reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
A jakie bierzecie suplementy?? Femibion zdazylam wziaasc 1tabl i pozniej pokrzywki dostalam nie wiem czy od tego bo bralam duphaston jeszcze... teraz nie mam zamiaru brac tego femibionu... biore folate, b12 co 2 dzien, choline, prenatal dha, witd, magnez aspargin, raz w tyg b6 swansona , ciezko dostepny jest ZAAX a boje sie wziasc acard zeby mnie nie uczulil

@marshia wyglądasz cudnie ... rośnie księżniczka mala;)

@Oczekujaca123 niech plamienie ucieka od Ciebie, ale pamiętajmy że czasem się zdarza... mocno kciuki za dwie kropeczki

Ja dzisiaj po wizycie , szyjka nadal bardzo długa cały czas w okolicach 5 cm , mam węzeł chłonny znowu powiększony od depilacji, ale to nie pierwszy raz i pani doktor kazała się nie martwić że przejdzie samo ...
Synek rośnie, teraz wychodzi że jest mniejszy o tydzień, waży prawie 800 g ;) pani doktor mówi że to normalne że dziecko jest trochę mniejsze i tym się nie należy przejmować bo każde dziecko rośnie w swoim tempie i tego mam się trzymać... Więc mam nadzieję że tak jest ;)

@Destino będzie Helenka tak ? Śliczne imię

@magda1208 kochana już tak blisko. Jak się czujesz kochana? Wszystko już gotowe na przyjęcie dzieciątka ? Pochwal się kacikiem maleństwa;)

@burczuś co u Ciebie kochana ?

@zzzzz lez i odpoczywaj , na pewno wytrwasz ... ile szyjka teraz ma ?

@olaa90 kochana kiedy wizyta?

@dżoasia co u Ciebie ?
@smerfik88 a u mnie do stycznia nic :) Mąż się suplementuje, właśnie mi się przypomniało,że trzeba się upomnieć o witaminę C, ile ma jej brać,czy wlać,żeby poprawić wyniki.
A ja w tym czasie latam na siłownię...i dziś miałam sen,ze jestem taka meeega zgrabna ;);;) No ale do tej zgrabności to mi brakuje spoooro kg :)
I jadę na kilka dni w Tatry,znowu :) I znowu babski wyjazd:) Tak bardzo się cieszę:):):):)
Tyle żeście wczoraj naskrobały,że szok:)
Będę edytować ten post, bo muszę najpierw doczytać,zanim sie odniosę do Waszych postów.
No dobra...w miarę doczytałam.
@marshia no to pilnujemy szyjki,odpoczywamy(!!!) bo naprawdę życie na 120% nie sprzyja. Ja Cię poprostu błagam, nawet tu na forum, byś zwolniła. Obiecaj,że zwolnisz!
@maa821 po pierwsze gratuluję synusia. Oby wszystko się poukładało, bililurbina zeszła...i wogóle by nabrał krzepy chłopak:* A po drugie..przykro mi z powodu macicy. Ale jak to któraś już napisałą, Adaś Ci to wynagrodzi z nawiązką;* Na pewno fizycznie jesteś mocno obolała,więc szybkiego powrotu do zdrówka Ci życzę;* Pamiętaj,że najważniejsze jest to,że Adaś ma Ciebie, a Ty jego. Wspieram wirtualnie;*
Nowo zaciążonym (przepraszam nie pamiętam nicków) serdecznie gratuluję. Trzymam kciuki za piękne przyrosty bety, za piękny rozwój ciąż:)
@Nadzieja2018 @dżoł proszę mi się tu nie poddawać! Co do wagi...jak ja straciłam też kg, to ciąże mi leciały tak samo,jak przed utratą wagi. A więc...ja miałam bunt,że pomimo moich starań znowu ciąża poleciała, i zaś tyłam :/
@Porzeczka1234 czy ty się szykujesz do ciąży...?
@Destino jak Ty łapiesz depresję, to ja już nie wiem. nasza ostojo,nasza forumowa mądrość i spokój. Na pewno masz przesilenie organizmu. Styki Ci się przegrzały. Komu by się nie przegrzały... proszę nosek do góry i otrząsnąć się z tego marazmu. Po drugie proszę ofotki na zamknięty :)
Wogóle dziewczyny proszę o uaktualnienie danych fotowych na zamkniętym;*

Ostatnia edycja:
Dziewczyny trochę o sobie wczoraj Endo robiła usg nie mam płatka tarczycy ale chyba się taka urodziłam dziecko Czarnobylu. I znów mówi żeby metę brać 3x500 a ja się waham jak myślicie ? Nie bardzo wiem co robić ?

