reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Hope24 gratulacje

@maa821 gratuluje synka. Zycze Ci duzo sily i zeby Twoj maluch wszystko Ci wynagrodzil.

@oczekuja1234 gratulacje.

@Marthi jesli idziesz w niedziele to pewnie w poludnie zupka. Wieczorem dostaniesz leki na przeczyszczenie. Na nastepny dzien rano prysznic a potem glupi jas i zabieg i we wtorek pewnie do domu. Te 3 tygodnie l4 jednak musisz wziazc pod uwage. Ja calkiem dobrze po 3 tygodniach sie czulam. Z ogjawow to Bolalo mnie podbrzusze. Tak po tygodniu doszlam w miare do siebie. Najbardziej uciazliwe sa zawsze szwy. Tylko ja mialam usuwane torbiele wiec inny rodzaj zabiegu. Co do staran ja wtedy bylam po poronieniu ale z tego co pamietam wspolzyc moglam po kontroli u ginekologa czyli gdzies miesiac po zabiegu.

reklama
Porzeczka 1234 trombofilie zrobiłam mam tylko Mthfr 1298ac cukier pewnie podwyższony będzie bo teraz w tej ciąży byl problem . Nie wiem jak teraz po poronieniu bo jeszcze nie zbadalam . Tarczycę przed ciążą miałam ok ft 3 ft4 też w ciąży było ok . Cytokiny można w zwykłym laboratorium zrobić typu Alab ?

@Nadzieja2018 jakbym czytała o sobie.
W 11 dc pecherzyk 11mm, 14dc -17mm, dziś 17 dc brzuch boli, myśle fajnie bo owu, poszłam do wc a tam początek okresu, jutro mam monit bo gdyby nie pękł do wizyty to miałam mieć ovitrel ale na cud już nie licze.
Coś mi się poprzestawiało bo kiedyś ovitrel mialałam już w 11 -12dc, no i zaczęłam brać acard a to też pewnie ma wpływ.

@Porzeczka1234 porównywałam z kartką gdzie jest napisane "lepiej" i tam i tak miałam wyniki niższe od Twoich więc zastanawiam się dlaczego zlecono mi te szczepienia skoro wyniki nie są najgorsze ;/ jak myślicie?

@marshia a ten intralipid to ile wlewów miałaś zanim zaskoczyło? u docenta P.?
@olaa90 ja brałam nospe w ciąży i urodziłam zdrowego synka nie stresuj się i może zadzwoń do lekarza
@Auri_a o co chodzi z tą grupą krwi? coś słyszałam że jak jest - to jest póżniej jakiś problem ale + to nic nie wiem w tym temacie
To bylo po 1 serii szczepien miałam po tym jeszcze 2 . Ja Ci pisaĺam że Ty masz bardzo wysokie komórki NK 28% ja miałam max 9-13 nawet aktywność NK miałam 22 % stąd pewnie decyzja o szczepieniach . Zresztą nie wiem czy miałaś badany mrl jak twoje przeciwciała, ana itd decyzji o szczepienia chyba doc. nie podejmuje na podstawie 1 badania. Nic więcej nie potrafię doradzić !

@kasiula222 cała trombofilie robiłaś bo coś mi świta w mózgu że chyba nie może coś pomieszałam? sprostuj w razie w... A skąd jesteś ja robiłam je w klinice leczenia niepłodności oni często mają to w pakietach . Albo poddzwoń bo laboratorium i popytać!

@dżoł kochana A Ty teraz miałaś stymulacje w tym cyklu?

@Nadzieja2018 to kciuki aby kolejny był szczęśliwy na stymulacji na pewno owu bedzie

Cieżko was nadgonić z czytaniem :)
Ja dziś po wizycie u ginka z wynikami hormonow i nasienia małża. U mnie powiedział, że wychodzi na to że ok a co do nasienia stwierdził, że podrasuje plemniki i bedzie ok. Najpierw mówił że da jakiś lek typowo na plemniki, ale potem stwierdził że da na odkażenie organizmu coś bo myśli że to stan zapalny jest, potem będzie lek na plemniczki a po miesiącu zrobimy badanie kontrolne nasienia.
Poźniej mówiłam mu o tych moich dziwnych "bólach". Zaczął coś że może zapalenie przydatków. Zbadał mnie i aż zabolało bo dotknął dokładnie w te miejsce, którego nie potrafiłam określić. Zrobił usg i zaproponował, że mnie położy na kilka dni w szpitalu, zrobi komplet badań i w razie co antybiotyk. Więc bez zastanowienia idę w czwartek rano. Jutro trzeba jeszcze jakoś zorganizować te kilka dni.

Jak pieniądze zmieniają człowieka, jak jestem na nfz u tego lekarza to jak na taśmie... wystarczy iść prywatnie i zupełnie inne podejście. Ahh ta nasza służba zdrowia.

@kasiula222 to na pewno wszystko jak z tej strony. Może dziewczyny z Rzeszowa się odezwa gdzie robiły badania immuno?Czy tylko w Krk. A mąż / partner robił badanie.

@justkaki to chyba dobre wieści wprowadź lekką dietke i będą pkemnicznik hulać ja też myślę że to dobry krok że stanem zapalnym mój m też brał biseptol 3 tygodnie i już plemniki wróciły do żywotności. Niestety służba zdrowia rządzi się naszymi pieniędzmi. Życzę abyś szybko wróciła do zdrowia

@Porzeczka1234 u prof.Malinowskiego byliśmy akurat w 4 dc i pozwolił się starać i mój wziął jeszcze w ten sam dzień steryd, no a ja mądra zamiast nic nie brać albo jak Bóg przykazał clo od 3 do 7 , to wzięłam od 4 do 8, no i mam za swoje.

reklama
@kasiula222 to na pewno wszystko jak z tej strony. Może dziewczyny z Rzeszowa się odezwa gdzie robiły badania immuno?Czy tylko w Krk. A mąż / partner robił badanie.

@justkaki to chyba dobre wieści wprowadź lekką dietke i będą pkemnicznik hulać ja też myślę że to dobry krok że stanem zapalnym mój m też brał biseptol 3 tygodnie i już plemniki wróciły do żywotności. Niestety służba zdrowia rządzi się naszymi pieniędzmi. Życzę abyś szybko wróciła do zdrowia
Nie właśnie mąż nie robił . Ale już mu wspominałam że może i by on zrobił tylko co ?Badanie nasienia .?Nafoczka mi może podpowie Bonina z moich okolic ;) A mam imunologa umówionego na 16 listopada więc on też coś zleci na Nfz a resztę zrobię prywatnie .

Do góry