reklama
SheWolf
Zaangażowana w BB
@Oczekujaca123 no to u Ciebie inna sytuacja. Wg mojej immunolog to juz by bylo wskazanie do heparyny, ale mthfr AC homo i czynnik V hetero, takim wskazaniem nie jest. I wez tu badz madrym :/
@olaa90 ano widzisz, tez mialas problemy zeby dostac heparyne.
Ja na razie zalatwiam ja sobie na lewo, choc nie jest latwo. Licze, ze moj gin mi ja przepisze, jak w koncu do niego dotre
A ile miesiecy bralas encorton? Jakie mialas wskazania?
@olaa90 ano widzisz, tez mialas problemy zeby dostac heparyne.
Ja na razie zalatwiam ja sobie na lewo, choc nie jest latwo. Licze, ze moj gin mi ja przepisze, jak w koncu do niego dotre
A ile miesiecy bralas encorton? Jakie mialas wskazania?
olaa90
Fanka BB :)
@SheWolf Jesli przeciwciała ANA 3 czyli immunoblot nie wyodrębni przeciwciał to możliwe ze przeciwciała które masz porostu świecą ze wzg na hashimoto. Warto przedyskutować to z reumatologiem. Po podleczeniu encortonem org napewno się wyciszy , pytanie na ile. Ja tez startowałam z mianem 1:2560 i nikt o objawy mnie nie pytał. Odrazu dostałam leki. Nie mniej jednak takie miano jest wskazaniem do heparyny.@Zzzzzz a dlaczego przy wysokim mianie ANA2 nie mozna miec szczepien?
O tym na razie i tak nie myslalam. Raczej licze na intralipid, jesli encorton nie zadziala :/
@olaa90 a u Ciebie jakie byly wskazania do heparyny?
U mnie nie ma podobno zadnych. To ze mam mthfr AC, czynnik V(R2), ale wykluczony zespol antyfosfilipidowy, bialko S, homocysteina w normie.
Mimo to mam zamiar znalezc lekarza ktory mimo to bedzie mi Clexane przepisywal, bo jakos moja immunolog nie widzi potrzeby :/
Zastanawiam sie czy tak wysokie miano 1:2560 drobnoziarniste i 1:160 homogenne, moze byc spowodowane endometrioza i hashi? Bo ja objawow tocznia nie mam.
Czy to ze bede brala 20 mg Encortonu na wysokie NK, pomoze tez zbic ANA?
Kurcze, bije sie z myslami, ze moze juz czas odpuscic starania...
No i jak ja zaszlam w ciaze i donosilam ja tylko na Acardzie i progesteronie?
U
użytkownik m
Gość
Intralipid jak najbardziej próbuj bo to bezpieczna metoda@Zzzzzz a dlaczego przy wysokim mianie ANA2 nie mozna miec szczepien?
O tym na razie i tak nie myslalam. Raczej licze na intralipid, jesli encorton nie zadziala :/
@olaa90 a u Ciebie jakie byly wskazania do heparyny?
U mnie nie ma podobno zadnych. To ze mam mthfr AC, czynnik V(R2), ale wykluczony zespol antyfosfilipidowy, bialko S, homocysteina w normie.
Mimo to mam zamiar znalezc lekarza ktory mimo to bedzie mi Clexane przepisywal, bo jakos moja immunolog nie widzi potrzeby :/
Zastanawiam sie czy tak wysokie miano 1:2560 drobnoziarniste i 1:160 homogenne, moze byc spowodowane endometrioza i hashi? Bo ja objawow tocznia nie mam.
Czy to ze bede brala 20 mg Encortonu na wysokie NK, pomoze tez zbic ANA?
Kurcze, bije sie z myslami, ze moze juz czas odpuscic starania...
No i jak ja zaszlam w ciaze i donosilam ja tylko na Acardzie i progesteronie?
ogólnie lekarze nie zalecają szczepień przy dodatnich ANA, aby nie pobudzić przeciwciał do wzrostu
encorton w dawce 20 mg, =nie taka mała powinien zbić NK, i co za tym idzie wpłynąć na obniżenie ANA=bo to są przeciwciała
haszi czesto wychodzi w ANA jako świecenie ziarniste,
a jaki masz poziom przeciwciał pc tarczycowych?
@Marthi powodzenia,oby zabieg był pomocny
reklama
Podziel się: