reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@marshia zobaczysz ze wszystko jest dobrze. W nas ciągle ten niepokój ale trzeba z tym walczyć.
Myślę że kazda z nas przeżywa to podobnie ale zobacz ze wiekszosc to nasze schizy. na szczescie.
Ja się po cyckach macalam do kiedy pracowałam chyba 15 tydzien bo raz bołały raz wcale i malały
W 7 tyg były w 10 znikły i tak w kółko
W nieudanych ciążach miałam je większe i dlatego się przestałam w to wkręcać.

@marshia tu niejedna miała nadczynnosc chyba Madzia, Maciejka - tak organizm wariuje na poczatku potem sie uspokaja
Przynajmniej z tarczyca bo moze wariowac zakrzepowo....

@marshia na cycki nie patrz wcale to żaden wyznacznik tylko nasz shiz ... ja do 12tc to raz coś niby czułam raz nie trudno mówić o bolu bardziej nabrzmialy . Po 12tc to już wgl nic a nic . Później dopiero jak rozmiar ruszył z miejsca tylko swedziały tak jest do dzis . Ja praktycznie bezobjawowa mam ta ciążę < pomijam skutki accofilu > jedynie co to między 8-9 tyg mnie mdlilo no i śpię w dzień do teraz, dopiero jak kopniaki poczułam to jakoś do mnie dotarło że faktycznie jestem w ciąży , bo Bozia daje spokój jakiś i powiem Ci , ze lepiej objawów nie wypatrywac niech sobie tam rośnie maluch spokojnie . Upały tyle robią ze słabo się robi jak nie masz problemów z ciśnieniem to nic dzidzia nie będzie .
Także głowa do góry.
Co do tarczycy wazne ft4 u mnie lekarze praktycznie na nic innego zbytnio nie patrza , leki i będzie ok , u mnie odwrotnie niedoczynność już przed ciąża ale od początku stała dawka tabletki i jest dobrze cały czas . Głęboki wdech i rosnijcie zdrowo [emoji4]

@magda1208 mocznik miałam wynik 13,5 norma od 15, ten drugi 1 norma od 2 także też poniżej normy. Nie możesz w sprawie prob zadzwonić do twojej lekarki!

@iveo kochana przepraszam ! Ja bym pytała o zwiększenie dawki jakie masz d-dimery? Niech ci jeszcze zrobi usg i sprawdzi wszystkie przepływy pomiary dziecka zapytaj co z heparyną po ciąży jaki rodzaj porodu sugeruje ? To chyba tyle a i zapytałabym jakie wyniki attp i didimerów powinny Cię niepokoić i kiedy ewentualnie zwiększyć dawkę jeśli jutro ci nie zwiększy

@marshia naciśnij cyca mnie bolał po tym zabiegu to była moja metoda na cyce ktore przestawały boleć! zpowiem tak jak przestaniesz o nich myśleć zaczną boleć
ps ja też odmowiłam l4 malina to zapisał poszłam dopiero po prenatalnych

@magda1208 mocznik miałam wynik 13,5 norma od 15, ten drugi 1 norma od 2 także też poniżej normy. Nie możesz w sprawie prob zadzwonić do twojej lekarki!

@iveo kochana przepraszam ! Ja bym pytała o zwiększenie dawki jakie masz d-dimery? Niech ci jeszcze zrobi usg i sprawdzi wszystkie przepływy pomiary dziecka zapytaj co z heparyną po ciąży jaki rodzaj porodu sugeruje ? To chyba tyle a i zapytałabym jakie wyniki attp i didimerów powinny Cię niepokoić i kiedy ewentualnie zwiększyć dawkę jeśli jutro ci nie zwiększy

@marshia naciśnij cyca mnie bolał po tym zabiegu to była moja metoda na cyce ktore przestawały boleć! zpowiem tak jak przestaniesz o nich myśleć zaczną boleć
ps ja też odmowiłam l4 malina to zapisał poszłam dopiero po prenatalnych

Już dzwoniłam mam zrobić badanie na kwas żółciowy .
Do Maliny też wysłałam email i oddzwonili na wizytę mam powtórzyć próby wątrobowe i zrobić kwas żółciowy.
Boje się bo jak nie jedno to drugie a przy podwyższonych próbach to nieciekawie.

reklama
@Porzeczka1234 ddimery mam 547 dzis pierwszy raz trochę poza normą
No o tą heparyne i APTT zapytam koniecznie- USG moze nie byc bo wizytę mam po 16
Ładne masz d-dimery myślę że może ci nie zwiększyć dawki zapytaj jakie wyniki powinny Cię niepokoić i świadczą o zwiększeniu dawki. Ja miałam już w tym momencie ponad 1000!

@magda1208 kochana ja też miałam próby złe teraz sprawdziłam ale kwas żółciowy w normie zrób sobie jutro badanie nie czekaj najwyżej sobie powtórzysz ! Wszystko bedzie dobrze zobaczysz

Do góry