reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziękuję dziewczyny za pamięć. ♡
@Marthi piękne zdjęcia, zazdroszczę. Ja bym chyba poszła do tego lekarza z czystej ciekawości. Sama o naprotechnologii myslalam ale jak zadzwoniłam się zapisać to terminy dluzsze niż do Przybycienia a skutek bardziej wątpliwy wiec się rozmylo

Co do zdrowia to bywa różnie. Generalnie nie jest źle ale leki na nadciśnienie i cholesterol mam na stałe a na złogi do skutku. Za 3 mce powtarzamy badania a od 19go listopada zaczynam rehabilitację. Teraz to takie troski :)

Jestem wciąż z wami i mocno kibicuję. Pamietam zawsze i bez sciemy :) U siebie temat uważam za zamknięty chyba że los zadecyduje za mnie :) trudno mi jedynie ogarnąć nowe dziewczyny ;)
Zachęcam tez do uaktualnienia naszej listy bo niedawno były o nią pytania :)
Link do: Ciaza po poronieniu- lista oczekujących mam
NIE namawiam ale gdyby któraś z was chciała napisać tez coś o leczeniu i ciąży tez byłoby miło bo "nasza" wiedzą tez pozostaje bez aktualizacji :)
Link do: Ciaze po poronieniach zakonczone sukcesem- badania, przebieg
dziękuję :*

reklama
@nafoczka - pewnie z ciekawości sie przejdę :) Zycze, abyś pod katem swojego zdrowka trzymała je w ryzach i było wszystko ok! [emoji8] Ja niestety tez średnio ogarniam nowe dziewczyny bo czas nie pozwala mi byc tu tak czesto jak wczesniej, ale za każda trzymam kciuki. Sama nadal walczę wiec jestem ciagle w tej grupie co „nowe” :)

@Porzeczka1234 prywata czasem bardzo potrzebna, a u was widac mocno zmienia rzeczywistosc. Zycze sily, wytrwalosci i mnostwo zdrowka dla calej rodziny

@Marthi dziekuje juz lepiej. Troche odpoczelam i trochecjeszcze bardziej sie zmeczylam. Ciacho tez bym zjadla, a spacerow nad mozem zazdroszcze

@nafoczka jestes dzielna. Milo slyszec, ze troszku lepiej ze zdrowiem. Oby bylo tylko lepiej

@Marthi dziekuje kochana, ja ogólnie czuje się ok. Czasem jakiegoś straszaka mam na wkładce ale Dr mnie uspokajał, ze to sa moje uroki.. tak, w moim wypadku Gawlik zrobił kawał dobrej roboty - i to są właśnie słowa Przybycienia. Możliwe, ze wrócę do niego gdy przyjdzie na to czas. Poki co, nie chce wybiegać tak w przyszłość bo się boje... a Ty kochana sprobuj się nie stresowac swoją laparo - szybciutko Ci to, co mi kobitka naprawi i będziemy Twojego dzidzia na usg podziwiac <3
p.s. Zdjęcia piękne i te tutaj i te na insta [emoji4] co do IO jeszcze polecam Ci kochana profil na IG „zajrzyjmiwtalerz” prowadzi go dziewczyna, która miała PCos i IO właśnie. Wyleczyła PCos dietą. Może Ci się tam coś przyda [emoji4]

Dzień dobry wieczór :D Znowu się opuściłam i dzisiaj cały dzień od rana pomału doczytuję, chociaż trochę "po łebkach". Dużo się działo u Was :)
@maa821 gratuluję synka! Finał groźny, cena wysoka, ale udało się, cieszę się, że pomału dochodzisz do siebie. Najważniejsze, że już jesteście razem.
@smerfik88 @Zzzzzz Wasze ciąże idą chyba jakimś przyspieszonym trybem!! Dopiero byłyście na początku a tu już taaaaaaak daleko, oby do końca bez przebojów!
@marshia miej wyje..ne a będzie Ci dane :) Teraz czas dla Ciebie, pachnij ile wlezie, potem już nie będziesz mieć czasu :D
Napisze ci tak: nim dojdzie do zagnieźdżenia minie kilka dni. Gdybym to ja podejmowała decyzje to pewnie wolałabym podać we środę. Pamiętaj, zastrzyk zdziała szybko. Będziesz brać co 3 czy 5 dni? Planujesz kontrolować morfologię? Dostałaś jakieś wskazówki od lekarza odnośnie podawania accofil? Jak długo masz go brać?

