reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Pani100krotka - Witaj!
@Konwalijka89 - Również Witaj! Nie wiem, w którym tyg utraciłaś swojego maluszka, ale ja na ostatnie oczyszczenie po biochemicznej i odstawieniu leków, typu duphaston czekałam 1,5-2 tyg.
@dżoasia - przykro mi kotuś :(
@requiem - gratuluję! pamiętam Cię. Który to tydzień?
@marshia, @iveo - ja też wolę prywatnie chodzić niż na NFZ...

reklama
Mogłabym walczyć gdybym się gdziekolwiek dodzwoniła :p
W pierwszym ośrodku czas oczekiwania na połączenie: średnia 60 min.
Drugim ośrodku przez 20 min ciągle byłam 3 na linii i znudziło mi się czekać. Przypuszczam że w pozostałych trzech ośrodkach będzie dokładnie tak samo i telefonu nikt nie odbierze. Już serio wolę zapłacić i niech mnie ktoś potraktuje poważnie i przy okazji będzie miły. Bo wczoraj zaliczyłam wizytę u kardiologa na NFZ i baba jechała po mnie jak po dzikiej świni, że sobie wymyśliłam nagle teraz wizytę u kardiologa i dlaczego teraz. Pewnie ją zabolało, że dostałam skierowanie w zeszłym tygodniu i na już musiała mnie przyjąć. :realmad:
Marshia osz qwa...:szok:

@Aguu..la napisz prosze wynik amniopunkcji jak juz bedzie. Bardzo meczy mnie powod, a na razie jego brak, zatrzymania akcji serduszka. Bede bardzo wdzięczna: * buziaki dla Ciebie i wypoczywaj:*

Jak przez 7 lat nic nie zaskoczylo to juz pewnie nie zaskoczy :( tylko dzieki ivf sie udawalo zachodzic.
A macie przyczyne? Moja przyjaciolka ma dokladnie taki sam problem, od 4 lat nie zachodzi ,jej maz ma dobre nasienie, ale nie trafila niestety na dobrego lekarza, wiec ona jest srednio przebadana. Lekarze probowali ja namowic na invitro, tak po prostu, bez diagnozy. Teraz jeździ do napro, tam cos sie dzieje, przynajmniej ja badaja, wiec odzyskała dziewczyna nadzieje.
A mogę zapytac dlaczego 14 mialas pustych? Byly niedojrzale czy po prostu puste?

A macie przyczyne? Moja przyjaciolka ma dokladnie taki sam problem, od 4 lat nie zachodzi ,jej maz ma dobre nasienie, ale nie trafila niestety na dobrego lekarza, wiec ona jest srednio przebadana. Lekarze probowali ja namowic na invitro, tak po prostu, bez diagnozy. Teraz jeździ do napro, tam cos sie dzieje, przynajmniej ja badaja, wiec odzyskała dziewczyna nadzieje.
A mogę zapytac dlaczego 14 mialas pustych? Byly niedojrzale czy po prostu puste?
Po prostu puste - tzn były te kumulusy czyli komórki ziarniste które otaczają komórkę jajową, ale komórki nie było. Nie wiem czemu tak. Ogólnie u mnie zaawansowane pco, cykle prawie bezowulacyjne, ale jak już od święta owu się trafia to tez nic z tego nie wychodzi. Miałam tez 3 IUI i tez lipa. Nie wiem, może otoczki zarodka sa za grube i maluchy nie maja się jak wydostać. Do transferów zawsze mamy AH i zaskoczyło 3 razy na 4 transfery. Nasienie wszystko ok poza obniżoną morfologią, ale wszystkie wiązania z hialuronianem, fragmentacje it są ok, więc już przy IUI nie powinno być z tym problemu. Dochodzi jeszcze immunologia i tak się bujam. Powodzenia dla koleżanki :)

Hej Dziewczyny,
czekam caly czas na wynik allo mlr, a dzisiaj dostalam juz wynik testu lct, ktory robilismy z mezem. Moglybyscie mi pomóc w zrozumieniu wyniku?
- w temp. +4C negatywny
- w temp. +23C negatywny
- w temp. +37C negatywny
Czy to oznacza, ze gdyby mialo dojsc do szczepien to moge byc szczepiona?

Po prostu puste - tzn były te kumulusy czyli komórki ziarniste które otaczają komórkę jajową, ale komórki nie było. Nie wiem czemu tak. Ogólnie u mnie zaawansowane pco, cykle prawie bezowulacyjne, ale jak już od święta owu się trafia to tez nic z tego nie wychodzi. Miałam tez 3 IUI i tez lipa. Nie wiem, może otoczki zarodka sa za grube i maluchy nie maja się jak wydostać. Do transferów zawsze mamy AH i zaskoczyło 3 razy na 4 transfery. Nasienie wszystko ok poza obniżoną morfologią, ale wszystkie wiązania z hialuronianem, fragmentacje it są ok, więc już przy IUI nie powinno być z tym problemu. Dochodzi jeszcze immunologia i tak się bujam. Powodzenia dla koleżanki :)
Hmm to ciężka sprawa, ale skoro trzy razy Wam się udało to jest spora szansa, ze jeszcze Wam się uda[emoji4] u mnie chyba wszystko tez zmierza w kierunku pco, chociaz lekarze jeszcze nic konkretnego nie mówia.
A co do kolezanki to mowilam jej o Malinie, moze on by ja przebadal od a do z, ale ona idzie w napro na razie.

reklama
@Konwalijka89 a skad jestes? Mozna robic badania na własną rękę ale warto zapisac sie do dobrego lekarza który badania zleci ale też zinterpretuje.
Mozna robić jeszcze badanie na bakterie Chlamydia Ureoplasma Mycoplasma, krzywą cukrową i insulinową, mutacje- najlepiej taki pakiet po poronieniu na stronie chyba testDNA
Wstepnie wczoraj zamówiliśmy z męzem w testdna badanie naszych kariotypów plus trombofilia wrodzona - mamy wizyte we wt plus po wynikach ta konsultacja genetyka. A jutro robie te wszystkie badania o których pisałam, tylko wlasnie tego mlr chyba nie ma szans w moim szpitalu. Myslisz ze dobrze to wykonac? Ja tak do końca nie wiem z czym to się wiąze i co idzie za złym wynikiem - tylko te szczepienia limfocytami? czy równiez branie sterydow? Przepraszam ale ciemna w tym temacie jestem. Nie chce czekac, fundusze mamy wiec wolimy jakos predko to zalatwic. Glukoze z obciazeniem i poziom insuliny na czczo i wymazy z pochwy mam zamiar zrobic w przyszłym tyg i mam na to skierowanie - bo faktycznie glukoze 2 pomiary mialam powyzej 92.
A co sądzicie o badaniou płodu?
Ja teraz tak wewnetrznie zaluje że nie naciskałam lekarza od poczatku na heparyne. Choc nie bylo podstaw po 1 poronieniu.... ale sporo kobiet ja jednak dostaje. hmmm niestety teraz moge sobie gdybac.
Dzieki za wszystkie słowa i rady :*

Do góry