reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Witam się weekendowo :) Znowu się zapuściłam:p Mam ostatnio urwanie głowy w pracy, dodatkowo organizujemy forumową zbiórkę mikołajkową dla małej dzielnej Oliwki, która przyszła na świat w 25+6tc - wczoraj skończyła 3 tygodnie i dzielnie walczy o każdy dzień. W "gratisie" mikołaje i inne "atrakcje" rodzinne itp więc wrażeń cała moc więc czas mocno ograniczony niestety
@Destino super, że trzymacie się nadal w 2paku, niech tak zostanie jak najdłużej, a najlepiej do samiuśkiego końca! Chociaż tak jak pisałam powyżej - ostatnio koleżanka z ivf wątku urodziła przedwcześnie (nic tego nie zapowiadało wcześniej) i malutka dzielnie walczy więc Helenka też w razie czego (tfu tfu) miałaby szanse. Takie dzieciątka się już ratuje więc główka do góry. Jednak tak czy inaczej widzę, że Twoje ciąże chyba lubią dostarczać adrenaliny (nie tylko Tobie :D). Ale myślimy tylko pozytywnie!! :) Zdrówka dla syneczka :)
@iveo gratuluję Michałka :) Samych cudownych chwil życzę!!
@magda1208 Witam na świecie Ritkę :) Zdrówka i szybkiego powrotu do domciu!!
@bertha no no!! Widzę, ze te ziółka potrafią działać cuda, więc pij, łykaj, zajadaj! Niech Ci "w brzuch" pójdzie :tak:
@marshia kciuki za mamusię i spokoju dla Ciebie :*
@burczuś @Hatice @Nadja_n siły i cierpliwości! Dacie radę!
@basiawol a u Ciebie jak? :)
@Zzzzzz @olaa90 @Oczekujaca123 @roki_1991 @smerfik88 @plastulinka całusy w brzuszki i pępuszki :laugh2:
@Totois30 trzymasz się jeszcze "w kupie"? :D
@Porzeczka1234 kiedy wizyta u Maliny? A może by tak jakaś "wpadka"? :D
@Marthi widzę, że walka z cukrami u Ciebie to nie lada wyzwanie. Ja ostatnio też coś zaczynam działać z glukometrem ale nijak mi to nie idzie. Już myślałam, że jest jakiś zepsuty albo wadliwy, bo moje cukry kiedy bym nie zmierzyła wahają się między 100 a 130 (na czczo tylko 1x miałam 99 niezależnie od tego czy przerwę mam 8 czy 14 godzin - kurde(!), a po posiłkach niezależnie od tego co zeżrem mam 110-135 - ale to tylko jak mam wolny dzień). Kiedyś już na wariata zeżarłam 6 jeżyków kokosowych i zagryzłam kanapką z białego chleba, popiłam sokiem pomarańczowym i wtedy mi wywaliło na 170:szok: - ale przynajmniej wiem, że sprzęt działa :D Jeśli chodzi o cukry w ciągu dnia to mam przekichane, bo ze względu na pracę nie mam żadnej możliwości zjeść regularnie i robić 3godzinnych przerw:no2::no2::no2: (uroki pracy na kuchni).
Resztę miłych Pań serdecznie pozdrawiam :)

reklama
@plastulinka jak wizyta na onkologii?
Po wizycie ok. Pani dr kazała mi przyjść po 15 tygodniu na kolejną kontrolę. Na razie wszystko jest dobrze, powiedziała że ciąża rozwija się typowo. Po raz pierwszy nie czekałam na wizytę kilku godzin tylko weszłam po 15 min czekania.
Troszkę się dziś nachodzilam bo po wizycie pojechaliśmy na większe zakupy. No i boli mnie trochę brzuch na dole Jak leże jest ok a jak chodzę czuję taki tępy ból w podbrzuszu.

Wielka d...endometrium 6mm... do tego estrofem nie zatrzymal owulacji. W niedziele mam isc zbadac progesteron i niby nie mam miec kontrolnego usg i troche mnie to niepokoi. Poza tym biore siofor i znalazlam fajnego endokrynologa. I nie mam czasu na forum ostatnio. A co u Ciebie? Jak sie czujesz?

@Oczekujaca123 @dżoasia tak byłam we środę u Maliny w Łodzi. @Oczekujaca123 na razie ze staraniami spokój muszę trochę odchować jedno ale może po nowym roku i schudnąć jeszcze przynajmniej 4 kg

@dżoasia ja wpadki to się boję mąż ma p/p plemnikowe w spermie także steryd w owu musi brać . Zresztą mój umysł czujny jeśli chodzi o ciążę strach strach strach chyba wolę mieć wszystko zaplanowane

@plastulinka Kochana cieszę się że wszystko dobrze. Odpoczywaj i weź magnez jak @Destino pisze !

@marzycielka81 wspieram kochana .

Oj, muszę sobie kupić ten magnez. A jaki najlepiej kupić? Jakiś konkretny czy to nie ma znaczenia? Ja to taka zielona ciazowo jestem bo nigdy nie dotrwałam do takiego etapu ciąży
@Destino pani dr bardzo miła, okazało się że to dobra znajoma mojej koleżanki z pracy. Bardzo empatyczna i delikatna. Wiem od koleżanki że jest głęboko wierzącą osoba szczerze wyczuwam od razu ciepło od takich osob. Cała wizyta bardzo przyjemna i rzeczowa. Powiedziała że jeśli zajdzie taka potrzeba to w drugim trymestrze zrobi mi tomografię ale tylko jeśli będą ku temu jakieś konkretne przesłanki.

@Oczekujaca123 to dla mnie bardzo pozytywne informacje, bo wczoraj jak odebrałam wyniki badań to tak płakałam jak bóbr, jeszcze głupia poczytałam o tym w necie A tam nic mądrego nie wyczytałam .... więc @Destino @Porzeczka1234 i @oczekująca123 jak dobrze że jesteście.... Jeszcze do tego moja Pani doktor na którą zawsze mogę liczyć.... ;)

@dzoasia ;* kochana co u Ciebie?

reklama
@dżoasia - tak, wczoraj wariacje z cukrem a dzisiaj za to wszystko ładnie - cały dzien cukier pod kontrola, maksymalny miał 106. ;) Takze co dzien to inaczej. I mi teraz jest łatwo mierzyć bo jestem na L4, ale jak pracuje to wyglada to nieco inaczej - wowczas nie mam czasu na pomiary i az tak nie kontroluje :/

@marzycielka81 - a do jakiego Endo poszłaś w koncu? Jaka dawkę Sioforu masz? Ja od wtorku lub środy tez zaczelam łykać Siofor. Jak sie po nim czujesz? ;) U mnie w miare Ok, wczoraj miałam gorszy dzien, troche sie nadwerezylam, ale odpoczywałam później i dzisiaj tez i juz sie lepiej czuje:)

@Oczekujaca123 - Dziekuje za informacje :) trzymam kciuki za Twoja ciaze. :)

Do góry