reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@Oczekujaca123 no to u Ciebie inna sytuacja. Wg mojej immunolog to juz by bylo wskazanie do heparyny, ale mthfr AC homo i czynnik V hetero, takim wskazaniem nie jest. I wez tu badz madrym :/

@olaa90 ano widzisz, tez mialas problemy zeby dostac heparyne.
Ja na razie zalatwiam ja sobie na lewo, choc nie jest latwo. Licze, ze moj gin mi ja przepisze, jak w koncu do niego dotre ;)
A ile miesiecy bralas encorton? Jakie mialas wskazania?

@SheWolf encorton właśnie po to, żeby organizm nie odrzucał ciąży bo mam bardzo niskie allo a na szvzepienia się nie zdecydowałam. Jadłam go 3 albo 4 ms po potwierdzonej owu do @ , po tym czasie miałam hsg (oba jajowody niedrożne po poronieniu-dlatego nie zachodziłam).
@Marthi a czyli jednak..

@Zzzzzz a dlaczego przy wysokim mianie ANA2 nie mozna miec szczepien?
O tym na razie i tak nie myslalam. Raczej licze na intralipid, jesli encorton nie zadziala :/

@olaa90 a u Ciebie jakie byly wskazania do heparyny?
U mnie nie ma podobno zadnych. To ze mam mthfr AC, czynnik V(R2), ale wykluczony zespol antyfosfilipidowy, bialko S, homocysteina w normie.
Mimo to mam zamiar znalezc lekarza ktory mimo to bedzie mi Clexane przepisywal, bo jakos moja immunolog nie widzi potrzeby :/

Zastanawiam sie czy tak wysokie miano 1:2560 drobnoziarniste i 1:160 homogenne, moze byc spowodowane endometrioza i hashi? Bo ja objawow tocznia nie mam.
Czy to ze bede brala 20 mg Encortonu na wysokie NK, pomoze tez zbic ANA?
Kurcze, bije sie z myslami, ze moze juz czas odpuscic starania...
No i jak ja zaszlam w ciaze i donosilam ja tylko na Acardzie i progesteronie?
@SheWolf Jesli przeciwciała ANA 3 czyli immunoblot nie wyodrębni przeciwciał to możliwe ze przeciwciała które masz porostu świecą ze wzg na hashimoto. Warto przedyskutować to z reumatologiem. Po podleczeniu encortonem org napewno się wyciszy , pytanie na ile. Ja tez startowałam z mianem 1:2560 i nikt o objawy mnie nie pytał. Odrazu dostałam leki. Nie mniej jednak takie miano jest wskazaniem do heparyny.

@Zzzzzz a dlaczego przy wysokim mianie ANA2 nie mozna miec szczepien?
O tym na razie i tak nie myslalam. Raczej licze na intralipid, jesli encorton nie zadziala :/

@olaa90 a u Ciebie jakie byly wskazania do heparyny?
U mnie nie ma podobno zadnych. To ze mam mthfr AC, czynnik V(R2), ale wykluczony zespol antyfosfilipidowy, bialko S, homocysteina w normie.
Mimo to mam zamiar znalezc lekarza ktory mimo to bedzie mi Clexane przepisywal, bo jakos moja immunolog nie widzi potrzeby :/

Zastanawiam sie czy tak wysokie miano 1:2560 drobnoziarniste i 1:160 homogenne, moze byc spowodowane endometrioza i hashi? Bo ja objawow tocznia nie mam.
Czy to ze bede brala 20 mg Encortonu na wysokie NK, pomoze tez zbic ANA?
Kurcze, bije sie z myslami, ze moze juz czas odpuscic starania...
No i jak ja zaszlam w ciaze i donosilam ja tylko na Acardzie i progesteronie?
Intralipid jak najbardziej próbuj bo to bezpieczna metoda
ogólnie lekarze nie zalecają szczepień przy dodatnich ANA, aby nie pobudzić przeciwciał do wzrostu
encorton w dawce 20 mg, =nie taka mała powinien zbić NK, i co za tym idzie wpłynąć na obniżenie ANA=bo to są przeciwciała
haszi czesto wychodzi w ANA jako świecenie ziarniste,
a jaki masz poziom przeciwciał pc tarczycowych?
@Marthi powodzenia,oby zabieg był pomocny

reklama
Do góry