reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@magda1208 pulsowanie macicy miałam to chyba normalne. Magda Moja szyjką to 4 cm na początku później przez całą ciążę 3 cm ją nie miałam pesara bo Malina stwierdził że nie trzeba jeden poród i jedno łyżeczkowaniu. Kochana jak ja Cię rozumiem strach czym wyżej u mnie był normalny wspieram mimo wszystko postaraj się czerpać z ciąży jak najwięcej dobrych momentów

@anna_kat u kogo się leczysz bo nie pamiętam doc Paśnik? Jeśli tak powiedz mu żeby ci recepty pisał czy z ryczałtem czy bez masz w Pl taniej

reklama
Nafoczka a jak to jest z tym rozwarciem szyjki bezobjawowo.?
Jak pessar założą to utrzyma ?
Madzia mi sie przy tym wszystkim bardzo napinał brzuch i mówią, ze to od tego ale innym dziewczynom też sie spina a szyjka nie skraca. U mnie się zaczęły działania przy 25mm więc 4 cm to dobrze. Zresztą też chodzilam do dwóch lekarzy i każdy mierzył troszeczke inaczej więc jakiś pomiar błedu też jest. Na pewno juz jesteś zabezpieczczona. Ja do tego miałam Karola pod opieką wiec o leżeniu nie było mowy.

Dziewczyny, a to clexane to sie bierze codziennie w ciazy? Czy to trzeba przechowywac w lodowce? Patrze teraz na niemieckie ceny, jesli moja gin sie zgodzi ale da prywatna recepte to 200e na miesiac[emoji43] ile taki lek ma waznosci? Moze bym sobie wtedy do pl wyskoczyla po zapas...
Tak, bierze sie codziennie. U nas beż R to tez spora suma bo nie wiem jak teraz ale kiedys to było ok 130pln-160zł za 10 zastrzyków w zależnosci od dawki. Ja w lecie trzymałam w lodówce.

@anna_kat jeśli w Polsce nie masz zniżki na clexane to koszt jest podobny ok 150 zł za op
@Porzeczka1234 u mnie w czw połówkowe denerwuje się dalej bo ruchow jeszcze nie czuje jakieś przelewanie czasem.
Pessarem na razie się nie przejmuje poza zakładaniem globulki którego nie cierpię.
@magda1208 my go mamy profilaktycznie na razie ni się nie działo. Zapytam prof jak często i w jaki sposób ja kontrolować

@anna_kat jeśli w Polsce nie masz zniżki na clexane to koszt jest podobny ok 150 zł za op
@Porzeczka1234 u mnie w czw połówkowe denerwuje się dalej bo ruchow jeszcze nie czuje jakieś przelewanie czasem.
Pessarem na razie się nie przejmuje poza zakładaniem globulki którego nie cierpię.
@magda1208 my go mamy profilaktycznie na razie ni się nie działo. Zapytam prof jak często i w jaki sposób ja kontrolować

Dziękuję

Madzia mi sie przy tym wszystkim bardzo napinał brzuch i mówią, ze to od tego ale innym dziewczynom też sie spina a szyjka nie skraca. U mnie się zaczęły działania przy 25mm więc 4 cm to dobrze. Zresztą też chodzilam do dwóch lekarzy i każdy mierzył troszeczke inaczej więc jakiś pomiar błedu też jest. Na pewno juz jesteś zabezpieczczona. Ja do tego miałam Karola pod opieką wiec o leżeniu nie było mowy.

Tak, bierze sie codziennie. U nas beż R to tez spora suma bo nie wiem jak teraz ale kiedys to było ok 130pln-160zł za 10 zastrzyków w zależnosci od dawki. Ja w lecie trzymałam w lodówce.

Staram się dużo leżeć choć ruch też wskazany przy moim zespole.
Czasami muszę wyjść z domu bo bym oszalała.

iveo to ja miałam taki żel w tubce co sie go wyciskało dowcipnie (abiofem) i tez tego nienawidziłam bo bałam się że mi wessie szew :)

@Destino wiem wiem tym bardziej ze łozysko z przodu ale na pewno jak już są to daje większa świadomość ze to małe tam w środku jest :)

reklama
@Oczekujaca123 na jakich lekarzy się zdecydowalas?
Krzysztof Dąbrowski - prywatnie ale pracuje na ginekologii w kolejowym
Machalski - pracuje w Feminie w Katowicach podobno ma doświadczenie takimi ciazami jak moja był kiedy oedynatorem w szpitalu
Zietek- pracuje na Medyków w Katowicach i w przychodni i w szpitalu .

Zastanawiam się jeszcze nad Katarzyna Korona (odbierala moj poród, ale nie bardzo mi pasuje, że pracuje tu w Simin bo tam nie chcialabym juz trafić)

Do tego moj endokrynolog (bylam tylko raz bo dopiero wyniki źle wyszły w 18tc dr Franik z Medyków w Katowicach tez jest ginekologiem wiec u niego tez będąc na wizycie dopytam co i jak )

Zastanawiam się też na Bydlinskim (mlodym) ale w szpitalu nie wywarł na nnie dobrego wrażenia, ale może dlatego że sytuacja była ciężka A sam nie mógł nic zdecydować....

Spróbuje u kilku zobaczę co kto powie... co doradzi i zdecyduje...

Do góry