Za dobre wieści we środę [emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️ i piękne kolejne widoki [emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️

Na podstawie samego KIR i przy tak długich niepowodzeniach myśle że zaproponuje Accofil. Generalnie brakuje ci tego najważniejszego czyli 2DS1 (aktywujący, chroniący zarodek) (o ile mnie pamięć nie myli [emoji15]). Ale to nie jedyny ważny, którego nie masz...3DS1, 2DS5
Dla niego generalnie BX jest mniej szkodliwy.... może jeszcze zlecić badanie partnerowi pt. HLA-C
wszystko oczywiście zależy od innych wyników, no i czy nie ma przeciwskazań do podania tych zastrzyków
@edloteh to co byś powiedziała na moje brakujące 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1?? Chyba słabo c'nie? Pasikonik początkowo odpisał, że moje Kiry nie są złe, ale jak pisałam, że poprzednio miałam accofil i czy teraz mógłby coś wnieść to odpisał, ze będzie konieczny. Zlecił wlew domaciczny w dawce 0,48 i potem 0,3 do pozytywnej bety. Kurde zastanawiam się, czy sobie nie skołować podwójnie recepty od niego i z kliniki, bo oni respektuja jego zalecenia i czy nie przedłużyć stosowania... Nie wiem jak to się ma do szczepień :/
@Bunia10 ty jesteś tez po szczeieniach - jak długo miałaś brać ten accofil???

Dlatego testow nie sprawdza się po upływie 5 minut. Jest w każdej ulotce. Bo wynik robi się fałszywie dodatni. Czysta reakcja chemiczna nuestety.
Zrób inny czuły test lub idź na betę.
Moje obsikane nigdy nie dawały 2 kreski nawet po kilku godzinach, nawet po rozebraniu na części pierwsze i nawet na wieczór po wyciągnięciu z kosza i sprawdzeniu czy aby na pewno.... (wariatka, wiem:)

Leczymy się od lat , staramy od 6 , lekarze ciągle mówią o" Cierpliwości " .. z mojej strony jest wszystko w porządku -problem leży po stronie m. Poza tym ma podwyższoną 2 razy ponad normę prplaktyne i niski testosteron. Wizyta u urologa prowadzącego w przyszłym tygodniu ,ale wiadomo człowiek w gorącej wodzie .... [emoji58]

Kurczę skok tu jest tyle wadą główki to nie chce myśleć jakie wynik są zle skoro te mówisz że są dobre [emoji848]
Anula jeśli w ogóle bierzecie pod uwagę ivf to polecam, poproście o zapładnianie metodą IMSI (wybierają plemniki zwracając uwagę na morfologię) i trochę skrócisz sobie drogę, tak myślę - zwłaszcza, że piszesz, że nie lubisz czekać i mieliście IUI itp.

Dziewczyny prosze o pomoc jak już wspominałam lekarz kazal mi schodzic z dawki 30mg od 8tc tylkooo hmmm od skonczonego???pisze encorton 30mg 1 rano do 8tc i potem powoli odstawiamy...czyli odstawiam jak koncze 8tc czy jak zaczynam
Monia tak jak dziewczyny piszą - masz dużą dawkę sterydu, czyli nie bez powodu. Ja bym może zaczęła odstawianie po tym 8tc ale nie co 3 dni i nie od razu o tyle ale może np co tydzień o 5mg a od 10mg co tydzień po 2,5 hmmm nie wiem, skonsultuj może jeszcze z kimś innym?

@Porzeczka1234 no właśnie nie siedziałam nawet w krzakach :D Na forum jestem, ale nie przychodziły mi powiadomienia, że mnie wywoływałyście :/ Miałam dość intensywny tydzień i jak ogarnęłam invitrowy wątek to już nie miałam siły. Z nowości u mnie to zaczęłam cykl transferowy, żrem cukierasy, w środę monit i zobaczymy. Może pod koniec przyszłego tygodnia po 20tym będzie transfer :) Zdrówka dla Zosi!
@Oczekujaca123 czyli jednak 2 bąbelki! Niech wszystko będzie dobrze! Ja zaraz po tobie w kolejce do podwójnego brzucha :D
Witam nowe koleżanki, gratuluję zafasolkowanym!
Pozdrawiam wszystkie cieplutko!

