reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Kitki takie skierowanie nawet pediatra moze wystawic jesli chce sprawdzic, albo ktos z osrodka rehabilitacyjnego. Tam tez maja i pediatrow i neurologow, ktorzy takie skierowanie moga wystawic.

reklama
@Kitki kochana jeśli nie ma cech typowo autystycznych to na pewno będzie dzieckiem wysokofunkcjonujacym. Uwierz, ze w zerówce po moich autystach nie powiedziałabys, ze 3 lata wcześniej tak ich właśnie zdiagnozowali. Niestety autyzm teraz jest bardzo modny i zdarza, się ze dziecko nie ma autyzmu a tak mu zostanie w orzeczenie wpisane. Synuś Twoj ma afazje a w orzeczeniu wpisany autyzm, dobrze zrozumiałam? Dzięki temu na pewno będzie miał lepszych specjalistów, bo za tym idzie wysoka subwencja (ok 5tys na ms - w rozliczeniu na specjalistów właśnie). Tym bardziej jak wredne baby w obecnym przedszkolu kręcą nosem! ;/ Jesteś silną i cudowną mamusią i na pewno sobie poradzicie [emoji8] całuski dla Pudzianka [emoji173]

Czy uczucie jakby zakwasow na brzuchu to są skurcze macicy? ;/

@Porzeczka1234
A jakos leci. Maz ma urlop wiec i dni szybciej mijaja ;) brzuch juz nie boli az tak czesto wiec jest ok, ale powoli sie do niego przyzwyczajam. Za to od kilku dni boli mnie glowa i to mnie męczy. :(
We wtorek wizyta, nie umiem sie juz doczekac ;)

A Ty bylas u Maliny? Jakki plan dzialan?

@smerfik88 tsh moze skakać nawet ez ciazy i to z dnia na dzien :( moj endokrynolog w poprzedniej ciazy mowil, ze dopiero tsh ok 20 (choc niektorzy mowia ze od 10) moze miec negatywny wpływ.

@Kitki super masz synka ! ;) pudzianek? Hehe dlaczego?
Dobrze, ze jesteście pod opieka specjalistow, im szybsze dzialania tym lepiej. Ja wiem, ze to kontrowersyjny temat, ale czy te problemy nie zaczely sie po jakims szczepieniu? Niestety znam przypadek "cofnięcia" w rozwoju przez szczepienie :( i skoro mówisz ze bylo ok to tylko to mi do glowy przychodzi...
To ciezki temat i sama nie wiem co zdecyduje jak juz uda mi sie szczesliwie urodzic :(

Co do godzin brania euthyroxu popieram @Destino u mnie wynik sie uspkoil jak dzieki info z forum zaczelam nastawiac budzik na 5 i biore o 5 (chyba, ze wczesniej ide do wc to i o 3czasem wezme)
U mnie nie dzialal tak jak trzeba brany pol h przed jedzenien

@marshia duzo sily i zdrowka dla Ciebie i mamy ;**

@magda1208 zdrowka dla malej ;* szybkiego powrotu do domu

Kitki, a czy zastanawiałaś się może czy ten moment jak zauważyłaś ze coś nie tak z synkiem nie zbiegł się z jakimś szczepieniem? Tyle się mówi o przypadkach kiedy właśnie szczepienia u dzieciaczka wywołały cofnięcie mowy, sprawności ruchowej, czy tez autyzm.
Mój synek jest nieszczepiony od urodzenia. Neurolog powiedzial ze całe szczescie bo mogloby byc jeszcze gorzej

@Oczekujaca123 moj synek byl grubaskiem jak byl maly dlatego nazywalismy go Pudziankiem bo byl taki nabity[emoji1] jak mial rok wazy 15kg. Teraz ma 2.5 roku i wazy 16kg. Wiec idzie tylko w górę. Jest duzym dzieckiem bo ubrania na 3-4lata kupujemy rozm. 104

