg
    cykl ciązowy.jpg
    34,7 KB · Wyświetleń: 62
  • cykl nieciązowy.jpg
    cykl nieciązowy.jpg
    31,9 KB · Wyświetleń: 52
dzięki Nutka, ja kupiłam przez internet inofolic ale za dość przystępną cene, niecale 28 PLN w stosunku do aptek gdzie był za 60-70 Dziewczyny pisaly inofem a wydawalo mi się to podobne w składzie, dlatego pytam.
Esperanza mi skoczyła z 36,35 na 36,68 i tylko na trzy dni, potem spadła i znów odrobine podskoczyła więc patrze też na śluz.
Iris wypaśne wykresy:) a to dopiero się ucze :)

no i chciałam się pochwalić, że codziennie mam literatke soku ze swoich buraczków. Nawet mi smakuje ale przypomnicie mi na co to miało być? :-D

Kochane przypominam,ze moja obecna ciąża jest cyklu w którym tempka rosła ledwo ledwo. Podrosła, spadła i znowu podrosła, a zawsze po owy to miałam konkretny skok. Także nic to nie przesadza. Ja sie bardzo zdziwiłam, pozytywnie
&&&&&&&&&

Dziękuję Kochane, rzeczywiście nie ma co się sugerować temperaturą, bo ja dziś dalej 36,51, a owulacja była, bo wczoraj byłam u ginki w Medicover i powiedziała, że ma 100% pewności, że pęcherzyk pękł. Generalnie powiedziała, ze mam się udać do Jej zdaniem najlepszego specjalisty w Trójmieście i okazuje się, ze to ten lekarz z Gamety, u którego mam wizytę w kolejnym cyklu więc się ucieszyłam, że ma o Nim dobre zdanie. Okazało się tez, ze jednak mam dość cienkie endometrium, bo tak 9-10cm w 14 d.c. (w Medicover mają słaby sprzęt dlatego nie wiem dokładnie). Kiedyś czytałam, że jedzenie orzechów poprawia grubość endo, ale to chyba ściema, bo ja jem ogromne ilości orzechów codziennie i nic. Znacie jakieś sposoby na poprawę grubości?

O widzisz! Mowilysmy ze nie należy w 100% kierowac się tempka ;)
9-10 mm endo to jeszcze nie tragedia :) całkiem nieźle. Na poprawe endo: oeparol do owu ( 3x1)-sluz też ci sie polepszy, czerwone winko (kieliszek wieczorem - u mnie super działanie) i orzechy brazylijskie.

No orzechy brazylijskie wcinamy z mężem na potęgę, a drogie jak cholera. Znalazłaś może jakieś w miarę tanie w sieciówce? Bo ja kupuję na ryneczku w Gdyni 55zł/kg :baffled: Alkoholu to ja nie wąchałam od stycznia, bo biorę steryd więc nie wiem jak z tym winem, ale spróbuje ten oeparol. Tylko u mnie czas bez czekania na owulację i bez czekania na ciążę to w sumie trochę ponad 1 tydzień, więc nie wiem czy zadziała.

Nafoczka - sok z buraków ma pomóc w obniżeniu homocysteiny

Ostatnia edycja:
Ja też czytałam, że minimum endo do zagnieżdżenia to 8mm, a często przyrasta jeszcze sporo w oknie implantacyjnym, więc myślę, że nie ma powodu do obaw. Ja jadłam kwasy omega 3 na endo i w sumie jem do tej pory, bo one chyba działają na wszystko :-D Esperanza kciuki!
Apropos wykresów, temperatury i sluzu, to ja też mogę się "pochwalić", że raz jeden jedyny postanowiłam zbadać sobie szyjkę po owulacji. Podobno po zajściu w ciążę powinna być wysoko i zamknięta, a moja była jak lotnisko, więc oczywiście stwierdziłam, że nic z tego. W dodatku kilka dni później dostałam plamień. A to był właśnie ten cykl, kiedy zaszłam w ciążę.

reklama
JJa bralam zawsze od 1 do 10-11 dc i bardzo dobrze działał. Sluz ksiazkowy po nim mialam. Po owu nie bierz, bo takie dawki maja dzialanie skurczowe.
No tak, jak steryd bierzesz to alko odpada. Szkoda bo winko super działa.
Orzechy kupowalam tam gdzie znalazłam, przestałam zwracać uwage na cene, czasem zamiennie jadlam włoskie, bo były lżejsze dla żołądka.

Ewa z tą szyjka to podobno nie tak od razu sie zmienia ;) ja przy becie 690 mialam szyjke wybitnie nieciazowa jak to określił lekarz. Dopiero później się ogarnęła dziewczyna :)

Ostatnia edycja:
Do góry