reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Kochana, to była klinika :-) słynna INVICTA, wiec nie poddawałam tego, co mi dają w wątpliwość. I już tam nie wrócę, bo tak, jak pisałam, potrzebuję lekarza, który uwierzy, że nam się uda, a nie jeszcze będzie dodatkowo dołował. Nie mówię żeby złote góry obiecywał, ale chociaż żeby mu się chciało spróbować trochę nas wspomóc, a nie od razu na invitro wysyłać, bo to też przecież żadna gwarancja powodzenia.

reklama
Esperanza a na pewno dostałaś gonapaptyl? a nie na przykład gonal F? Może ginka ma jakieś swoje metody działania... sama nie wiem co o tym myśleć :(

Doszukałam, doczytałam w swoich dokumentach - gonapeptyl daily miałam jako lek wyciszający LH i FSH potrzebny przy stymulacji menopurem, menopur na stymulację wzrostu komórek a ovitrelle na pęknięcie pęcherzyka - to tak w uproszczeniu

Ostatnia edycja:
No jak bum cyk cyk, zobacz:

20150311_171456.jpg

ja pamiętałam, że Barbinka dostała na pęknięcie Ovitrelle właśnie, ale zupełnie się nie znam na stymulacji i stwierdziłam, że jest więcej leków tego typu i tyle i jeszcze spytałam kiedy przyjść na sprawdzenie czy pęcherzyk pękł, na co Ona odpowiedziała, ze po tym musi pęknac :eek: Może gonapeptyl, a gonapeptyl daily to coś innego? Spytam tego nowego lekarza w kwietniu co tu się stało się i zobaczę co powie, bo zgłupiałam do głebi.

Załączniki

• 20150311_171456.jpg
    20150311_171456.jpg
    14 KB · Wyświetleń: 60
Esperanza86 u mnie niedawno pojawił się problem z pękaniem pęcherzyków i tydzień temu dostałam ten sam lek, co Ty i co najważniejsze zadziałał :) na wzrost jajka też dostałam lek, który normalnie służy w innym celu i również zadziałał...

Esperanza zatem nie ma ci się martwić. Jak u dziewczyn zadziałało to i u ciebie zadziała :) lekarze maja teraz swoje metody i każda klinika inaczej postępuje ;) ja trzymam kciuki aby tempka skoczyla i pecherzyk pękł ;) może oni wyhamowuja ta owu żeby pecherzyk mial czas na dojrzewanie i nie pękł za wcześnie?
Powiem Ci że invicta ma lepsze opinie niż gameta więc spróbuj zaufac lekarce ;) czytalam właśnie ze oni tam stosują gonapeptyl tak jak piszą dziewczyny. Może gonapeptyl daily i gonapeptyl sa w innych dawkach i działają inaczej? Bo to jest raczej ta sama substancja czynna.

Ostatnia edycja:
Iris - no ona mówiła, że ma pęknać na drugi dzień, nie pózniej:-( a jakbym miała jej zaufać to powinnam siedzieć, płakać i już wykladac 13 tysi na invitro, bo nic innego nie ma sensu
Dominium - dobrze mowię? po 24h już powinna wystąpić owulacja,prawda?a u mnie po 30h nie było najmniejszego wzrostu temp.wiec nie zadziałał?

Ostatnia edycja:
Esperanza
Pęknąć może do 36 h. Ja tak miałam, że dostalm zastrzyk o 16 w dzień X:), a nastęopnego dnia miałam inseminacje po 17 i dalej był:) Następnego dnia na usg nic po pęcherzu nie pozostało:p

Esperanza a przypadkiem owu nie może byc od 3 dni przed do 3 dni po skoku temperatury? Masz moze jakis podręcznik do metody termiczno objawowej? A jak Twoj sluz? Jaka ma konsystencję? Nadal rozciagliwy czy juz nie?

reklama
Lumia dziękuję: ) to mam nadzieję że wkrótce będzie skok, a jak Twoja inseminacja? Zakończona powodzeniem, bo nie znam Twojej historii?

Iris- śluz w tym cyklu byl tylko w 9,10 i 11 d.c. ale też niezbyt obfity :/ teraz jestem w 13 i zero śluzu no, ale nie tracę nadziei

Do góry