@monia84111 myślę że to trochę krótko do 8 tygodnia i twoja dawką raczej jest duża Ja bym brała do ok 16 tygodnia minimum ja brałam do 20 ale w tym przez 4 tygodnie dawke 5 mg. Decyzja twoja jeśli masz możliwość wykombinować recepty lub wpływ na lekarza aby Ci dłużej pisał to bym z tego skorzystała na pewno.
I jeszcze jedno co mi przyszło na myśl uważam że chyba zbyt szybko twój dr każe Ci schodzić z tak dużych dawek.

@Hope24 beta jest dobra jak na ten dzień cyklu ja miałam jeszcze niższa a Zosia już rok skończyła

Nadzieja2018
Ja dzisiaj wpadam z załamaniem. Właśnie wyszłam z monitoringu. 16 dzień cyklu. Tuż przed wizytą coś chlusnęło..poszłam do toalety a tam brązowe plamienie :( Dr myślała, że to może owulacja ale szybko zmieniła zdanie tuż po rozpoczęciu badania. Cienkie endometrium, zero rokowań żeby mogła być owulacja. Martwi mnie te plamienie :( Stwierdziła, że może estradiol nawala :( Od jutra duphaston i czekanie na okres. W 2-3 dc mam zrobić estradiol i brać już letrozol od 3 do 7 dc. W 12-14 dc mam się zgłosić na usg. Jakoś nie wierzę, że się uda :( :( Po tym 3 poronieniu wszystko się posypało i jeszcze chyba te -10kg na wadze nie pomaga :(

Koniecznie powinnien lekarz zlecic ci hormony w poszczegolnym dniu cyklu... Letrozol bralam od 2dc przez 5 dni... 2 tabletki bo 1 tab jak bralam to lekarz powiedzial ze moglby byc pecherzyk wiekszy... wiem jak ciezko jest o te male skarby... ale dobry lekarz to podstawa!( ja do swojego lekarza mam spory kawalek, ale warto) I modlitwa

Wszystkim osóbkom z przyrostami i kreseczkami gratuluję ;)
@monia84111 coś dziwna ta terapia encortonem. Faktycznie dawka jest spora i za szybko z niej masz zejść. Czy to nie zaszkodzi Twoim nadnercza i fasoli?
Ja od 20tc odstawiam 2,5g tygodniowo. Do 20tc bralam 10mg.
@maa821 co za historia :O ciary przeszły. Jak dobrze ze juz jest stabilnie. Jak na spokojnie dojdziecie do siebie to przeslij nam foto Adasia

A jakie bierzecie suplementy?? Femibion zdazylam wziaasc 1tabl i pozniej pokrzywki dostalam nie wiem czy od tego bo bralam duphaston jeszcze... teraz nie mam zamiaru brac tego femibionu... biore folate, b12 co 2 dzien, choline, prenatal dha, witd, magnez aspargin, raz w tyg b6 swansona , ciezko dostepny jest ZAAX a boje sie wziasc acard zeby mnie nie uczulil
@porzeczka1234 ja juz Ci pisalam, ze boore 3x500 i nic mi nie ma, le mialam gorsze wyniki niz Ty. Jesli po 2x500 czujesz sie ok to moze sprobuj?

@Hope24 ja biore prenatal uno, maglek z b6 bp innego mleczanu nie znalazlam, wit d3 , chce kupic dha ale nie umiem sie zdecydowac ktore chyba ten prental kupie bo jest 600. (Choc zastanawiam sie nad tranen z mollersa gdzie dha jest 0.6g wiec na jedno wychodzi a sa tez inne wit) , acard mam odstawiony ze wzgledu na plamienia, w weekend bede badac poziomy kwasu wit b12 i d3 to wtedy tez zdecyduje co dołożyć co zmienic itp, mialam zbadac wczesniej , ale ciagle cos mi wypada i nie mam jak podjecjac do lab.. a teraz do soboty uznalam, ze leze ;)

reklama
@smerfik88 ja juz wyczekuje poniedziałku - idę wtedy do szpitala i prawdopodobnie we wt cc
Jak tam kompletowanie wyprawki?

@Porzeczka1234 ja mysle ze na takie dawki metforminy mamy czas góra 2x1 bym brała albo 1x 750xr na noc jak Ci kiedys pisalam
@Oczekujaca123 z tranem uwazaj bo moze miec za duzo vit A a to szkodliwe w ciązy. Lepiej te przeznaczone typowo dla ciężarnych'

A z witaminami to moim zdaniem wszystko jedno ja od 3 miesiecy zadnych nie biore

Do góry