reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Przeciwciała ok. A Białko C i S oraz Antykoagulant tocznia w górnej granicy normy.
biedaczku, mysle, że insulina jest do ogarniecia. A ty próbowałas byc na tej "mojej" diecie?

A co tam? u Was bo się nie dokopie :p aaaaaaaaaaa na razie tylko do Was aczkolwiek pije sobie niepokalanka, biorę mleczko pszczele, inofem, wiesiołka do owulki i Omega 3- 6 - 9 :)
Odpoczywam od doktorów i badań i składam kasę na ewentualne ivf. Na razie obserwuje cykl i owulke (znowu kupiłam testy) .
Witaj ponownie :)

Będę wdzięczna za wszelkie pomysły.
Jeśli chodzi o geny to w sumie lekarz mówił że to nie ma sensu. Gdyby nie rozwala się szyjka dziecko miało się całkiem dobrze :( ale ja już chyba nie wiem czego się złapać i komu wierzyć bo najchętniej to bym przebadala wszystko.... Ale żyć tez za cos trzeba... zapisałam się do kilku gin czesc prywatnie czesc nfz no i zobaczę co mi kto doradzi... mam trochę czasu ma to zeby się przebadać i wybrać tego który wyda się najbardziej ok...
Oczekująca a to u ciebie szyjka puściła? pytam, bo ja mialam niewydolność szyjki

Witam wszystkie nowe kolezanki. Te, które mnie nie kojarzą to ja obecnie "chodze po forum i sprzatam". Tak to sie chyba ładnie nazywa- pilnuje porządku :) Wszystkie zapraszam na wątek o leczeniu/badaniach. Myśle, ze każda znajdzie coś dla siebie.
Link do: Ciaze po poronieniach zakonczone sukcesem- badania, przebieg

@Kruszka @alus.ia12 meldować co tam u was (chociaż ja wiem) ale na pewno @burczuś będzie ciekawa :D

@asia669 śliczny Tymuś :) cała nasza nagroda :)
@Gabiś @Funia90 @agatush @Porzeczka1234 @kas90 @bea25ta chwalić sie tu prosze :) (albo na zamknietym :p )

reklama
biedaczku, mysle, że insulina jest do ogarniecia. A ty próbowałas byc na tej "mojej" diecie?

Oczekująca a to u ciebie szyjka puściła? pytam, bo ja mialam niewydolność szyjki

Witam wszystkie nowe kolezanki. Te, które mnie nie kojarzą to ja obecnie "chodze po forum i sprzatam". Tak to sie chyba ładnie nazywa- pilnuje porządku :) Wszystkie zapraszam na wątek o leczeniu/badaniach. Myśle, ze każda znajdzie coś dla siebie.

@Kruszka @alus.ia12 meldować co tam u was (chociaż ja wiem) ale na pewno @burczuś będzie ciekawa :D

@Gabiś @Funia90 @agatush @Porzeczka1234 @kas90 @bea25ta chwalić sie tu prosze :) (albo na zamknietym [emoji14] )
Dostalam plamienia w 23tc, szyjka bezobjawowo się rozwarla A pęcherz uwypuklil do środka, dzień później pęcherz był już cały w pochwie....
Przyczyna? Nieznana.. tzn nie wydolność szyjki ale nie wiadomo jaki powód...

A jaka historia u Ciebie z tą szyjka ? Jakie badania po stwierdzeniu?

@Gabiś @Funia90 @agatush @Porzeczka1234 @kas90 @bea25ta chwalić sie tu prosze :) (albo na zamknietym [emoji14] )
Nie da się otworzyć linku :(

Nie da się otworzyć linku :(
nie wiem czemu bo ja otwieram? a inne dziewczyny wchodzą?

U mnie tez pęcherz pojawił sie wewnetrzny w 19tc szyjka zaczęła skracać a trzy dni póżniej (bo czeka się na posiewy) miałam zakładany szew. Szyjka nadal pracowała i w 32 tc przy 11mm miałam pessar. W 36 urodziłam Wikusia :)

nie wiem czemu bo ja otwieram? a inne dziewczyny wchodzą?

U mnie tez pęcherz pojawił sie wewnetrzny w 19tc szyjka zaczęła skracać a trzy dni póżniej (bo czeka się na posiewy) miałam zakładany szew. Szyjka nadal pracowała i w 32 tc przy 11mm miałam pessar. W 36 urodziłam Wikusia :)
Nie wiem czemu u mnie tak nie zrobili. Niby się nie dało , ale ja sama nie wiem ;( mam wyrzuty ze nie pojechałam do innego szpitala, że zgadzała się z tym co proponowali co do mnie mowili... już nie wiem co mialam zribic ;( nie dawali nam szans..... ;(

Chyba nigdy sobie tego nie wybacze, że nie wyczulam nic wczesniej ;(
tego sie nie dało wyczuć więc nie miej pretensji do siebie. U mnie było tak bo lekarka była wyczulona na tym punkcie, wszystko szło zapobiegawczo. Zresztą ja bez ciąży, na starcie mam szyjke bardzo krótka bo ok 4cm (śmieje się, ze do krótkiego ptaszka :) ) Mialam 1 poród i 5 razy rozwierane do zabiegu więc po czymś takim szyjka sie też osłabia. Lekarka wzięła na to wszystko poprawke, a jeśli nie to trzeba im ciągle o tym mówić że było tyle i tyle z tą szyjką.

tego sie nie dało wyczuć więc nie miej pretensji do siebie. U mnie było tak bo lekarka była wyczulona na tym punkcie, wszystko szło zapobiegawczo. Zresztą ja bez ciąży, na starcie mam szyjke bardzo krótka bo ok 4cm (śmieje się, ze do krótkiego ptaszka :) ) Mialam 1 poród i 5 razy rozwierane do zabiegu więc po czymś takim szyjka sie też osłabia. Lekarka wzięła na to wszystko poprawke, a jeśli nie to trzeba im ciągle o tym mówić że było tyle i tyle z tą szyjką.

Nafoczka a jak to jest z tym rozwarciem szyjki bezobjawowo.?
Jak pessar założą to utrzyma ?

reklama
Do góry