reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Auri_a i @marshia Kochane moje!! ;* tiaaa kope lat!tak się cieszę, że mnie tknelo i tutaj zagladnelam ;) babki u mnie.. Hmm nic się nie zmieniło. Znaczy psychicznie chyba lepiej...Bo jednak potrzebowalam odpoczynku od tego tematu albo tak się przynajmniej oszukuje ;) brakowało mi Was :)

Oooooooo :) HELO :) kopę lat. Brakowało tego lewka :)
Odpoczęłas i wracasz do działania czy na razie tylko do nas? ♥️
@anna_kat nadalam 4 tyg po poronieniu.

reklama
Oooooooo :) HELO :) kopę lat. Brakowało tego lewka :)
Odpoczęłas i wracasz do działania czy na razie tylko do nas? ♥️
@anna_kat nadalam 4 tyg po poronieniu.

A co tam? u Was bo się nie dokopie :p aaaaaaaaaaa na razie tylko do Was aczkolwiek pije sobie niepokalanka, biorę mleczko pszczele, inofem, wiesiołka do owulki i Omega 3- 6 - 9 :)
Odpoczywam od doktorów i badań i składam kasę na ewentualne ivf. Na razie obserwuje cykl i owulke (znowu kupiłam testy) .

@bobasek1990 szczęśliwego rozwiązania [emoji4] abyś nie musiała już długo czekać tylko tulić i cieszyć pięknymi momentami

@Beciiia-87 często myślałam jak u Ciebie kiedyś chyba wywolywalam , bo pamiętam jeszcze swego czasu brałaś accofil i myślałam o kontakcie z Tobą na priv , na myśleniu się skończyło [emoji4] mam nadzieję , że wszystko pouklada się po Twojej myśli .

Wszystkim staraczkom życzę dużo siły w pokonywaniu przeszkód , nowe aniolkowe mamy ściskam i dla Was zaświeci słońce pewnego dnia♡
Pozdrawiam wszystkie

@bobasek1990 szczęśliwego rozwiązania [emoji4] abyś nie musiała już długo czekać tylko tulić i cieszyć pięknymi momentami

@Beciiia-87 często myślałam jak u Ciebie kiedyś chyba wywolywalam , bo pamiętam jeszcze swego czasu brałaś accofil i myślałam o kontakcie z Tobą na priv , na myśleniu się skończyło [emoji4] mam nadzieję , że wszystko pouklada się po Twojej myśli .

Wszystkim staraczkom życzę dużo siły w pokonywaniu przeszkód , nowe aniolkowe mamy ściskam i dla Was zaświeci słońce pewnego dnia♡
Pozdrawiam wszystkie

Moja odp wkleilo w Twojego posta @roxie123

psyt... naprawione
Trafiłam też na "po prostu my!" @roxie123 tak się cieszę z Twojego brzuszka :D takie super wieści motywują :) ech szkoda że nie napisałaś ale rozumiem bo ja naprawdę wiele razy miałam tutaj zaglądać no i też wyszło jak wyszło nooo dalej mam accofil i będę próbować (ach ten czarny rynek :) i pewnie powiecie że to nieodpowiedzialne ale.. Kto nie ryzykuje ten nie pije szampana ;)

(nafoczka)

@Oczekujaca123 - wczesniej, w kwietniu, jeden gin mi zalecił krzywa glukozowa i insulinowa - No ale niestety w labolatorium sie pomylili i nie zrobili krzywej insulinowej. Inny gin powiedzial mi, ze homa ir mam Ok i quicki i nie mam powtarzać tego badania :/ No ale w sobotę cos mnie tknęło - pojechałam i zrobiłam ponownie te krzywa na starym skierowaniu. No i mam.... przeczucia..... Nie wiem co Ci doradzić Kochana bo to nietypowa, raczej niespotykana tu sytuacja. Moze @porzeczka albo @bea25ta cos Ci podpowiedzą bo one przeszły podobne straty :( Badalas mutacje genow? Trombofilie? Moze warto od tego zaczac....

@iveo - fakt, to podejście jest lepsze....

@anna_kat a do kogo sie wybrac z ta glukozowa i insulina? Gin wystarczy czy lepiej szukac diabetologa?
Ja bym brała heparynę na Twoim miejscu i acard.

@kas90 - Dziekuje za informacje. [emoji8]

@olaa90 - Basia ma wizyte u Pasnika teraz te co chce oddac.

@Oczekujaca123 - wczesniej, w kwietniu, jeden gin mi zalecił krzywa glukozowa i insulinowa - No ale niestety w labolatorium sie pomylili i nie zrobili krzywej insulinowej. Inny gin powiedzial mi, ze homa ir mam Ok i quicki i nie mam powtarzać tego badania :/ No ale w sobotę cos mnie tknęło - pojechałam i zrobiłam ponownie te krzywa na starym skierowaniu. No i mam.... przeczucia..... Nie wiem co Ci doradzić Kochana bo to nietypowa, raczej niespotykana tu sytuacja. Moze @porzeczka albo @bea25ta cos Ci podpowiedzą bo one przeszły podobne straty :( Badalas mutacje genow? Trombofilie? Moze warto od tego zaczac....

@anna_kat a do kogo sie wybrac z ta glukozowa i insulina? Gin wystarczy czy lepiej szukac diabetologa?

Będę wdzięczna za wszelkie pomysły.
Jeśli chodzi o geny to w sumie lekarz mówił że to nie ma sensu. Gdyby nie rozwala się szyjka dziecko miało się całkiem dobrze :( ale ja już chyba nie wiem czego się złapać i komu wierzyć bo najchętniej to bym przebadala wszystko.... Ale żyć tez za cos trzeba... zapisałam się do kilku gin czesc prywatnie czesc nfz no i zobaczę co mi kto doradzi... mam trochę czasu ma to zeby się przebadać i wybrać tego który wyda się najbardziej ok...

Ja ta krzywa robilam w ciazy, mi wyszlo ok, ale z tego co wiem to taki ginekolog- poloznik ma wiedzę i powinien sam zobaczyć, czy potrzebujesz iść dalej do specjalisty. Do gina i tak bym z tym poszła, bo on Ci tez powie jaki to ma wplyw na plodnosc. W kazdym razie dobre miałaś przeczucia i nie martw się na zapas, takie rzeczy sie leczy :)

Eh tez bym wolala brac heparyne, ale recepty nie przeskocze :( Zobacze co moja normalna ginka powie. A wiecie co jest najlepsze? Przy ostatniej ciazy mialam transfer z szefem kliniki i jak zapytalam o acard to mi sam zaproponowal heparyne, ze mi wypisze, bez wglądu w karte, bez niczego. Nosz kuzwa, jedna klinika, 5 lekarzy i każdy ma inne zdanie i sobie robi co chce. Gdyby tylko nie ograniczenia urlopowe meza to bym iv wolala w pl robić, ale tak to mogę tylko pomarzyc.

reklama
@Oczekujaca123 - mysle, ze tak reaserch dobrze Ci zrobi. Wybierz tego lekarza, który wzbudzi w Tobie zaufanie i nie zbagatelizuje Twojej straty.

@anna_kat - tak, do gina pojde. Skoro mnie sam na to skierowa to pojde. Wiesz najgorsze ze mam wizje ze te moje wyniki wskazują na stan przedcukrzycowy. Tego sie okropnie wystraszyłam :(

Ehhh okropne jest to, ze kazdy lekarz co innego mowi ;( a Ty weź miej metlik i decyduj sama....

Do góry