reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Oczekujaca123 - ja jak miałam te 100szt to robiłam po 3-4 dziennie :D i to w roznych dniach z ciekawosci, ale najsensowaniej jest tak z 2-3 dni przed planowana owu, moim zdaniem juz testować.

@anna_kat - a jesteś zabezpieczona progesteronem?
@Marthi pewnie tak bym robila , dlatego szukalam jak najtaniej by kupic jak najwięcej :D , ale kupie te lepsze co polecacie i dodatkowo bede mierzyc temp jak @Zzzzz.poleca ;) ale to w kolejnym cyklu, bo teraz to juz bez sensu chyba (16dc)

reklama
@anna_kat - acard i clexane to dwa różne leki o różnym działaniu, mi też tak wszyscy mówili.
Co do duphastonu - dlaczego nie masz na niego szans? Bensis to chyba dobry lek, aczkolwiek nie znam go bo nigdy nie przyjmowałam.

@Oczekujaca123 - Jak jestes po owu to bez sensu. Zacznij mierzyc od 1dc to bedziesz miala pelny obraz. Pamietaj tylko, ze najlepiej codzienie o tej samej porze:)

@anna_kat - acard i clexane to dwa różne leki o różnym działaniu, mi też tak wszyscy mówili.
Co do duphastonu - dlaczego nie masz na niego szans? Bensis to chyba dobry lek, aczkolwiek nie znam go bo nigdy nie przyjmowałam.

@Oczekujaca123 - Jak jestes po owu to bez sensu. Zacznij mierzyc od 1dc to bedziesz miala pelny obraz. Pamietaj tylko, ze najlepiej codzienie o tej samej porze:)
Teraz to bede mierzyc , ale dla wyrobienia nawyku ;p bo ja skleroze mam, wiec musze wyrobic sobie nawyk, zeby jak zaczne nowy cykl to nie zapominac.
Podejrzewam, ze jestem juz po owu. Starania byly, ale jakos nie wierzę, zeby sie udalo za 1szym razem, wiec przygotowuje sie na kolejny cykl ;)

W Niemczech stosuja dopochwowo progesteron, niby lepiej sie wchlania. Juz trzech lekarzy sie o to pytalam, nie dostane recepty na duphaston. Osobiscie wolalabym wlasnie jego, bo jest doustnie, nie zastanawialabym sie ciagle czy jak tabletki wypadly po godzinie to sie zdazyly wchlonac czy nie :/ dzisiaj dostalam odp, ze biorac 3x200 (oficjalnie) mam i tak duzy zapas i mam sie o to wypływanie nie martwic. Ja nie mam pojecia na jakich badaniach oni bazuja, bo w pl, w Hiszpanii i wielkiej Brytanii stosuja duzo wyzsze dawki. Nic z tym nie zrobie, korzystam wiec ile moge z nadmiarowych recept i zapasów. Ale mam wrazenie, ze to plamienie to jednak sprawka acardu. Poki co widzę roz na papierze i kawe z mlekiem na podpaskach, katastrofy jeszcze nie ma. Wiec moze przeczekam i jak bedzie gorzej to odstawie. Bo mi wlasnie tak samo powiedziano jak Tobie, ze to dwie rozne sprawy.

biorac 3x200 (oficjalnie) mam i tak duzy zapas i mam sie o to wypływanie nie martwic. Ja nie mam pojecia na jakich badaniach oni bazuja, bo w pl, w Hiszpanii i wielkiej Brytanii stosuja duzo wyzsze dawki
Ale piszesz o 3x200 Progesteronum dopochwowo? Jeśli tak, to gdzie w PL dają dużo większe dawki? Masz oznaczany progesteron z krwi?

Ale piszesz o 3x200 Progesteronum dopochwowo? Jeśli tak, to gdzie w PL dają dużo większe dawki? Masz oznaczany progesteron z krwi?
Dziewczyny pisaly o 2x2(po200mg) plus duphaston doustnie. Tyle tez dopochwowo daja w Hiszpanii z tego co mi wiadomo. Progesteron z krwi mam miec przy pierwszej becie, ale potem juz tego nikt nie kontroluje.

@anna_kat jeśli nie chcesz brać dopochwowo to zapytaj lekarza o luteine podjęzykową. Moja jest co prawda w dawce 50mg ale to to samo co ten progesteron dopochwowy. Ja osobiście powiedziałam że nie chce leków dopochwowych bo potem te uplawy, uczucie jak coś wylatuje.... Nie znoszę. Wzięłam luteine podjęzykową i chociaż ma ochydny smak, to wolę ją niż te oddolne :p

Niestety, dopochwowe leki mnie nie minęły... Lekarz ostatnio kazał brać globulki bo jakaś infekcja jest... Zalecił hexatiab. Czy któraś z was go stosowała? Coś o nim wie?? Biorę od dwóch dni i od wczoraj mam uplawy takie wodniste o innym zapachu niż normalnie. Taki jakby słodkawy... Miałyście takie coś kiedyś??

@anna_kat jeśli nie chcesz brać dopochwowo to zapytaj lekarza o luteine podjęzykową. Moja jest co prawda w dawce 50mg ale to to samo co ten progesteron dopochwowy. Ja osobiście powiedziałam że nie chce leków dopochwowych bo potem te uplawy, uczucie jak coś wylatuje.... Nie znoszę. Wzięłam luteine podjęzykową i chociaż ma ochydny smak, to wolę ją niż te oddolne [emoji14]

Niestety, dopochwowe leki mnie nie minęły... Lekarz ostatnio kazał brać globulki bo jakaś infekcja jest... Zalecił hexatiab. Czy któraś z was go stosowała? Coś o nim wie?? Biorę od dwóch dni i od wczoraj mam uplawy takie wodniste o innym zapachu niż normalnie. Taki jakby słodkawy... Miałyście takie coś kiedyś??
Pytalam, ale nic z tego :/ nawet wolalabym progesteron w zelu ale raz dziennie, tez nie dostalam recepty... Uparci sa i koniec.
ja z lekami na infekcje nie pomogę, ale tak zeby zapobiegac to bierzesz jakies probiotyki, jesz kiszonki itp?

@anna_kat mi tez kazali brac acard, ale jak krwawilam odstawilam calkiem i juz nie wrocilam. Teraz tez nie biore. Za to heparyne owszem. Acard powoduje, ze krew nie ma jak krzepnac bo uposledza plytki krwi i to niemal na 7dni.

reklama
Do góry