reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@marshia pieknt brzuszek. Przepraszam, ale
nie mogę przestać zazdrościć ci figury :)

Kochana dziękuję, ale nie zazdrość :) ja dopiero 23 tc. Za 3 miesiące tez będę się kulać, mieć wielki brzuchol, pewnie +10 do tego co teraz, jak nie więcej... :)

Tym bardziej, ze (to bardziej do @Oczekujaca123 ) przez ostatnie 3 dni cukier na czczo - od razu po wstaniu - 94, 92, dziś 90 (co ciekawe zmierzyłam po 40 minutach szykowania się - wciąż na czczo i był 83). Także cukrzyca ciążowa puka do drzwi..... wczoraj kolacja o 21:30, przedwczoraj przrd 23.... zobaczę jak jutro. Z innej beczki: możemy jednak makrele????

Kochana dziękuję, ale nie zazdrość :) ja dopiero 23 tc. Za 3 miesiące tez będę się kulać, mieć wielki brzuchol, pewnie +10 do tego co teraz, jak nie więcej... :)

Tym bardziej, ze (to bardziej do @Oczekujaca123 ) przez ostatnie 3 dni cukier na czczo - od razu po wstaniu - 94, 92, dziś 90 (co ciekawe zmierzyłam po 40 minutach szykowania się - wciąż na czczo i był 83). Także cukrzyca ciążowa puka do drzwi..... wczoraj kolacja o 21:30, przedwczoraj przrd 23.... zobaczę jak jutro. Z innej beczki: możemy jednak makrele????
A czemu by nie ? [emoji33]

@Oczekujaca123 bo makrele nie są zalecane w ciąży ze względu na bardzo dużą zawartość rtęci. Nawrt świeże i poddane obróbce cieplnej nie są zalecane. Makrele są pod tym katem najbardziej chłonnym gatunkiem wśród ryb. A rtęć Mize wywołać upolsledzenie dziecka.
No i tak jak pisze @iveo wedzenie na zimno tez doa nas niezalecane. Dlatego jak napisałaś że zjadłaś Makrelę to aż się zdziwiłam, bo może zmieniły się nagle wytyczne.

@marshia to jest tak że ryby wędzone są w ciąży niezalecane. Bo że one są wędzone na zimno czyli niby jak surowe
Ostatnio słuchałam mamyginekolog na temat nie jedzenia surowych ryb. Mówiła,ze ryby surowe same w sobie nie maja nic groźnego dla ciąży,ale chodzi o jakieś zakażenia. Dlatego by zminimalizować ryzyko, to odradza się ich jedzenia. Mam nadzieję,że nie poplątałam :p

Ostatnio słuchałam mamyginekolog na temat nie jedzenia surowych ryb. Mówiła,ze ryby surowe same w sobie nie maja nic groźnego dla ciąży,ale chodzi o jakieś zakażenia. Dlatego by zminimalizować ryzyko, to odradza się ich jedzenia. Mam nadzieję,że nie poplątałam :p
O surowych slyszlalam o wedzonych na zimno zeby unikac tez ale o wędzonych na gorąco to juz nie ... :/ no ale bede musiala zrezygnowac. Dzięki

reklama
Do góry