@monia84111 pewnie że jest szansa trzymam kciuki mocno
reklama
A jakie bierzecie suplementy?? Femibion zdazylam wziaasc 1tabl i pozniej pokrzywki dostalam nie wiem czy od tego bo bralam duphaston jeszcze... teraz nie mam zamiaru brac tego femibionu... biore folate, b12 co 2 dzien, choline, prenatal dha, witd, magnez aspargin, raz w tyg b6 swansona , ciezko dostepny jest ZAAX a boje sie wziasc acard zeby mnie nie uczulil
burczuś
Fanka BB :)
@smerfik88 a u mnie do stycznia nic Mąż się suplementuje, właśnie mi się przypomniało,że trzeba się upomnieć o witaminę C, ile ma jej brać,czy wlać,żeby poprawić wyniki.@marshia wyglądasz cudnie ... rośnie księżniczka mala
@Oczekujaca123 niech plamienie ucieka od Ciebie, ale pamiętajmy że czasem się zdarza... mocno kciuki za dwie kropeczki
Ja dzisiaj po wizycie , szyjka nadal bardzo długa cały czas w okolicach 5 cm , mam węzeł chłonny znowu powiększony od depilacji, ale to nie pierwszy raz i pani doktor kazała się nie martwić że przejdzie samo ...
Synek rośnie, teraz wychodzi że jest mniejszy o tydzień, waży prawie 800 g pani doktor mówi że to normalne że dziecko jest trochę mniejsze i tym się nie należy przejmować bo każde dziecko rośnie w swoim tempie i tego mam się trzymać... Więc mam nadzieję że tak jest
@Destino będzie Helenka tak ? Śliczne imię
@magda1208 kochana już tak blisko. Jak się czujesz kochana? Wszystko już gotowe na przyjęcie dzieciątka ? Pochwal się kacikiem maleństwa
@burczuś co u Ciebie kochana ?
@zzzzz lez i odpoczywaj , na pewno wytrwasz ... ile szyjka teraz ma ?
@olaa90 kochana kiedy wizyta?
@dżoasia co u Ciebie ?
A ja w tym czasie latam na siłownię...i dziś miałam sen,ze jestem taka meeega zgrabna ; No ale do tej zgrabności to mi brakuje spoooro kg
I jadę na kilka dni w Tatry,znowu I znowu babski wyjazd Tak bardzo się cieszę
Tyle żeście wczoraj naskrobały,że szok
Będę edytować ten post, bo muszę najpierw doczytać,zanim sie odniosę do Waszych postów.
No dobra...w miarę doczytałam.
@marshia no to pilnujemy szyjki,odpoczywamy(!!!) bo naprawdę życie na 120% nie sprzyja. Ja Cię poprostu błagam, nawet tu na forum, byś zwolniła. Obiecaj,że zwolnisz!
@maa821 po pierwsze gratuluję synusia. Oby wszystko się poukładało, bililurbina zeszła...i wogóle by nabrał krzepy chłopak:* A po drugie..przykro mi z powodu macicy. Ale jak to któraś już napisałą, Adaś Ci to wynagrodzi z nawiązką;* Na pewno fizycznie jesteś mocno obolała,więc szybkiego powrotu do zdrówka Ci życzę;* Pamiętaj,że najważniejsze jest to,że Adaś ma Ciebie, a Ty jego. Wspieram wirtualnie;*
Nowo zaciążonym (przepraszam nie pamiętam nicków) serdecznie gratuluję. Trzymam kciuki za piękne przyrosty bety, za piękny rozwój ciąż
@Nadzieja2018 @dżoł proszę mi się tu nie poddawać! Co do wagi...jak ja straciłam też kg, to ciąże mi leciały tak samo,jak przed utratą wagi. A więc...ja miałam bunt,że pomimo moich starań znowu ciąża poleciała, i zaś tyłam :/
@Porzeczka1234 czy ty się szykujesz do ciąży...?
