reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczyny mam zapytanie odnośnie wyników odebrałam dzisiaj i wyszły mi podwyższone próby wątrobowe, mocznik,FT4, kreatynina możecie się odnieść .
Napisałam już do profesora ale możecie się odnieść.
Pytałam też o APTT ale nie otrzymałam od was odpowiedzi.

Mocznik 15 przy normie od 17.
Kreatynina 0,41 przy normie od 0,50

Próby Wątrobowe
AST 45 przy normie do 32
ALT 75 przy normie do33
GGTP 43 przy normie 42

FT4 0,90 przy normie od 0,93

Dziękuję

Ostatnia edycja:
reklama
@Konwalijka89 mi chodziło o ten pakiet to chyba too zamówiliscie
Link do: Pakiet badań po poronieniu - poznaj przyczynę i zwiększ szanse na urodzenie dziecka
Musisz miec skierowanie od lekarza na krzywa cukrowa i insulinowa czyli insuline tez sie bada na czczo po 1 h i po 2 h jak glukozę
Te inne badania co chcesz zrobić tez ok
Jesli chodzi o immunologię to mozna zaczać od allo MLR i komórki NK poziom i aktywność- można to zrobic Kraków, Warszawa, Łódź
Lub tez poczekac z immunologia i zapisac się do lekarza który tym pokieruje
Czy juz wiesz do kogo chcesz pójsc jak to wszytsko przebadasz?
@magda1208 ja tylko odnosnie AST się moge wypowiedziec bo mialam takie same i lekarz mi pow ze to zadne przekroczenie

@magda1208 niestety nie znam się co do mocznika i kreatynina :/. Ale wiem, że takie zawyżone próby wątrobowe mogą wyjść nawet po zjedzeniu czegoś ciężkostrawnego i tłustego dzień wcześniej. Nie wiem jaką teraz dietę trzymasz.
A czy mi się wydaje, czy Tobie tez na poczatku Tsh poleciało w dół mocno? Na czym stanęło? Leki? Nadczynność? Czy tylko kontrola?

@magda1208 niestety nie znam się co do mocznika i kreatynina :/. Ale wiem, że takie zawyżone próby wątrobowe mogą wyjść nawet po zjedzeniu czegoś ciężkostrawnego i tłustego dzień wcześniej. Nie wiem jaką teraz dietę trzymasz.
A czy mi się wydaje, czy Tobie tez na poczatku Tsh poleciało w dół mocno? Na czym stanęło? Leki? Nadczynność? Czy tylko kontrola?

Tak poleciało miałam tylko zaleconą kontrolę .

Dziewczyny mam zapytanie odnośnie wyników odebrałam dzisiaj i wyszły mi podwyższone próby wątrobowe, mocznik,FT4, kreatynina możecie się odnieść .
Napisałam już do profesora ale możecie się odnieść.
Pytałam też o APTT ale nie otrzymałam od was odpowiedzi.

Mocznik 15 przy normie od 17.
Kreatynina 0,41 przy normie od 0,50

Próby Wątrobowe
AST 45 przy normie do 32
ALT 75 przy normie do33
GGTP 43 przy normie 42

FT4 0,90 przy normie od 0,93

Dziękuję
mocznik i kreatynina ponizej normy moga się zdażyć tym się nie przejmujemy, świadczą też pośrednio o masie mięśniowej np. gdyby były powyżej normy to świadczą o niewydolności nerek np z odwodnienia, bądź z choroby przewlekłej bądź ostrej nerek. Wątrobowe i ggtp delikatnie podwyższone mogą być polekowo, po alkoholu. Ale te Twoje to naprawde delikatnie, także raczej nie ma co się przejmować, ale oczywiście skonsultuj.

@Konwalijka89 mi chodziło o ten pakiet to chyba too zamówiliscie
Link do: Pakiet badań po poronieniu - poznaj przyczynę i zwiększ szanse na urodzenie dziecka
Musisz miec skierowanie od lekarza na krzywa cukrowa i insulinowa czyli insuline tez sie bada na czczo po 1 h i po 2 h jak glukozę
Te inne badania co chcesz zrobić tez ok
Jesli chodzi o immunologię to mozna zaczać od allo MLR i komórki NK poziom i aktywność- można to zrobic Kraków, Warszawa, Łódź
Lub tez poczekac z immunologia i zapisac się do lekarza który tym pokieruje
Czy juz wiesz do kogo chcesz pójsc jak to wszytsko przebadasz?
te badania test dna są z konsultacją genetyka... także licze na rzeczowe podejście.
A z badaniami immunologicznymi to mam kontakt w razie czego i do endokrynolog i reumatolog, to pewnie tam uderze.... ale na pewno najpierw do Was :* jutro rano o 7 lece oddać krew. I powolutku bedą sie pojawiać wyniki...
a to mlr to tylko te miasta tak? bo właśnie nie wiem czy od razu działać w tym temacie... immunolog to pewnie tez daleko i terminy straszne. Poczekam może i zobacze co wyjdzie w tych przeciwciałach... a badanie pod nazwą ana screen starczy? czy zrobic od razu ana 1 i ana 2... tego tez nie ogarniam ;/

mocznik i kreatynina ponizej normy moga się zdażyć tym się nie przejmujemy, świadczą też pośrednio o masie mięśniowej np. gdyby były powyżej normy to świadczą o niewydolności nerek np z odwodnienia, bądź z choroby przewlekłej bądź ostrej nerek. Wątrobowe i ggtp delikatnie podwyższone mogą być polekowo, po alkoholu. Ale te Twoje to naprawde delikatnie, także raczej nie ma co się przejmować, ale oczywiście skonsultuj.

Dziękuję za informację alkoholu nie piję wogóle . Jutro muszę zrobić badanie na kwas żółciowy i powtórzyć próby na wizytę u Maliny i do mojej lokalnej ginekolog.
Martwię się trochę i płaczę bo zawsze coś.

reklama
@magda1208 a badalas tsh teraz? Ja mialam tez obnizone ft4 ale co miesiac lecialo w dol i teraz mialam jakks 0.73 ale gin kazal mi tez zrobil tsh i ft3 zeby miec obraz, np i faktycznie tsh 2.7 wiec niedoczynnosc i biore letrox 50. Chociaz na początku ciazy mialam tsh 1 czy nawet ponizej...ale samo ft4 moze byc zanizone przez heparyne i acard dlatego ja nalegalam i zrobilam caly pakiet zanim wzielam leki ale i tak musialam je wziac:/

Do góry