Dzień dobry wieczór :D Znowu się opuściłam i dzisiaj cały dzień od rana pomału doczytuję, chociaż trochę "po łebkach". Dużo się działo u Was :)
@maa821 gratuluję synka! Finał groźny, cena wysoka, ale udało się, cieszę się, że pomału dochodzisz do siebie. Najważniejsze, że już jesteście razem.
@smerfik88 @Zzzzzz Wasze ciąże idą chyba jakimś przyspieszonym trybem!! Dopiero byłyście na początku a tu już taaaaaaak daleko, oby do końca bez przebojów!
@marshia miej wyje..ne a będzie Ci dane :) Teraz czas dla Ciebie, pachnij ile wlezie, potem już nie będziesz mieć czasu :D

@edloteh to co byś powiedziała na moje brakujące 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1?? Chyba słabo c'nie? Pasikonik początkowo odpisał, że moje Kiry nie są złe, ale jak pisałam, że poprzednio miałam accofil i czy teraz mógłby coś wnieść to odpisał, ze będzie konieczny. Zlecił wlew domaciczny w dawce 0,48 i potem 0,3 do pozytywnej bety. Kurde zastanawiam się, czy sobie nie skołować podwójnie recepty od niego i z kliniki, bo oni respektuja jego zalecenia i czy nie przedłużyć stosowania... Nie wiem jak to się ma do szczepień :/

Moje obsikane nigdy nie dawały 2 kreski nawet po kilku godzinach, nawet po rozebraniu na części pierwsze i nawet na wieczór po wyciągnięciu z kosza i sprawdzeniu czy aby na pewno.... (wariatka, wiem:)

Anula jeśli w ogóle bierzecie pod uwagę ivf to polecam, poproście o zapładnianie metodą IMSI (wybierają plemniki zwracając uwagę na morfologię) i trochę skrócisz sobie drogę, tak myślę - zwłaszcza, że piszesz, że nie lubisz czekać i mieliście IUI itp.

Monia tak jak dziewczyny piszą - masz dużą dawkę sterydu, czyli nie bez powodu. Ja bym może zaczęła odstawianie po tym 8tc ale nie co 3 dni i nie od razu o tyle ale może np co tydzień o 5mg a od 10mg co tydzień po 2,5 hmmm nie wiem, skonsultuj może jeszcze z kimś innym?

@Porzeczka1234 no właśnie nie siedziałam nawet w krzakach :D Na forum jestem, ale nie przychodziły mi powiadomienia, że mnie wywoływałyście :/ Miałam dość intensywny tydzień i jak ogarnęłam invitrowy wątek to już nie miałam siły. Z nowości u mnie to zaczęłam cykl transferowy, żrem cukierasy, w środę monit i zobaczymy. Może pod koniec przyszłego tygodnia po 20tym będzie transfer :) Zdrówka dla Zosi!
@Oczekujaca123 czyli jednak 2 bąbelki! Niech wszystko będzie dobrze! Ja zaraz po tobie w kolejce do podwójnego brzucha :D

No w końcu :p:D. Cieszę się , że jesteś z całych sił mocno mocno trzymam kciuki a co za 2 bąbelki a co Ci będę żałować:)! Odzywaj się jak sytuacja będę wypatrywać info.

Aaa dziewuchi, czy Wy macie te glukometry wszystkie za friko od lekarzy czy któraś kupowała może? Z jakiej firmy? Jakie polecacie? Bo musze się ogarnąć z dietowaniem od początku chyba, w związku z czym kupię może przez allegro czy coś, ale nie chciałabym trafić na jakąś chińszczyznę.

reklama
C

Czesc ja miałam zlecenie wlewow do macicznych w 7 cyklu i od owu i co trzy dni pod skronie ale ja po wlewach do macicznych nie mogłam zajść w ciąże pozdrawiam

Do góry