reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Marthi [emoji50] faktycznie [emoji4] nawet ja nie mam do niego uprawnień [emoji4] Heh dawno nie pisałam na forum i chyba nie ogarniam techniki. Dzięki !!

reklama
Hej,
Jestem po wczorajszej wizycie u mojego gin.

Z nowych zaleceń na podstawie wyników krzywej insulinowej i glukozowej:
- Gluckophage XR 750, zaczynam brać od dzisiejszego dnia (wieczorem), mam nadzieję, że nie wpadnę w śpiączkę bo jak przeczytałam ulotkę to się zeschizowałam trochę:O

Co do PAI-1:
- Clexane 0,6. Jednak nadal jest za tym bym od testu brała w razie "w", ale mam te testy (najlepiej bete) robić solidnie, najprędzej jak się da... Niestety dawka 0,6 jest deficytowa :/ Nie moge poki co dostac tego leku -.-

Odnośnie długich cykli - zaproponował stymulacje.
Wspomniał o Clo + Ovitrelle. Jak zaczęłam bręczeć, że Clo upośledza ponoć endometrium itd. to jakoś nie chciał zbytnio o tym dyskutować, tłumacząc, że wielu jego pacjentką się na tym udało.
Potem coś przebąkiwał o Letrozolu ewentualnie... Chciałam dopytać o Lamettę, ale zapomniałam nazwy :/ A Lametta jak rozumiem to nie to samo co Letrozol?
Doradźcie proszę coś w tym temacie, bo ja nigdy nie miałam stymulacji... Owu są, ale myślę o niej pod kątem skrócenia cyklu i by te pęcherzyki szybciej pękały.

No i jedno, co zapomniałam dopytać to o jego zdanie nt. skierowania na histeroskopię, ale to chyba dopytam mailowo, jak mi coś więcej napiszecie o stymulacji CLO i innymi specyfikami bo chciałabym do tego też nawiązać :)

@iveo, @Porzeczka1234 - dzięki, zorientuję się w Synevo i Diagnostyce czy to robią ;)
@edloteh - a powiedz proszę, ile kosztuje to ALLO-MRL?
@basiawol - a brałaś wcześniej clexane w tych straconcyh ciążach? jeśli tak to jaka dawka? PAI masz hetero czy homo?
Trzymam kciuki za porozumienie z mężem:)

@Porzeczka1234 myślisz że przy moim stosunku CD4/CD8 1,7 i NK 28% szczepienia są jedynym rozwiązaniem? zwłaszcza że stwi
@matylda23 skoro miałaś acofil na allo to jeżeli twierdzi, że mój organizm nie produkuje przeciwciał blokujących czyli uważa, że mam niskie allo (bez badania allo mlr i CBA) to chyba też powinien mi zlecić acofil prawda? jak uważasz?
@Marthi ja biorę glucophage XR 500 ale teraz nowy gin mi powiedział że to za mało i mam brać min 2x500 XR i też się zastanawiam czy to nie za dużo
może podpowiedzą coś dziewczyny które mają też ten lek i w jakich dawkach?

myślicie że powinnam zrobić badanie allo mlr sama od siebe czy ufać Paśnikowi?

Dziewczyny ja na poczatku miałam glucko 750. Żołdek musi sie przyzwyczaić i nie łączcie z alkoholem. Potem przeszłam jak insulina spadla, na 2x500 i juz było lepiej

Mnie obecnie pochłaniają orórki- wiec wciąż w temacie z wami pozostaje :p

@marshia ja tez nie potrafię go otworzyć :) jak będę w domu, to postaram się wgrać go na nowo.
Pisze o doktorze Magncukim z Katowic.

@dżoł czekanie jest zawsze dla mnie trudne. No ale cóż - życie uczy pokory i cierpliwości. Trzymam kciuki!

@Lewan wiem cos o tym bylam najwiekszym niecirpliwcem na ziemi ale jak mowisz zycie uczy pokory i mnie nauczylo. A teraz jestem silna kobieta ktora nie da sobie wmowic glupot i podoba mi sie to jaka sie staje- majaca swoje zdania obstajaca za nim , wywazona w slowach- szkoda tylko ze az tyle musialam przezyc ale Bóg czasem wie co robi daje cierpienie zeby docenic szczescie .
Będzie dobrze- ja jesli mam cos dzialac to wszystko musi byc poukladane odpowiednio- czas pokaze czy sie uda.
@matylda23 kochana trzymam kciuki i szybkiego powrotu do formy no i mleka strumieniami plynacego :p

@Lewan - nie ma za co :)

@dżoł - trzymam zatem kciuki! :)

@nafoczka - ja na szczęście dziś i wczoraj czułam się dobrze ;) jak tylko łyknęłam te XR 750 od razu pojechałam do rodziców na herbatę, potem oglądałam film, czytałam książkę, byle tylko nie myśleć i nie czekać na objawy :D Jestem dobrej myśli.
Po jakim czasie +/- lekarz kazał Ci krzywą powtarzać?

reklama
Do góry