Ostatnia edycja:
@Kitki kochana jeśli nie ma cech typowo autystycznych to na pewno będzie dzieckiem wysokofunkcjonujacym. Uwierz, ze w zerówce po moich autystach nie powiedziałabys, ze 3 lata wcześniej tak ich właśnie zdiagnozowali. Niestety autyzm teraz jest bardzo modny i zdarza, się ze dziecko nie ma autyzmu a tak mu zostanie w orzeczenie wpisane. Synuś Twoj ma afazje a w orzeczeniu wpisany autyzm, dobrze zrozumiałam? Dzięki temu na pewno będzie miał lepszych specjalistów, bo za tym idzie wysoka subwencja (ok 5tys na ms - w rozliczeniu na specjalistów właśnie). Tym bardziej jak wredne baby w obecnym przedszkolu kręcą nosem! ;/ Jesteś silną i cudowną mamusią i na pewno sobie poradzicie [emoji8] całuski dla Pudzianka [emoji173]

Czy uczucie jakby zakwasow na brzuchu to są skurcze macicy? ;/
Synek nie mowi wiec orzekli afazje ale Panie z pp prosily o opinie psychiatre dzieciecego bo mlody optocz braku mowy wykazuje inne cechy te o ktorych pisalam. Dopiero te panie mi uswiadomily ze np wciaz te same schematy czy puszczanie aut tylko w jednym kierunku, problemy z dotykiem buzi, wlozeniem reki do ryżu czy piasku kinetycznego to nie jest normalne.
Mamy muec zajecia z si i terapie reki. Do tego wiele innych. Jak dostane wykaz to dowiem sie szczegolow.
Na razie znalazlam mu przedszkole integracyjne - 4 dzieci w grupiei 2 panie na stale z nimi poza tymi godz terapi indywidualnej. Na drugim koncu miasta. Daleko od pracy i domu ale kij z tym.

Synek nie mowi wiec orzekli afazje ale Panie z pp prosily o opinie psychiatre dzieciecego bo mlody optocz braku mowy wykazuje inne cechy te o ktorych pisalam. Dopiero te panie mi uswiadomily ze np wciaz te same schematy czy puszczanie aut tylko w jednym kierunku, problemy z dotykiem buzi, wlozeniem reki do ryżu czy piasku kinetycznego to nie jest normalne.
Mamy muec zajecia z si i terapie reki. Do tego wiele innych. Jak dostane wykaz to dowiem sie szczegolow.
Na razie znalazlam mu przedszkole integracyjne - 4 dzieci w grupiei 2 panie na stale z nimi poza tymi godz terapi indywidualnej. Na drugim koncu miasta. Daleko od pracy i domu ale kij z tym.
Kitki możesz jeszcze Pudziankowi wyrobić opinie o wczesnym wspomaganiu rozwoju. Wtedy będzie mu przysługiwało 8h terapii miesięcznie w ramach WWR wlasnie W chyba że już masz taką opinie Ja jestem właśnie terapeuta dzieci w przedszkolu terapeutycznym. Prowadzę zajęcia pedagogiczne i terapię ręki .też mam takie doświadczenia że w zerówce u wielu dzieci po autyzmie zostają tylko drobne symptomy. Ale rzeczywiście to wymaga dużo pracy terapeutycznej w przedszkolu i w domu.
Dziś kontrola w centrum onkologii. Jestem ciekawa co powiedza na moją ciążę Jak można się domyślić jestem kłębkiem nerwów .
Wczoraj umówiłam się na USG genetyczne na 21 grudnia będzie to 12tyg 4 dni . Matko nie wiem jak ja wytrzymam 3 tyg bez USG !!!
Mdłości lekko ustąpiły, wróciłam do życia

@Oczekujaca123 - który tc juz Ci leci? :) Zaskoczyłaś mnie z tym, ze TSH 10/20 moze miec wpływ. Ja sie panicznie bałam jak miałam 2 z groszem.... :)

@Kitki - te szczepienia tez mi przyszły na mysl... ale dobrze, ze nie szczepiła jednak!!!:* trafiłaś na mądrego neurologa.

@plastulinka - kciuki za dzisiejsza wizyte.

reklama
Do góry