reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@kasiula222 to na pewno wszystko jak z tej strony. Może dziewczyny z Rzeszowa się odezwa gdzie robiły badania immuno?Czy tylko w Krk. A mąż / partner robił badanie.

@justkaki to chyba dobre wieści wprowadź lekką dietke i będą pkemnicznik hulać ja też myślę że to dobry krok że stanem zapalnym mój m też brał biseptol 3 tygodnie i już plemniki wróciły do żywotności. Niestety służba zdrowia rządzi się naszymi pieniędzmi. Życzę abyś szybko wróciła do zdrowia
Jeśli chodzi o wyniki to pisze sobie kartkę i każe przychodzić po skierowania jak jest w gabinecie państwowo także chociaż to dobre.

reklama
@Porzeczka1234 u prof.Malinowskiego byliśmy akurat w 4 dc i pozwolił się starać i mój wziął jeszcze w ten sam dzień steryd, no a ja mądra zamiast nic nie brać albo jak Bóg przykazał clo od 3 do 7 , to wzięłam od 4 do 8, no i mam za swoje.
Cholera ale to tylko 1 dzien różnicy masz pewność, że to @ ? Może to jakieś plamienia ? Idziesz jeszcze na usg! Mi też się kiedyś zdążył cykl 23 dni !

@kasiula222 rozszeżone badanie nasienia wystarczy na początek!

tęczowa 89 to jesteśmy i już 3 z SM wcześniejsze ciążę bez encortonu ?
Oczrkujaca super że są dwa maleństwa oby wszystko było dobrze i już cię nie straszyło plamienie .
@marishia piękny brzusio . Zazdraszczam ;)
Destino . Kciuki by te plamienia już znikły ... żebyś już była spokojniejsza ..Może wybierz się do psychologa gdzieś jak taka depresja cię dopada
Ola jak samopoczucie?
Ja encorton wdrozylam po 3 poronieniu, ale dawka byla mala. Wtedy tez mialam za Malo heparyny. W ogole celowalam jak kula w plot. Dopiero z szostej ciazy mam synka. Wiec, ze nas juz tu trzy. Mnie sie udalo, @marshia juz tak daleko teraz czas na Ciebie

Ja encorton wdrozylam po 3 poronieniu, ale dawka byla mala. Wtedy tez mialam za Malo heparyny. W ogole celowalam jak kula w plot. Dopiero z szostej ciazy mam synka. Wiec, ze nas juz tu trzy. Mnie sie udalo, @marshia juz tak daleko teraz czas na Ciebie
Ja jestem 3 tyg dzisiaj po drugim poronieniu . Mam już dwoje dzieci , jedno niestety niepełnosprawne . A teraz te poronienia . Porobie badania i będę próbować na wiosnę znów . Jaka dawkę miałaś sterydu o heparyny . Ja a teraz miałam heparynę 0.4 plus duphaston i witaminy metylowane .Dziwne że wcześniej mogłam donosić ciążę a teraz tak się dzieje ..

My w ogóle podobnym trybem lecimy :). Ja tez dopiero po 3 stracie wdrozylam encorton (mała dawka - 5 mg), heparynę i acard. A dopiero 6 ciąża prawidłowa. I oby do lutego trwała w takiej pozytywnej wersji jak dotąd :)
Kciukaski za rodzeństwo :)

Ja jestem 3 tyg dzisiaj po drugim poronieniu . Mam już dwoje dzieci , jedno niestety niepełnosprawne . A teraz te poronienia . Porobie badania i będę próbować na wiosnę znów . Jaka dawkę miałaś sterydu o heparyny . Ja a teraz miałam heparynę 0.4 plus duphaston i witaminy metylowane .Dziwne że wcześniej mogłam donosić ciążę a teraz tak się dzieje ..
15 mg sterydu I 0.6 heparyny. Zycze aby sie udalo.

Ja robilam 24, 26, 29 i chyba 31dc potem jakos.po tyg powtorzylam przed sana wizyta o tyle. Ale ja to wariatka jestem.. gdybym byla normalna to bym tylko powtorzyla po 48h moze ze 2 razy i juz.

no to ja nie wiem czy powtórzyć bo ostatnio jak robilam to malo przyrosla i skonczyla sie radosc... teraz sie boje...

reklama
@Beciiia-87 - dziękuję za odpowiedź odnośnie laparo;* a powiedz mi, jakie zalecenia odnośnie starań dostałaś? ile musisz odczekać? mi wstępnie gin. powiedziała, że 3-4 miesiące.
Czy do narkozy byłaś intubowana? Ja się tego mega boje, bo potem ponoć ból gardła, itd. Kurcze, akurat zima idealna na kąpiele w gorącej wodzie, a tu będzie dupa :( nie będę mogła... szkoda, pewnie przez miesiąc tak trzeba się będzie pilnować? a jak z dietą po? musiałaś jakąś szczególną pilnować?

@Bunia10 - nie rozumiem, jak mogli Ci powiedzieć w ten sposób, że "zepsułaś statystyki"?! WTF? my nie jesteśmy królikami doświadczalnymi, za przeproszeniem, by psuć statystyki :/ Co za barany! Takie teksty i rozmowy to bez kitu trzeba by było nagrywać!:/

@olaa90 - jak dziś samopoczucie?
@marshia - jak mijają kolejne tygodnie? teraz pewnie jakoś krzywa cukrowa powoli? daj znać jak wyniki!

@marzycielka81 - dziękuję kochana!!! ;* Tak idę na oddział IV, ten co ostatnio - onkologiczny. Mam przyjść w niedzielę o 8.00 rano, zabieg mam mieć w poniedziałek. Dziurki robią gdzie? Właśnie dr mi powiedziała, że standardowo jest 4 tyg. L4, ale jak to usłyszałam to zwariowałam... myślałam, że z 2 tyg. Chyba aż tak długo nie będę chciała siedzieć w domu... uproszę ją o te 2- max 3 tyg. A powiedz proszę, jak się czułaś po? Jak szybko doszłaś do siebie z codziennymi zadaniami? Po jakim czasie pozwolili Ci się starać? :*

@burczuś - dziękuję, jeszcze troszku... ;* mam nadzieję, że w styczniu obie będziemy mogły razem wystartować powoli ze starankami<3

@Destino - Helenka bardzo mi się spodobała! Piękne imię <3

@Oczekujaca123 i @plastulinka dajcie znać co u Was, trzymam mocno kciuki! ;*
Spokojnie jak na wojnie! :) tak byłam intubowana i wcale szczególnie mnie gardło nie bolało. A po głupim Jasiu byłam wylajtowana zupełnie :D to dobry czas na laparo uwierz mi bo dopiero latem by Ci to przeszkadzało. Co do starań to normalnie od nowego cyklu także nie ma żadnych przeciwwskazań. Co do diety - lekkostrawna bo będziesz z 30 h bez jedzenia ale ja wcielam schabowe go i też nic mi nie było :D będzie dobrze !

@marshia kciukasy trzymam :D

Do góry