reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Kochana, to była klinika :-) słynna INVICTA, wiec nie poddawałam tego, co mi dają w wątpliwość. I już tam nie wrócę, bo tak, jak pisałam, potrzebuję lekarza, który uwierzy, że nam się uda, a nie jeszcze będzie dodatkowo dołował. Nie mówię żeby złote góry obiecywał, ale chociaż żeby mu się chciało spróbować trochę nas wspomóc, a nie od razu na invitro wysyłać, bo to też przecież żadna gwarancja powodzenia.

reklama
Esperanza a na pewno dostałaś gonapaptyl? a nie na przykład gonal F? Może ginka ma jakieś swoje metody działania... sama nie wiem co o tym myśleć :(

Doszukałam, doczytałam w swoich dokumentach - gonapeptyl daily miałam jako lek wyciszający LH i FSH potrzebny przy stymulacji menopurem, menopur na stymulację wzrostu komórek a ovitrelle na pęknięcie pęcherzyka - to tak w uproszczeniu

Ostatnia edycja:
No jak bum cyk cyk, zobacz:

20150311_171456.jpg

ja pamiętałam, że Barbinka dostała na pęknięcie Ovitrelle właśnie, ale zupełnie się nie znam na stymulacji i stwierdziłam, że jest więcej leków tego typu i tyle i jeszcze spytałam kiedy przyjść na sprawdzenie czy pęcherzyk pękł, na co Ona odpowiedziała, ze po tym musi pęknac :eek: Może gonapeptyl, a gonapeptyl daily to coś innego? Spytam tego nowego lekarza w kwietniu co tu się stało się i zobaczę co powie, bo zgłupiałam do głebi.

Załączniki

• 20150311_171456.jpg
    20150311_171456.jpg
    14 KB · Wyświetleń: 64
Esperanza86 u mnie niedawno pojawił się problem z pękaniem pęcherzyków i tydzień temu dostałam ten sam lek, co Ty i co najważniejsze zadziałał :) na wzrost jajka też dostałam lek, który normalnie służy w innym celu i również zadziałał...

Esperanza zatem nie ma ci się martwić. Jak u dziewczyn zadziałało to i u ciebie zadziała :) lekarze maja teraz swoje metody i każda klinika inaczej postępuje ;) ja trzymam kciuki aby tempka skoczyla i pecherzyk pękł ;) może oni wyhamowuja ta owu żeby pecherzyk mial czas na dojrzewanie i nie pękł za wcześnie?
Powiem Ci że invicta ma lepsze opinie niż gameta więc spróbuj zaufac lekarce ;) czytalam właśnie ze oni tam stosują gonapeptyl tak jak piszą dziewczyny. Może gonapeptyl daily i gonapeptyl sa w innych dawkach i działają inaczej? Bo to jest raczej ta sama substancja czynna.

Ostatnia edycja:
Iris - no ona mówiła, że ma pęknać na drugi dzień, nie pózniej:-( a jakbym miała jej zaufać to powinnam siedzieć, płakać i już wykladac 13 tysi na invitro, bo nic innego nie ma sensu
Dominium - dobrze mowię? po 24h już powinna wystąpić owulacja,prawda?a u mnie po 30h nie było najmniejszego wzrostu temp.wiec nie zadziałał?

Ostatnia edycja:
Esperanza
Pęknąć może do 36 h. Ja tak miałam, że dostalm zastrzyk o 16 w dzień X:), a nastęopnego dnia miałam inseminacje po 17 i dalej był:) Następnego dnia na usg nic po pęcherzu nie pozostało:p

Esperanza a przypadkiem owu nie może byc od 3 dni przed do 3 dni po skoku temperatury? Masz moze jakis podręcznik do metody termiczno objawowej? A jak Twoj sluz? Jaka ma konsystencję? Nadal rozciagliwy czy juz nie?

reklama
Lumia dziękuję: ) to mam nadzieję że wkrótce będzie skok, a jak Twoja inseminacja? Zakończona powodzeniem, bo nie znam Twojej historii?

Iris- śluz w tym cyklu byl tylko w 9,10 i 11 d.c. ale też niezbyt obfity :/ teraz jestem w 13 i zero śluzu no, ale nie tracę nadziei

Do góry