reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@maa821 kciuki Kochana musi być dobrze!

@marshia moja gin mówi ,że metę do 20 tygodnia ciazy pozwala brać później krzywą i ewentualnie insulina.

Dziewczyny jednak dostałam 500 metformax i tu pytanie w sobotę idę na urodziny czy mogę coś się napić alkoholowego? Nie mówię o mega dawkach ale np lampka 2 wina lub 2 drinki słabe, piwo ? albo nie brać tabletki w sobotę czy to tak nie działa ?

@burczuś jak ten twój lekarz się nazywa moja dr mówi żeby zrobić mrl jeśli będzie ok 40% to się nie szczepić tylko brać encorton i heparynę acard w dawkach jakie brałam w tej ciąży i intralipid?

@marshia moja chce dać mu intralipid w 5 dniu cyklu po pozytywnej becie i co 3 tygodnie do 16-20 tygodnia jak Ty brałaś?

Blizna zagojona ubytku nie ma za 3 cykle mogę się starać. Dziś 10 dpo a mój pęcherzyka ma 15 mm także chyba mam swoje owu w wieku 33 lat lepiej później niż wcale !

@Porzeczka1234 dzięki, ze zapytałaś o metę. Boję się tego odstawienia i wciąż mam obiekcje, ale w zasadzie nie ma nikogo na forum i wśród znajomych kogoś z forum, kto pociągnąłby ciążę do końca na niej.
Jeśli idzie o alko - ja piłam normalnie (na imprezach nie tylko 2 kieliszki :p)
Co do intra: miałam zalecenie od pierwszej bety do serducha co 4 dni, potem co tydzień, potem co 10 dni i na końcu co 2 tygodnie do skończonego 15 tc.

@maa821 kciuki Kochana musi być dobrze!

@marshia moja gin mówi ,że metę do 20 tygodnia ciazy pozwala brać później krzywą i ewentualnie insulina.

Dziewczyny jednak dostałam 500 metformax i tu pytanie w sobotę idę na urodziny czy mogę coś się napić alkoholowego? Nie mówię o mega dawkach ale np lampka 2 wina lub 2 drinki słabe, piwo ? albo nie brać tabletki w sobotę czy to tak nie działa ?

@burczuś jak ten twój lekarz się nazywa moja dr mówi żeby zrobić mrl jeśli będzie ok 40% to się nie szczepić tylko brać encorton i heparynę acard w dawkach jakie brałam w tej ciąży i intralipid?

@marshia moja chce dać mu intralipid w 5 dniu cyklu po pozytywnej becie i co 3 tygodnie do 16-20 tygodnia jak Ty brałaś?

Blizna zagojona ubytku nie ma za 3 cykle mogę się starać. Dziś 10 dpo a mój pęcherzyka ma 15 mm także chyba mam swoje owu w wieku 33 lat lepiej później niż wcale !
Moja gin mowila, ze mete do 12tc a pozniek zobaczymym wiec jak bedzie to sie okaze, z kolei diabetolog i endo kazaly od razu przy dodatnim tescie zostawic... widac kazdy lekarz ma swoja teorie. Co do alkoholu to podobno jak malo pijesz wystarczy jak w dany dzien odstawisz, a jak wiecej (np wesele czy cos) to dziewczyny na innym forum pisza, zeby jiz dzien wczesniej nie brac. Ja jak np wieczorem wypijam kieliszek wina to nie biore tylko dawki wieczornej i tyle.

reklama
Dziewczyny @marshia i inne z io. A jaki ma wplyw io na ciaze? Sorki za pytanie, jestem zielona w temacie. Z tego co czytalam kiedys to moze utrudniac samo zajscie w ciaze a co z utrzymaniem? Moze to byc przyczyna poronien?

Do góry