reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczyny chodzi o zakażenie listeriozą z tych ryb surowych. @Oczekujaca123 mozesz śledzie w occie w ogóle ryby pieczone tych wędzonych tylko się nie poleca w ciąży i surowych oczywiście!

@marshia brzusio miodzio już widoczny jest nawet pod bluza widzę że coś lub ktoś tam jest haha
Sledzie w occie ok ale sama bym musiala robic bo wszystko ma cukier :( a takie zwykle siedzie a'la matjas?
Czy duszony/pieczony losos, pstrąg dorsz bedzie ok ?
Mam nadzieje, ze te 50g makreli mi nie zaszkodzi... bylam swiecie przekonana, ze na gorąco wedzenie jest ok :(

reklama
Sledzie w occie ok ale sama bym musiala robic bo wszystko ma cukier :( a takie zwykle siedzie a'la matjas?
Czy duszony/pieczony losos, pstrąg dorsz bedzie ok ?
Mam nadzieje, ze te 50g makreli mi nie zaszkodzi... bylam swiecie przekonana, ze na gorąco wedzenie jest ok :(

Łosoś, pstrąg, dorsz pieczone, gotowane na parze jak najbardzej.
Co do wędzenia na ciepło - głowy nie dam sobie uciąć - na pewno wędzenie na zimno nie służy, a makrela najczęściej chyba na zimno wędzona?

Kochane, makrela jest wedzona na cieplo i nie jest surowa, to jest sciete miesko. można tez dostać takiego lososia i wyglada on wtedy inaczej, jest w kawalku a nie plastrach ( jak ten wedzony na zimno). U mnie sa tez pstragi i inne ryby wedzone na cieplo. I w nich nie ma bakterii, przynajmniej nie tych co sie rozmnazaja w surowych rzeczach. A co do rteci to jestem prawie na 100% pewna, ze tunczyk go lubi magazynowac. Makrela chyba troche mniej ale tez. I generalnie lepsze sa mniejsze rybki z uwagi na to, ze sa na dole lancucha pokarmowego :)

Kochane, makrela jest wedzona na cieplo i nie jest surowa, to jest sciete miesko. można tez dostać takiego lososia i wyglada on wtedy inaczej, jest w kawalku a nie plastrach ( jak ten wedzony na zimno). U mnie sa tez pstragi i inne ryby wedzone na cieplo. I w nich nie ma bakterii, przynajmniej nie tych co sie rozmnazaja w surowych rzeczach. A co do rteci to jestem prawie na 100% pewna, ze tunczyk go lubi magazynowac. Makrela chyba troche mniej ale tez. I generalnie lepsze sa mniejsze rybki z uwagi na to, ze sa na dole lancucha pokarmowego :)
Ja kupuje takie filety z makreli wedzone w biedronce i pisze, ze na goroaco
Wiedzialam, ze na zimno nie mozna, wiec wybralam te.
Nie kupuje tek makreli wedzonej w kawalku co zazwyczaj jest na zimno

@anna_kat ktore z tych mniejszych proponujesz? Musze sie czyms ratowac ;p
Oo i tego lososia w kawalku tez uwielbiam alurat kupuje w netto, tak samo smakuje jak moj ktory wczoraj trochę podpieklam i poddusilam i jadlam na zimno na kanapce ;)

Link do: Ryby w diecie dziecka | 1000dni.pl

Na wszystkich stronach o jadlospisie dla dzieci jest mniej wiecej to samo. I wlasnie, jest jeszcze roznica miedzy dwoma gatunkami makreli, to tez ważne.

No i wedzenie samo w sobie nie jest najzdrowsze, dlatego dzieciom wedzonek sie nie poleca, ale mysle, ze nie powinnysmy popadac w paranoje.
@Oczekujaca123 na pewno wszystko jest ok i od czasu do czasu jak zjesz taka makrele to nic Ci się nie stanie[emoji6] na Twoim miejscu jadlabym po prostu rozne ryby, a z malych ja bardzo lubie sardynki.

Ostatnia edycja:
Jest wreszcie u mnie decyzja- będzie cc, ale
Dopiero po niedzieli :( nie wiem tylko po cholerę kazali mi się tu stawić tydzień wcześniej. No i mam już tu leżeć i czekać. Nie wiem tylko czy synek wysiedzi do po niedzieli bo czop zaczął odchodzić i podbrzusze coraz częściej boli...

Jest wreszcie u mnie decyzja- będzie cc, ale
Dopiero po niedzieli :( nie wiem tylko po cholerę kazali mi się tu stawić tydzień wcześniej. No i mam już tu leżeć i czekać. Nie wiem tylko czy synek wysiedzi do po niedzieli bo czop zaczął odchodzić i podbrzusze coraz częściej boli...
Eh.. :( wspolczuje, ale dobrze, ze jestes pod kontrola. A moze chlopak sie sam pospieszy na swiat i zmusi lekarzy do wczesniejszego dzialania ! Powodzenia ;**

Oj dziewczyny widzę że duzo się dzieje na forum. Ja zaglądam rzadko bo chce wyluzowac i nie myśleć tylko o ciąży.Moje wyniki bhcg są niejednoznaczne.
25- 240bhcg
27- 680bhcg
29- 950bhcg
31- 3250bhcg
Wizyta dopiero w niedzielę , chyba osiwieje do tego momentu. Nie wiem skąd to spowolnienie wzrostu 29.10...

reklama
Oj dziewczyny widzę że duzo się dzieje na forum. Ja zaglądam rzadko bo chce wyluzowac i nie myśleć tylko o ciąży.Moje wyniki bhcg są niejednoznaczne.
25- 240bhcg
27- 680bhcg
29- 950bhcg
31- 3250bhcg
Wizyta dopiero w niedzielę , chyba osiwieje do tego momentu. Nie wiem skąd to spowolnienie wzrostu 29.10...
A ktory dzis dzien cyklu Ciebie? Beta ladnie przyrasta procz tego 29.10 moze jakis blad laboratorium? Ja bym powtórzyła jeszcze w piatek, zeby wiedziec czy zastoj lub maly przyrost sie nie pojawi znowu. U mnie przy becie 3803 badanej w poniedziałek. We wtorek byl widoczny pecherzyk. Wiec w niedziele wszystko bedzie u Ciebie jasne ;* trzymam kciuki

Do góry