reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Dziewczyny, czy jest sens brac acard w dawce mniejszej niz 50? Jestem po transferze, nawet do testu nie dotrwalam poki co a juz plamie. I raczej nie jest to wynik ani implantacji, ani zblizajacego sie okresu (duzo za wczesnie). Zastanawiam sie wiec co z tym zrobic. Zostawic na jeszcze jakis czas, odstawic calkiem czy zmniejszyc. Biore jeszcze 40mg clexane.

@Oczekujaca123 - ja jak miałam te 100szt to robiłam po 3-4 dziennie :D i to w roznych dniach z ciekawosci, ale najsensowaniej jest tak z 2-3 dni przed planowana owu, moim zdaniem juz testować.

@anna_kat - a jesteś zabezpieczona progesteronem?

Dziewczyny prośba wielka, jeśli by ktoś miał wizytę do oddania u Pasikonika to bardzo proszę o info.
Jestem przed crio transferem i chciałabym doktora zapytać o moje wyniki, wyszło mi allo mlr 6% i kariotyp Bx, brakuje tych odpowiedzialnych za implantacje kirow

@Oczekujaca123 - ja jak miałam te 100szt to robiłam po 3-4 dziennie :D i to w roznych dniach z ciekawosci, ale najsensowaniej jest tak z 2-3 dni przed planowana owu, moim zdaniem juz testować.

@anna_kat - a jesteś zabezpieczona progesteronem?
Biore progesteron besins 3x300mg dopochwowo (z kliniki mam zalecenie 3x200, oni twierdza ze wiecej i tak sie nie wchlania). Na duphaston nie mam szans. Ale generalnie nie sądzę, zeby to bylo przyczyną, syna donosilam na 3x200, tez z plamieniami i krwotokiem (z krwiaka) w 5-7tyg. Wtedy tez caly czas bralam 50mg acardu. W ciazach 2-4 nie bralam acardu i nie mialam plamien az do poronienia, a w 5 bralam acard 100 i plamienia byly w zasadzie odkad zaczelam go brac. Cos mi sie widzi, że tu jest przyczyna, chyba nie toleruje go zbyt dobrze. Czy samo clexane zabezpieczy mnie przed ewentualnymi skrzepami? Hematolog mi mowil, ze to sa dwie rozne rzeczy i dzialaja na inne drogi krzepniecia krwi. Troche się boje tak calkiem odstawic, ale widok różu na podpasce doprowadza mnie niemal do paralizu.

reklama
Właśnie @anna_kat co z progesteronem?

Ja wróciłam od lekarki i okazalo sie ze według niej szyjka 3cm. Nie wiem o co kaman. Mam lezec l kolejna wizyta za tydzien.

@anna_kat sorka nie widzialam wpisu a moze ddmery i aptt zbadaj jeszcze

Do góry