Porzeczka1234
Fanka BB :)
Tak myślę o diabetologu ja myślałam że zejdę u tego rodzinnego mój ojciec taki spokojny o nic nie potrafi walczyć jak lekarz powie tak jest to ja z ryjem , że ten glukometr niech da itd to on oczywiście że się nie należy itd nie bardzo wiedziałam czy to prawda czy nie no ale suma summarum dostał ten glukometr receptę na paski leki i mierzymy ja kupuje chleb dla diabetyków także myślę że jest on ok ale dobrze wiedzieć że jest taki chleb w lidlu w ogóle ojciec je to na prawdę mało max (4 -3 kromki ) robie wszystko prawie sama od majonezu po śledzie nawet wedlinę. On tych buraków nie bardzo tego soku ale może z kapusty albo z ogórków kiszonych ( robią sama ) może mu wcisnę . Dziękuję za informację . Będziemy mierzyć jak coś nam nie będzie z dieta wychodzić to będę się Ciebie radzić bo pamiętam że Ty też miałaś wysoki cukier na czczo?! Moja mama cukier na czczo miala 260 ! Od razu wyslana na krzywa cukrowa i od razu glukometr od rodzinnego i od diabetologa... na czczo 200 to cukrzyca, wiec jak sie diabetyk nie nalezy ? Mowisz o diabetologu? Bo nie wiem czy dobrze rozumiem....
Kolacje jem o 21 - ale wstaje o 7.30 i do 8 jem śniadanie. U mnie taka przerwa sie sprawdza. Jem zawsze kanapke z chleba pelnozoarnistego (tylko chleb , który sama upieke, albo chleb castello bio z lidla albo kromka 7 ziaren z biedronki - innych nie) i albo jem z jakas ryba (mysle ze jak ktos je szynki czy mieso to tez bedzie ok) albo z twarozkiem. Do tego pomidor albo ogorek. I przed samym snem pije troche wody z kiszonej kapusty i zakwasu z burakow
Ps to uważasz że się należy to skierowanie ? To muszę z nim pójść do lekarza w piątek tego samego bo kazał mierzyć cukry i przyjść za 7 dni ! Jeszcze jedno czy do 140 po posiłkach to jest ok? Ja wiem że czym niżej tym lepiej ale jakie jest to max?