reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@magda1208 pulsowanie macicy miałam to chyba normalne. Magda Moja szyjką to 4 cm na początku później przez całą ciążę 3 cm ją nie miałam pesara bo Malina stwierdził że nie trzeba jeden poród i jedno łyżeczkowaniu. Kochana jak ja Cię rozumiem strach czym wyżej u mnie był normalny wspieram mimo wszystko postaraj się czerpać z ciąży jak najwięcej dobrych momentów

@anna_kat u kogo się leczysz bo nie pamiętam doc Paśnik? Jeśli tak powiedz mu żeby ci recepty pisał czy z ryczałtem czy bez masz w Pl taniej

reklama
Nafoczka a jak to jest z tym rozwarciem szyjki bezobjawowo.?
Jak pessar założą to utrzyma ?
Madzia mi sie przy tym wszystkim bardzo napinał brzuch i mówią, ze to od tego ale innym dziewczynom też sie spina a szyjka nie skraca. U mnie się zaczęły działania przy 25mm więc 4 cm to dobrze. Zresztą też chodzilam do dwóch lekarzy i każdy mierzył troszeczke inaczej więc jakiś pomiar błedu też jest. Na pewno juz jesteś zabezpieczczona. Ja do tego miałam Karola pod opieką wiec o leżeniu nie było mowy.

Dziewczyny, a to clexane to sie bierze codziennie w ciazy? Czy to trzeba przechowywac w lodowce? Patrze teraz na niemieckie ceny, jesli moja gin sie zgodzi ale da prywatna recepte to 200e na miesiac[emoji43] ile taki lek ma waznosci? Moze bym sobie wtedy do pl wyskoczyla po zapas...
Tak, bierze sie codziennie. U nas beż R to tez spora suma bo nie wiem jak teraz ale kiedys to było ok 130pln-160zł za 10 zastrzyków w zależnosci od dawki. Ja w lecie trzymałam w lodówce.

@anna_kat jeśli w Polsce nie masz zniżki na clexane to koszt jest podobny ok 150 zł za op
@Porzeczka1234 u mnie w czw połówkowe denerwuje się dalej bo ruchow jeszcze nie czuje jakieś przelewanie czasem.
Pessarem na razie się nie przejmuje poza zakładaniem globulki którego nie cierpię.
@magda1208 my go mamy profilaktycznie na razie ni się nie działo. Zapytam prof jak często i w jaki sposób ja kontrolować

@anna_kat jeśli w Polsce nie masz zniżki na clexane to koszt jest podobny ok 150 zł za op
@Porzeczka1234 u mnie w czw połówkowe denerwuje się dalej bo ruchow jeszcze nie czuje jakieś przelewanie czasem.
Pessarem na razie się nie przejmuje poza zakładaniem globulki którego nie cierpię.
@magda1208 my go mamy profilaktycznie na razie ni się nie działo. Zapytam prof jak często i w jaki sposób ja kontrolować

Dziękuję

Madzia mi sie przy tym wszystkim bardzo napinał brzuch i mówią, ze to od tego ale innym dziewczynom też sie spina a szyjka nie skraca. U mnie się zaczęły działania przy 25mm więc 4 cm to dobrze. Zresztą też chodzilam do dwóch lekarzy i każdy mierzył troszeczke inaczej więc jakiś pomiar błedu też jest. Na pewno juz jesteś zabezpieczczona. Ja do tego miałam Karola pod opieką wiec o leżeniu nie było mowy.

Tak, bierze sie codziennie. U nas beż R to tez spora suma bo nie wiem jak teraz ale kiedys to było ok 130pln-160zł za 10 zastrzyków w zależnosci od dawki. Ja w lecie trzymałam w lodówce.

Staram się dużo leżeć choć ruch też wskazany przy moim zespole.
Czasami muszę wyjść z domu bo bym oszalała.

iveo to ja miałam taki żel w tubce co sie go wyciskało dowcipnie (abiofem) i tez tego nienawidziłam bo bałam się że mi wessie szew :)

@Destino wiem wiem tym bardziej ze łozysko z przodu ale na pewno jak już są to daje większa świadomość ze to małe tam w środku jest :)

reklama
@Oczekujaca123 na jakich lekarzy się zdecydowalas?
Krzysztof Dąbrowski - prywatnie ale pracuje na ginekologii w kolejowym
Machalski - pracuje w Feminie w Katowicach podobno ma doświadczenie takimi ciazami jak moja był kiedy oedynatorem w szpitalu
Zietek- pracuje na Medyków w Katowicach i w przychodni i w szpitalu .

Zastanawiam się jeszcze nad Katarzyna Korona (odbierala moj poród, ale nie bardzo mi pasuje, że pracuje tu w Simin bo tam nie chcialabym juz trafić)

Do tego moj endokrynolog (bylam tylko raz bo dopiero wyniki źle wyszły w 18tc dr Franik z Medyków w Katowicach tez jest ginekologiem wiec u niego tez będąc na wizycie dopytam co i jak )

Zastanawiam się też na Bydlinskim (mlodym) ale w szpitalu nie wywarł na nnie dobrego wrażenia, ale może dlatego że sytuacja była ciężka A sam nie mógł nic zdecydować....

Spróbuje u kilku zobaczę co kto powie... co doradzi i zdecyduje...

Do góry