reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@mickey* a mogę zapytac u kogo prowadziłas ciąże jak już doktorek P Cię zostawił?:) Jak często trzeba to ana sprawdzać w ciąży...
lokalny gin, ale dość ogarnięty, i niczego nie bagatelizował a trochę przejść miałam, zresztą dr P wypowiedział się o nim b,pozytywnie;)
przyznam że nie sprawdzałam ANA, u mnie miano 1:640 więć nie małe więc uznałam że nie ma sensu powtarzać bo i tak inne badania miałam beznadziejne, więc po co kolejny gwóżdz...;)

reklama
@olaa90 nie wiedzialam, ze encorton jest tez zalecany na allo
Ja mam go brac od 1dc przez 3 cykle i na kontrole w lutym.

@żaba123 do heparyny? Powaznie? Szkoda, ze bylam u immunologa zanim dostalam wynik ANA. Z drugiej strony dobrze, ze cos mnie ruszylo i to zbadalam dzien przed powrotem do uk.

@mickey* dzieki :) juz mi sie troszke rozjasnia w glowie ;)
Teraz nie badalam przeciwcial, bo za kazdym razem mialam od 300-550. Raz tylko jak badalam je kilka miesiecy po pierwszym poronieniu, to spadly do chyba 60.
Mysle, ze wroce na diete bezglutenowa i bezlaktozowa, bo chyba to mi tez pomoglo donosic jedna ciaze.

A powiedzcie mi jeszcze, czy ktoras z Was brala intralipid w cyklu naturalnym? Bo uslyszalam od immuno, ze ona przepisuje jedynie podczas IVF, zeby wiedziec kiedy dokladnie podac, tzn. chce wiedziec, kiedy doszlo do zaplodnienia.

@żaba123 do heparyny? Powaznie? Szkoda, ze bylam u immunologa zanim dostalam wynik ANA. Z drugiej strony dobrze, ze cos mnie ruszylo i to zbadalam dzien przed powrotem do uk.

Teraz nie badalam przeciwcial, bo za kazdym razem mialam od 300-550. Raz tylko jak badalam je kilka miesiecy po pierwszym poronieniu, to spadly do chyba 60.
Mysle, ze wroce na diete bezglutenowa i bezlaktozowa, bo chyba to mi tez pomoglo donosic jedna ciaze.

A powiedzcie mi jeszcze, czy ktoras z Was brala intralipid w cyklu naturalnym? Bo uslyszalam od immuno, ze ona przepisuje jedynie podczas IVF, zeby wiedziec kiedy dokladnie podac, tzn. chce wiedziec, kiedy doszlo do zaplodnienia.
po ciąży były przeciwciała niższe bo w ciąży sie wszystkie choroby wyciszają,
stosowalam intralipid przez kilka miesiecy przy naturalnych staraniach i to wcale nie jest terapia tylko i wyłacznie przy ivf, choc do niedawna niektóre kliniki nawet profilaktycznie stosowały intralipid przy ivf

Ano widzicie. Wlasnie moja lekarka z tego co o niej wczesniej slyszalam, wogole nie wierzyla w intralipid. Dopiero teraz zaczela go niechetnie przepisywac, tylko dlatego ze Invicta w ktorej przyjmuje, go stosuje.
A powiedzcie jak mialyscie Intralipid rozpisany? W ktorych dniach cyklu?

@SheWolf Tak powiedziała pani prof która przygotowywała mnie do ciąży i prowadzila ja. Niezależnie od tego reumatolog tez był tego zdania.

Dieta bezglutenowa i bezlaktozy jest w stanie faktycznie sprawić że organizm trochę wraca do ładu i przestaje być agresywny w stosunku do samego siebie. Także myślę że to dobry pomysł :)

Dieta bezglutenowa i bezlaktozy jest w stanie faktycznie sprawić że organizm trochę wraca do ładu i przestaje być agresywny w stosunku do samego siebie. Także myślę że to dobry pomysł :)
@roki_1991 Mysle ze dużo w tym prawdy. Ja jestem 4 lata na orkiszu, orkisz ma bardzo wysoce przyswajalny gluten, może być spożywany przez osoby na diecie bezglutenowej( polecam książkę ,, powrót do harmonii). Jest tylko 5 odmian orkiszu o właściwościach leczniczych. Kupuje go w centrum św Hildegardy w Legnicy . Po roku spożywania p/c anty TPO spadły mi z 500na 11. I w takich wartościach są do dziś. ANA niestety są ale w mianie 1:640 i nie świecą już ANA 3. Być może potrzeba czasu a być może tak już zostanie. Jedno jest pewne, nie chorujemy, morf mam super. Oby tak dalej

reklama
Do góry