@Destino jak Ty łapiesz depresję, to ja już nie wiem. nasza ostojo,nasza forumowa mądrość i spokój. Na pewno masz przesilenie organizmu. Styki Ci się przegrzały. Komu by się nie przegrzały... proszę nosek do góry i otrząsnąć się z tego marazmu. Po drugie proszę ofotki na zamknięty
Wogóle dziewczyny proszę o uaktualnienie danych fotowych na zamkniętym;*
Ostatnia edycja:
Porzeczka1234
Dziewczyny trochę o sobie wczoraj Endo robiła usg nie mam płatka tarczycy ale chyba się taka urodziłam dziecko Czarnobylu. I znów mówi żeby metę brać 3x500 a ja się waham jak myślicie ? Nie bardzo wiem co robić ?
@monia84111 myślę że to trochę krótko do 8 tygodnia i twoja dawką raczej jest duża Ja bym brała do ok 16 tygodnia minimum ja brałam do 20 ale w tym przez 4 tygodnie dawke 5 mg. Decyzja twoja jeśli masz możliwość wykombinować recepty lub wpływ na lekarza aby Ci dłużej pisał to bym z tego skorzystała na pewno.
I jeszcze jedno co mi przyszło na myśl uważam że chyba zbyt szybko twój dr każe Ci schodzić z tak dużych dawek.
@Hope24 beta jest dobra jak na ten dzień cyklu ja miałam jeszcze niższa a Zosia już rok skończyła
@monia84111 myślę że to trochę krótko do 8 tygodnia i twoja dawką raczej jest duża Ja bym brała do ok 16 tygodnia minimum ja brałam do 20 ale w tym przez 4 tygodnie dawke 5 mg. Decyzja twoja jeśli masz możliwość wykombinować recepty lub wpływ na lekarza aby Ci dłużej pisał to bym z tego skorzystała na pewno.
I jeszcze jedno co mi przyszło na myśl uważam że chyba zbyt szybko twój dr każe Ci schodzić z tak dużych dawek.
@Hope24 beta jest dobra jak na ten dzień cyklu ja miałam jeszcze niższa a Zosia już rok skończyła
Nadzieja2018
Ja dzisiaj wpadam z załamaniem. Właśnie wyszłam z monitoringu. 16 dzień cyklu. Tuż przed wizytą coś chlusnęło..poszłam do toalety a tam brązowe plamienie Dr myślała, że to może owulacja ale szybko zmieniła zdanie tuż po rozpoczęciu badania. Cienkie endometrium, zero rokowań żeby mogła być owulacja. Martwi mnie te plamienie Stwierdziła, że może estradiol nawala Od jutra duphaston i czekanie na okres. W 2-3 dc mam zrobić estradiol i brać już letrozol od 3 do 7 dc. W 12-14 dc mam się zgłosić na usg. Jakoś nie wierzę, że się uda Po tym 3 poronieniu wszystko się posypało i jeszcze chyba te -10kg na wadze nie pomaga
Koniecznie powinnien lekarz zlecic ci hormony w poszczegolnym dniu cyklu... Letrozol bralam od 2dc przez 5 dni... 2 tabletki bo 1 tab jak bralam to lekarz powiedzial ze moglby byc pecherzyk wiekszy... wiem jak ciezko jest o te male skarby... ale dobry lekarz to podstawa!( ja do swojego lekarza mam spory kawalek, ale warto) I modlitwa
Ja dzisiaj wpadam z załamaniem. Właśnie wyszłam z monitoringu. 16 dzień cyklu. Tuż przed wizytą coś chlusnęło..poszłam do toalety a tam brązowe plamienie Dr myślała, że to może owulacja ale szybko zmieniła zdanie tuż po rozpoczęciu badania. Cienkie endometrium, zero rokowań żeby mogła być owulacja. Martwi mnie te plamienie Stwierdziła, że może estradiol nawala Od jutra duphaston i czekanie na okres. W 2-3 dc mam zrobić estradiol i brać już letrozol od 3 do 7 dc. W 12-14 dc mam się zgłosić na usg. Jakoś nie wierzę, że się uda Po tym 3 poronieniu wszystko się posypało i jeszcze chyba te -10kg na wadze nie pomaga
Koniecznie powinnien lekarz zlecic ci hormony w poszczegolnym dniu cyklu... Letrozol bralam od 2dc przez 5 dni... 2 tabletki bo 1 tab jak bralam to lekarz powiedzial ze moglby byc pecherzyk wiekszy... wiem jak ciezko jest o te male skarby... ale dobry lekarz to podstawa!( ja do swojego lekarza mam spory kawalek, ale warto) I modlitwa
Oczekujaca123
Gratuluje bo sama w 24dc mialam bete 37 powodzenia ! ;*
Nie jest za mala ta beta??? Jutro pojade znowu na bete[/QUOTE]Nie no co Ty. !
