reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@Marthi plamienie ustapilo. Nadal mam nudnosci i czuje sie otumaniona i spiaca a refluks zoladkowy daje mi popalic. Wczoraj mialam ciezka noc obodzil mnie bol w prawym boku i dopiero jak usiadlam i wzielam no spe to przeszlo. Walcze ze soba, zeby nie myslec ale strach mnie ogarnia. Do tego wszystko mi w zoladku jezdzic. Postanowilam brac nospe. Druga kwestia wszedzie robia mi sie siniaki. Przy moim pai moja dawka 0.4 jest chyba za niska. Kiedy powinnam zrobic aptt?

Kochana a jak Ty sie czujesz?

@Marthi plamienie ustapilo. Nadal mam nudnosci i czuje sie otumaniona i spiaca a refluks zoladkowy daje mi popalic. Wczoraj mialam ciezka noc obodzil mnie bol w prawym boku i dopiero jak usiadlam i wzielam no spe to przeszlo. Walcze ze soba, zeby nie myslec ale strach mnie ogarnia. Do tego wszystko mi w zoladku jezdzic. Postanowilam brac nospe. Druga kwestia wszedzie robia mi sie siniaki. Przy moim pai moja dawka 0.4 jest chyba za niska. Kiedy powinnam zrobic aptt?

Ja mam dwie mutacje hetero plus v leiden i ma m 0,8 clexane plus acard 150 a badanie Aptt mam mieć na wizytę 16 stycznia...

@marzycielka81 0,4 to malutka dawka.... a może masz jakiegoś hematologa w okolicy? Teraz jak jesteś w ciąży to w ciągu 7 dni powinien Cię przyjąć na konsultacje na nfz. Jeśli chcesz mogę Ci wysłać clexane 0,6
Ja mam 54 kg i biorę właściwie od początku 0,8

A co do nospy to ostatnio profesor powiedział mi ze jeśli będę się złe czuć to zwiększać luteinę, jeśli nie pomoże to asmag a nospa ostatecznie. Może np asmag bierz?
Ja fizycznie nie czuje się najgorzej ( poprzednie ciąże były chyba gorsze) ale tez leżę cały dzień i mam nudności, w nocy lekkie bóle. Za to psychika siada. Obudziłam się dziś zlana potem, zaczęłam sobie liczyć ze to niemożliwe żeby do sierpnia było dobrze, spłakalam się strasznie ale wstaje i idę się czymś zająć.

Dziewczyny pieczenie pochwy i suchość panny szanownej to infekcja? Chyba muszę ogarnąć ponadprogramowa wizytę u gin... :(

@marzycielka81 0,4 to malutka dawka.... a może masz jakiegoś hematologa w okolicy? Teraz jak jesteś w ciąży to w ciągu 7 dni powinien Cię przyjąć na konsultacje na nfz. Jeśli chcesz mogę Ci wysłać clexane 0,6
Ja mam 54 kg i biorę właściwie od początku 0,8

A co do nospy to ostatnio profesor powiedział mi ze jeśli będę się złe czuć to zwiększać luteinę, jeśli nie pomoże to asmag a nospa ostatecznie. Może np asmag bierz?
Ja fizycznie nie czuje się najgorzej ( poprzednie ciąże były chyba gorsze) ale tez leżę cały dzień i mam nudności, w nocy lekkie bóle. Za to psychika siada. Obudziłam się dziś zlana potem, zaczęłam sobie liczyć ze to niemożliwe żeby do sierpnia było dobrze, spłakalam się strasznie ale wstaje i idę się czymś zająć.
Senność i otumanienie to naturalny objaw ciąży :D reszte zacnych dolegliwości dojdzie później :) trzymam kciuki a nospy cóż ja osobiści traktowałabym ją jako ostateczność ale to bardziej na wysokim etapie ciąży :)

Dziewczyny pieczenie pochwy i suchość panny szanownej to infekcja? Chyba muszę ogarnąć ponadprogramowa wizytę u gin... :(
Ola jak piecze to trudno powiedzieć ale częśto przy infekcji jest właśnie mokro. Jak się martwisz to sprawdz :)

@burczuś ja nie rozkminiam twoich zawirowań niestety ale wspieram nieustannie :*

reklama
U mnie jak piecze to rowna soe infekcja.

Z no spa bede uwazac. Magnez sobie dzis kupie. Wczoraj bez no spy nie daloby rady bardzo bolalo.

@nafoczka te objawy mi na razie starcza :-)

@Hatice ja chodze do pracy i bezproduktywnie wisze nad biurkiem. Jeszcze dwa dni i odpoczynek do 01.01

Do góry