reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@roki_1991 ja krzywą robiłam tylko w 26 tc. Glukometrem mierzę od 15 tc, stad wiem, ze dopiero w 26/27 się podniosły. Na czczo z zakresu 73-85 do 85-90, a czasem 91/92. Dlatego musiałam mocno zweryfikować kolacje. Po posiłkach mam wciąż w normach, ale tez średnio o 5-10 jednostek wyższe niż wczesniej (Po identycznych posiłkach).

@burczuś hmm trudne pytanie w sumie. Bo tak niby one są na te nasze poronienia, ale ja mam córkę z ciąży numer jeden bez leków, Ty też masz córkę z ciąży bez problemowej. Ale po dwóch poronieniach ja szukałam jakiegoś leczenia no i z moim 0 allo mlr dostałam wyjście szczepienia - na które się nie zgodziłam bo się po prostu bałam skutków ubocznych, które fakt mogą się nigdy nie zdarzyć ale nie chciałam już liczyć na szczęście które i tak mnie zawiodło... Więc poszłam w leczenie z accofilem zgodnie z zaleceniami lekarza jako lekiem bezpiecznym. Chyba nie było do tej pory takiego przypadku zmasakrowania organizmu tym specyfikiem jak ja miałam... i jeszcze dziecka z tej ciąży też nie mam. Więc jak mnie pytasz dla kogo jest immunoglobulina to ja Ci powiem dla zdesperowanych bo ja byłam zdesperowana a że miałam dla kogo żyć to wybrałam to jako lek "najbezpieczniejszy" czy on na 100% jest taki bezpieczny no jednak nie :))) ale mi służył może tym razem miałam więcej szczęścia :)).

@burczuś hmm trudne pytanie w sumie. Bo tak niby one są na te nasze poronienia, ale ja mam córkę z ciąży numer jeden bez leków, Ty też masz córkę z ciąży bez problemowej. Ale po dwóch poronieniach ja szukałam jakiegoś leczenia no i z moim 0 allo mlr dostałam wyjście szczepienia - na które się nie zgodziłam bo się po prostu bałam skutków ubocznych, które fakt mogą się nigdy nie zdarzyć ale nie chciałam już liczyć na szczęście które i tak mnie zawiodło... Więc poszłam w leczenie z accofilem zgodnie z zaleceniami lekarza jako lekiem bezpiecznym. Chyba nie było do tej pory takiego przypadku zmasakrowania organizmu tym specyfikiem jak ja miałam... i jeszcze dziecka z tej ciąży też nie mam. Więc jak mnie pytasz dla kogo jest immunoglobulina to ja Ci powiem dla zdesperowanych bo ja byłam zdesperowana a że miałam dla kogo żyć to wybrałam to jako lek "najbezpieczniejszy" czy on na 100% jest taki bezpieczny no jednak nie :))) ale mi służył może tym razem miałam więcej szczęścia :)).
Okej...a czemu jednak nie?

@burczuś bo jest możliwa reakcja anafilaktyczna, możliwe jest to w 2,5 % :) jeżeli jest wynik igg dodatni to taka możliwość wzrasta do 5 %. Ale mi się osobiście nic nie działo, wręcz ja czułam się po tych wlewach wyjątkowo dobrze :))

@burczuś ja też zdecydowałam się na immunoglobulinę sądząc ze jest najbezpieczniejsza, a szczepień również się bałam, ale mój organizm zle zareagował na wlew, miałam ich mieć 5 w odstępach 4 tyg, a skończyło się na jednym

reklama
Dziękuję dziewczyny. Dr mnie uprzedziła,że to musi być pod okiem lekarza.ale nie dopytywałam dlaczego. Co to znaczy,że organizm źle zareagował? Co się wtedy dzieje? Dzięki że chcecie odpowiadać na te miliony pytań;)

Do góry