Ja mialam 37 , ale okazalo sie, ze sa dwa pecherzyki to tez inaczej.
Powtorz dzis i zobaczysz :*
Nie no co Ty. !Nie jest za mala ta beta??? Jutro pojade znowu na bete
Ja mialam 37 , ale okazalo sie, ze sa dwa pecherzyki to tez inaczej.
Powtorz dzis i zobaczysz :*[/QUOTE]
Jutro pojade
Zzzzzz
Wszystkim osóbkom z przyrostami i kreseczkami gratuluję
@monia84111 coś dziwna ta terapia encortonem. Faktycznie dawka jest spora i za szybko z niej masz zejść. Czy to nie zaszkodzi Twoim nadnercza i fasoli?
Ja od 20tc odstawiam 2,5g tygodniowo. Do 20tc bralam 10mg.
@maa821 co za historia :O ciary przeszły. Jak dobrze ze juz jest stabilnie. Jak na spokojnie dojdziecie do siebie to przeslij nam foto Adasia
@monia84111 coś dziwna ta terapia encortonem. Faktycznie dawka jest spora i za szybko z niej masz zejść. Czy to nie zaszkodzi Twoim nadnercza i fasoli?
Ja od 20tc odstawiam 2,5g tygodniowo. Do 20tc bralam 10mg.
@maa821 co za historia :O ciary przeszły. Jak dobrze ze juz jest stabilnie. Jak na spokojnie dojdziecie do siebie to przeslij nam foto Adasia
Oczekujaca123
@porzeczka1234 ja juz Ci pisalam, ze boore 3x500 i nic mi nie ma, le mialam gorsze wyniki niz Ty. Jesli po 2x500 czujesz sie ok to moze sprobuj?A jakie bierzecie suplementy?? Femibion zdazylam wziaasc 1tabl i pozniej pokrzywki dostalam nie wiem czy od tego bo bralam duphaston jeszcze... teraz nie mam zamiaru brac tego femibionu... biore folate, b12 co 2 dzien, choline, prenatal dha, witd, magnez aspargin, raz w tyg b6 swansona , ciezko dostepny jest ZAAX a boje sie wziasc acard zeby mnie nie uczulil
@Hope24 ja biore prenatal uno, maglek z b6 bp innego mleczanu nie znalazlam, wit d3 , chce kupic dha ale nie umiem sie zdecydowac ktore chyba ten prental kupie bo jest 600. (Choc zastanawiam sie nad tranen z mollersa gdzie dha jest 0.6g wiec na jedno wychodzi a sa tez inne wit) , acard mam odstawiony ze wzgledu na plamienia, w weekend bede badac poziomy kwasu wit b12 i d3 to wtedy tez zdecyduje co dołożyć co zmienic itp, mialam zbadac wczesniej , ale ciagle cos mi wypada i nie mam jak podjecjac do lab.. a teraz do soboty uznalam, ze leze
reklama
iveo
@smerfik88 ja juz wyczekuje poniedziałku - idę wtedy do szpitala i prawdopodobnie we wt cc
Jak tam kompletowanie wyprawki?
@Porzeczka1234 ja mysle ze na takie dawki metforminy mamy czas góra 2x1 bym brała albo 1x 750xr na noc jak Ci kiedys pisalam
@Oczekujaca123 z tranem uwazaj bo moze miec za duzo vit A a to szkodliwe w ciązy. Lepiej te przeznaczone typowo dla ciężarnych'
A z witaminami to moim zdaniem wszystko jedno ja od 3 miesiecy zadnych nie biore
Jak tam kompletowanie wyprawki?
@Porzeczka1234 ja mysle ze na takie dawki metforminy mamy czas góra 2x1 bym brała albo 1x 750xr na noc jak Ci kiedys pisalam
@Oczekujaca123 z tranem uwazaj bo moze miec za duzo vit A a to szkodliwe w ciązy. Lepiej te przeznaczone typowo dla ciężarnych'
A z witaminami to moim zdaniem wszystko jedno ja od 3 miesiecy zadnych nie biore
Podziel się: