Dzień dobry. Nieśmiało was podczytuje od jakiegoś czasu. Dajecie dużo nadziei i motywacji do dalszych starań. Cieszę się na wasze powodzenia, trzymam również kciuki za wszystkie Kobiety w tym kręgu [emoji4] uściski śle dla Marzycielki, z którą znany się z innego forum [emoji4]
W 2013 przez cc, w 36 tyg ciąży, urodziłam zdrową córeczkę. Ciąża od początku była z komplikacjami. Na samym początku zarodek miał „poszarpaną” strukturę, Miałam krwiaki, zlecone duże dawki progesteronu, prawie całą ciąże przeleżałam.
W listopadzie 2017 r. poroniłam ciążę na etapie 5 tyg. Sam przebieg był dość specyficzny, od początku, mimo ze ciąża się rozwijała (co obrazowała Beta) miałam silne krwawienia jakbym miała okres. Prawdopodobnie wcześniej również poroniłam w ten sposób ciążę biochemiczną.
Mój lekarz, stwierdził, ze prawdopodobnie mój organizm ma reakcję odrzuceniową ciąży i zlecił diagnostykę.
I tak. Hormony ok, amh jak na mój wiek (36 lat) dobre, bo powyżej 3.
Mutacja Leiden w genie F5, p/c antykardiolipinowe, przeciwciała przeciwjądrowe ANA,p/c antykardiolipinowe - wyniki prawidłowe.
Klasyk - mutacja MTHFR wariant A1298C - homozygota. Homocysteina z listopada 14,74. Od tego czasu łykam metyle i acard. Jeśli zajdę w ciążę- od początku do końca heparyna plus konskie dawki progesteronu.
I na tym kończy się rozumienie mojej problematyki [emoji4]
Otóż lekarz zlecił badanie immunofenotypu i stwierdził, ze wyniki są bardzo złe. Rozmawiałam z nim przez telefon. Zalecił wizytę z mężem, co oczywiście zrobię. Powiedział, ze proponuje leczenie szczepieniami z krwi partnera i leczenie immunosupresyjne. Patrzę na wyniki badań tego immunofenotypu i widzę, ze mam za dużo komórek nk. Ale lekarz twierdzi, ze nie tylko te parametry są nieprawidłowe. Oczywiście przez telefon trudno wszystko ogarnąć, i pewnie będzie mi to tłumaczył na wizycie.
Chciałbym się natomiast skonsultować może z kimś i zapytać czy mój lekarz nie pospieszył się z diagnozą i leczeniem. Czy to badanie fenotypu jest wystarczającym badaniem ? Załączam foto [emoji4]
Zobacz załącznik 876265