reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Hatice ja też zaczęłam leczenie w lipcu a w lutym już byłam w ciąży miałam 10 szczepień i 2 doszczepianie w ciąży na prawdę warto czekać na to zielone światło chodź czas wydaje sie , że staje w miejscu i wszystko się dłuży . Ja urodziłam córkę ma 8 miesięcy

@dżoł cieszę się ze jesteś z wizyty zadowolona twój opis pasuje do prof. jest na prawdę sympatyczny i pewny tego ,że na pewno się uda zajść i donosić ciążę. Mnie tez uznał dużo badań szczepienia u prof to 750 zł? No nic czekamy do sierpnia będzie dobrze

reklama
Dzol, a co jeszcze zlecił ze tak dużo wyszło? Bo ja się zawsze dziwie ile jeszcze można zbadać ze taka kasa. Chyba ze wszystko powtarza żeby było świeże. Masz jakaś listę badań zleconych?

Specjalistki od endomendy - czy jak mam ca125 = 9,7, to jest możliwość ze mam jednak endomende? Bo to raczej niski wynik. Norma do 35. Ale może wcale nie ma takiej zależności wysokości ca125 z endomenda..

Dziewczyny nie robi się z dawcą wyniku pobiera się krew od męża i nasza ale badają jakimiś różnymi odczynnikami fizycznie dawca się nie zgłasza do badania

@matulkaa miała mrl z mężem ok 20% a z " dawcą " 40 coś i dostała zieolne światło które już buszuje w łóżeczku popraw mnie jesli coś pomyliłam ale jestem prawie pewna na 100% że to Ty byłaś

@Marthi ja byłam stymulowania tym i tym clo i lametta mnie po wszystkim pieknie wszystko rosło i Endo mi nie upośledzało ale.. na lametcie Zosię donosiłam czy to przypadek czy nie nie wiem

@dżoł kochana jak wrażenia z wizyty?
@Porzeczka1234 Co za pamięć [emoji7] tak ja po szczepieniach z moim partnerem miałam wynik 10,5% a z dawcą 41,6% i zarówno doktor Sacha i Przybycień dali mi zielone światło do starań. Udało się a mój skarb ma już 4,5 miesiąca [emoji7] W Krakowie wszystkie dziewczyny po szczepieniach otrzymują podwójne wyniki.

@matylda23 już za momencik zobaczysz się ze swoim maleństwem [emoji8] powodzenia

Ostatnia edycja:
@dżoł jeśli to moje zdanie powtarzasz o nie zrazaniu się to ja pisałam ze na początku jest oficjalny nie gburowaty dopiero jak się lepiej pozna z pacjentem to te wizyty nabierają miłego charakteru. Takie moje zdanie z własnego doświadczenia.
W przychodni jest różnie czasem tak jak pisze parę postów wyżej @Hatice ważne ze profesor jest wspaniałym specjalista i ma sukcesy w większości przypadków.
@dżoasia widzę ze dr P zaczyna działać podobnie jak Malina bardzo mnie to cieszy bo mam nadzieje ze dzięki temu doczekacie się szybciej zdrowych bobasków[emoji5]
Ja już nikomu nic więcej nie doradzam bo zauważyłam że jest to pomijane albo źle odbierane. Każdej z Was życzę wyboru tej dobrej i właściwej drogi.

@iveo może faktycznie pominęłam Twojego posta, ale miałam wrażenie że bardzo subiektywnie i trochę negatywnie oceniasz Paśnika, jakby chciał odfajkować, że zaszczepiona, to niech się stara i nic z tym nie robić. On zwraca uwagę na wszystko, to że cba traktuje zamiennie z allo to nie przez niedbalstwo, tylko faktycznie coś z tego musi wiedzieć, bo inaczej zalecałby tylko allo. Kombinuje jak może. Nawet meczu nie oglądał bo siedzi przy mailach...

@dżoasia to że tak napisałam to zupełnie nie do Ciebie było tylko tak ogólnie po prostu czuje się tu zbędna. A że to napisałam akurat dziś i pod Twoim postem to przypadek.
Ja się jakoś strasznie denerwuje bo nie zleca tego allo a mi się wydaje ze przez to ciąże lecą. A Ci którym się udaje np na in vitro to są osoby którym allo rośnie po 3 szczepionkach bo takich tez jest dużo.

@dżoasia to że tak napisałam to zupełnie nie do Ciebie było tylko tak ogólnie po prostu czuje się tu zbędna. A że to napisałam akurat dziś i pod Twoim postem to przypadek.
Ja się jakoś strasznie denerwuje bo nie zleca tego allo a mi się wydaje ze przez to ciąże lecą. A Ci którym się udaje np na in vitro to są osoby którym allo rośnie po 3 szczepionkach bo takich tez jest dużo.
No właśnie nie zawsze :) Ostatnio dziewucha miała bardzo podobną sytuację do mojej - po szczepieniach allo z mężem jej spadło, a z dawcą wyszło 53% (ona akurat przed szczepieniami robiła mlry, cba nie robiła w ogóle). Zalecił jej encorton i dzidzi w brzuchu rośnie :) A miała w ogóle problem z zajściem - kilkanaście punkcji, kilka transferów i doopa, a tu od razu ciach i jest. Nie wiem co on widzi w tych cytokinach, ale cos musi w tym być, podejrzewam, że więcej w nich widzi niż w samym allo.

reklama
@Porzeczka1234 700 zl szczepionka.
@bertha to mało wyszło, bo jak sie rejestrowalam to pani powiedziala ze jak bedziemy miec robiony caly pakiet badan to 6500 wyjdzie i na tyle bylysmy przygotowani + pierwsza wizyta 400 zl.
Listy nie mam, bo szybko to poszlo, karte z badaniami oddalam po wizycie pani rejestratorce zeby podliczyla i nawet nie spojrzalam ale nazwy tam takie byly ze za groma bym nie zapamietala. Moglam glupia zdjecie zrobic [emoji17] jedynie mam skierowanie na szczepienia i tam jest procentowo wypisane co ile i na co
@dżoasia musze troche stanac w obronie @iveo bo ja niestety bylam „zmuszona „ zmienic P na M.
Po 3 pulowanych szczepionkach , bez ponownego badania mrl mialam zielone swiatlo , zaszlam od razu ale stracilam ciaze , mialam pol roku na zajscie, w ost cyklu zaszlam ( w sumie 5 szczepionek pulowanych) i tez ciaza poleciala a ponoc mialy sie udac na 100%.
Oby u Ciebie bylo inaczej.

Do góry