reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@magda1208 a badalas tsh teraz? Ja mialam tez obnizone ft4 ale co miesiac lecialo w dol i teraz mialam jakks 0.73 ale gin kazal mi tez zrobil tsh i ft3 zeby miec obraz, np i faktycznie tsh 2.7 wiec niedoczynnosc i biore letrox 50. Chociaz na początku ciazy mialam tsh 1 czy nawet ponizej...ale samo ft4 moze byc zanizone przez heparyne i acard dlatego ja nalegalam i zrobilam caly pakiet zanim wzielam leki ale i tak musialam je wziac:/

Tak tsh-1,25
ft3-2,97
ft4-0,90

reklama
Dziewczyny mam zapytanie odnośnie wyników odebrałam dzisiaj i wyszły mi podwyższone próby wątrobowe, mocznik,FT4, kreatynina możecie się odnieść .
Napisałam już do profesora ale możecie się odnieść.
Pytałam też o APTT ale nie otrzymałam od was odpowiedzi.

Mocznik 15 przy normie od 17.
Kreatynina 0,41 przy normie od 0,50

Próby Wątrobowe
AST 45 przy normie do 32
ALT 75 przy normie do33
GGTP 43 przy normie 42

FT4 0,90 przy normie od 0,93

Dziękuję
Magda Twojego attp nie mogę znaleźć teraz jestem poza domem ale ja mocznik i kreatyninę też miała obniżoną to przez heparynę i steryd sprawdzę w domu nie płacz skontaktuj się może z lekarzem jeśli jesteś przerażona!

@dżoasia kochana ściskam Cię bardzo mocno ♥️♥️. Jesteś bardzo silna kobieta !

Magda Twojego attp nie mogę znaleźć teraz jestem poza domem ale ja mocznik i kreatyninę też miała przekroczona sprawdzę w domu nie płacz skontaktuj się może z lekarzem jeśli jesteś przerażona!

@dżoasia kochana ściskam Cię bardzo mocno ♥️♥️. Jesteś bardzo silna kobieta !

Ja mam kochana poniżej normy Mocznik i Keratynine.
Martwię się jednak bardziej wynikami wątroby. Próby wyszły mi podwyższone.

@Porzeczka1234 to ja mam APTT 25,4. Wiem że Malina Ci zwiększał dawkę fraxi w pewnym momencie czy z tego powodu?
Jutro być może ostatnia wizyta- czy jakieś rady o co zapytac?

@dżoasia dzieki. Wpadłam do domu- najszybsze co było do zrobienia to ugotowanie makaronu, wymieszanie go z tuńczykiem, mozzarellą i bazylią. Zeżarłam w 30 s, bo ostatni posiłek jadłam 13:30. Była taka obsuwa u lekarza że weszłam 1,5 h później niż powinnam :/.
Byłam u endo, oczywiście prywatnie, i dupa. Mam nadczynność. Jutro do powtórki Tsh, ft3, ft4, anty TPo i TG :/.
I albo leki albo co kilka dni kłucie i kontrola.
Bezsprzecznie kazała mi iść na zwolnienie. Ponieważ jestem teraz sama w pracy i nie mogę przez najbliższe dwa tygodnie tego zrobić, odnotowała w dokumentach, że odmawiam przyjęcia zwolnienia. Tymczasem powinnam leżeć bo podobno to też jest sposób na nadczynność. K........
Do tego cycki przestały mnie bolec i jyz się boje, ze przez te upały coś sie stało - nie mam klimy w pracy, tylko wiatraki, ale to ledwo co pomaga. Już mam taką schize, ze chyba jutro ubłagam doktorka, żeby sprawdził czy jest ok :/
K......

@marshia ale czemu zwolnienie? Bo niskie TSH?
Mi też Malina zapisywał że odmawiam. Czy siedzisz w pracy czy w domu to tak naprawdę jaka róznica?
Jeszcze nikomu od upałów się z ciążą nic nie stało
A z cyckami to tak jest pojawiaja się i znikaja mnie tez to denerwowało do 12 tyg albo i dłuzej

@marshia ale czemu zwolnienie? Bo niskie TSH?
Mi też Malina zapisywał że odmawiam. Czy siedzisz w pracy czy w domu to tak naprawdę jaka róznica?
Jeszcze nikomu od upałów się z ciążą nic nie stało
A z cyckami to tak jest pojawiaja się i znikaja mnie tez to denerwowało do 12 tyg albo i dłuzej

Bo ft4 poza normą. Samo Tsh w ciąży może być niskie, ale ft3 i ft4 powinny być w normach.
Mi się tylko na początku zdarzało, że cycki na chwilę przestały boleć, ale potem wszystko wracało do normy. Potem już bolały cały czas. Tak naprawdę to mój jedyny objaw. A dzisiaj to już parę godzin trwa. Gdyby nie to, że Izba przyjęć jest po drugiej stronie miasta to już bym tam pojechała. Ale po prostu mi się nie chce. Z pracy mam bliżej.
A po 12 tc zaczęły Cię boleć na dobre czy właśnie przestały?

reklama
@marshia jak w ciazy z natim mialam nadczynnosc, to milewicz powiedzial, ze z dwojga zlego lepsza nadczynnosc niz niedoczynnosc. On tez nie wyobrazal sobie, ze nie bede na l4.
A cycki... im wiecej syresu tym mniej bolaly. Teraz w ogole ich nie czuje.
A co do ft4 to podobno w ciazy nie ma sensu sprawdzac bo rzadko miesci sie w normach. Milewicz tez endo i tylko na poczatku sprawdza ft3 i gt4, a potem mowi, ze szkoda kasy na te badania. Sprawdza tylko tsh.

Do góry