reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Co człowiek to inna opinia na temat latania samolotem, ostatnio też się zainteresowałam tym tematem i dowiedziałam się że najbezpieczniej jest latać w drugim trymestrze ciąży bo większość narządów jest już wykształcona, natomiast zmiany ciśnienia działają niekorzystnie na dziecko,
Natomiast niestety nie można latać na żadnym etapie ciąży jeśli ma się problemy z krzepliwością krwi.

reklama
Black Cat ja mam APA i jak widzisz udało mi się je pokonać. Brałam encorton i miałam szczepionki limfocytami. Trudno powiedzieć co zadziałało ale zadziałało:-)

Kruszka gratuluję synusia!!!!:-)

Burczuś tak Kaira napisała heparynę i acard bierze sie właśnie po to żeby nie było zatorów i` zakrzepów w żyłach a także w łożysku i pępowinie. Wiec dentysta bzdury opowiada. I moje prywatne zdanie jest takie że zazdrości Ci Twojej walki bo ona się poddała a Ty nie. Spotkałam sie z takimi osobami i miałam wrażenie że działam im na nerwy bo ja "dałam radę". A w sumie każda z nas może tylko trzeba chcieć i mieć w sobie nadzieję.

Portia, wszystko zależy od ciąży ale ja nie sądzę żeby Ci to zaszkodziło bo w sumie wiele kobiet nie wie jeszcze na tym etapie że jest w ciąży. Ja w ciąży z Alą (nie wiedziałam) oblewałam obronę pracy magisterskiem, łaziłam po knajpach , piłam piwko na umór a Ala urodziła sie cała i zdrowa. Później w ciążach dmuchałam na siebie i chuchałam a i tak nic z tego nie wychodziło. Dopiero z Basią mi się udało ale to tylko dzięki leczeniu, nie ma co ukrywać.

Ostatnia edycja:
Dzieki Dziewczynki za podpowiedzi;)

Wiem, ze nic i nikt mi nie zagwarantuje, ze ew ciaza sie utrzyma wiec chyba jednak pojade. Doktor P jak jeszcze do niego chodzilam na takie samo moje pytanie, tylko sie usmiechnal i powiedzial, ze na takim etapie lot samolotem nie ma zadnego wplywu. A potem jak sie ma dzieciatko utrzymac to sie utrzyma bez wzgledu na wszystko.

A tak poza tym zaczelam brac w tym cyklu encorton. To dopiero 3 dzien ale poki co nie odczuwam, zadnych skutkow ubocznych. Oby sie nie objawily w ogole:)

Dziewczyny, proszę Was o opinie odnośnie testów ciążowych. Po tej wizycie u hematologa chyba jednak rezygnuje z opcji klucia sie heparyna juz od owulacji i zacznę od pozytywnego testu. Musze jednak wiedzieć o ewentualnej ciąży jak najszybciej stad moje pytanie. Jaki test tez wykrył Wam ciąży wcześniej niz w dniu planowanej miesiączki?

Ja uzywalam tych: Test ciążowy - AMIL Sp. z o.o. ale w pierwszej ciazy nie wykryl jej nawet jeszcze w dniu planowanej miesiaczki, wiec dramat.

Podsyłajcie nazwy/linki proszę.
Zostaje jeszcze opcja codziennego biegania na bete, ale wolałabym tego nie robić, wiec czekam na Wasz odzew :-)

Hej Esperanza, nie jestem pewna czy to zalezy od samych testow...raczej od daty faktycznego zaplodnienia.

W aptekach sa dostepne te bardziej czule. Ja uzywalam najrozniejszych, najczesciej bobotestow ale mi w obu ciazach wychodzilo po dacie spodziewanej miesiaczki.

Jesli faktycznie chcesz miec 100% pewnosc to chyba tylko beta pozostaje:)

Dzięki Portia i udanego wyjazdu! wypocznij! ;* No ja tez kupiłam trzy rodzaje testow, ale mam nadzieje, ze którejś z Was faktycznie jakiś konkretny test wyszedł pozytywny w miarę wcześnie także czekam na opinie :-)

Zapytam jeszcze z innej beczki, gdzie się kłujecie?? Mój brzuch coraz większy i już słabo mogę złapać skórę więc musze powoli myśleć o zmianie miejsca, zrobiłam kilka zastrzyków w udo ale siniaki takie wyszły jakbym była ofiarą przemocy domowej.

reklama
Do góry